icon

V ktorom týždni tehotenstva som?

30. máj 2024

Ahojte ženy, mozno blba otazka, ale nevyznám sa, preto sa chcem poradit..
Mali sme v maji, zaciatkom cca 7. pohlavný styk s manzelom, pocas ktoreho sa mi podarilo otehotnieť.. Sono nam zatial neukazalo nic, ale spravila som si testy, lebo som mala taky zvlastny pocit, a boli pozitívne a taktiež aj krv ukazala ze som tehotna.
Prosím vas, v kolkom tyzdni tehotenstva teda som?
Lebo kalkulacka sa pyta na poslednu menstruaciu, konkrétne prvy den, ale podla toho som teda v 5rom týždni tehotenstva.. A s partnerom sme voli zaciatkom maja co este nie je 5 tyzdnov..
Prosim vysvetlite mi to niekto, lebo som uz blba z tohto nacisto

veva24
•
30. máj 2024

tehotenstvo sa ráta od poslednej menštruácie, nie od styku

pbra40
•
30. máj 2024

Tyzden tehotenstva neznamena, kedy si dieta splodila. Tj. Ked si v piatom tyzdni, neznamena to, ze je to zo sexu pred 5timi tyzdnami.
Pocita sa to od poslednej menstruacie, ako sa pise v prispevku predo mnou.
1 tyzden po menstuacii - nic sa nedeje
2/3 tyzden - vtedy pravdepodobne otehotnies
4 tyzden - cakas na menstuaciu
Ak v piatom tyzdni nepride, prvadepodobne ti aj ukaze tehotensky test

autor
•
30. máj 2024

@pbra40 a lekar vie zistit kedy bolo dieta splodene? Ide o to ze manzel bral kadejake veci na cvicenie ( sutazi v kulturistike) a vtedy lekar povedal, ze sa neodporuca, lebo to nie je dobre.. To bolo v aprili, a koncom aprila som este menzes mala.. Od maja nic neberie, mali sme pocas plodných dni styk a teraz mi test ukazal pozitivitu, preto som to len chcela vedieť.
Takze som mohla tymto padom otehotnieť aj v aprili? Alebo to by uz sono ukazalo?
Dakujem vam za odpoveď, ospravedlnujem sa za blbe otazky, len velmi mi na tom zalezi, dakujem

januska12323
•
30. máj 2024

Podľa merania ti lekár povie presnejšie. Ak si mala ms v apríli tak to bude až z mája.

autor
•
30. máj 2024

@januska12323 ano, koncom aprila okolo 20.som mala menzes

mariska1989
•
30. máj 2024

Príklad ak ms bola 20.4. ak dĺžka cyklu je cca 28 dní tak plodné mohli byť cca 3/4. Máj . . Takže si v 6 týždni čo je teda 5 +5tt na ultrazvuk je stále priskoro . Odporúča sa ísť keď mešká minimálne 2 týždne takže na ultrazvuk máš čas minimálne týždeň no ideálne až za 2 týždne

babushkaem
•
30. máj 2024

Neviem, ci tie ,,kadejake veci” tak rychlo vyprchaju z tela.

autor
•
1. jún 2024

@babushkaem myslim si ze pokial nejde o anabolika, tak tie menej silne veci vyprchaju skorej.. Ja ani netvrdim, ze by to skodilo, len som zastancom, ze je najlepsie vtedy neuzivat nic.. Preto som sa len informovala 🙂

babushkaem
•
1. jún 2024

Ved jasne, ja som to nemyslela v zlom, ked uz si tehotna, ale ze ak by sa nedarilo, vtedy by som to mozno riesila, ci to nie je kvoli tomu. Ved kolki ludia brali ine ,,sracky” a maju krasne zdrave deti.

autor
•
1. jún 2024

@babushkaem dufajme ze to tak bude aj u nas a ani tie spaľovace a prkotiny na to nebudu mat zly vplyv

babushkaem
•
1. jún 2024

Vies co, myslim, ze nie. V nich byva aj celkom dost vitainov, moja polovicka berie do toho este tribúus a kreatin, a vsetko som zistovala samozrejme, lebo som nechcela, nech berie nejake blbosti, ale vsetko to je ok aj urolog povedal. Takzenemyslim si, ze by si mala mat nejake obavy.

michaela45
•
Autor odpoveď zmazal
•