icon

Veľké bruško už v 9. týždni

modrinka1
1. jan 2015

Je to neuveriteľné že tak skoro :D je to Normálne, jedy vám začalo rásť brucho?

bonaqa2013
1. jan 2015

každé tehu je iné. mám za sebou 4, ale pri 1 som mala brucho ako svet, a pri ďalších také malilinké, že málo kto vedel, že som vobec tehu. skor sa zameraj na váhu, aby si veľmi nepriberala. Nie 30 kg, potom je problém so zhadzovaním.

jana_eyre
1. jan 2015

no, podla mna ono to ani nie je tak tehotenske brucho, ale skor je nafuknute..

ja ked som bola prvy krat tehotna a este som o tom nevedla, tak som sa furt obzerala v zrkadle, ako je mozne, ze som pribrala v bruchu ked na vahe som nepribrala ani gram.. pamatam si aka som bola nastvana 😀 potom som si urobila test a vsetko bolo jasne.. /zistila som to tak v 6tt/

ja som mala inak pri oboch tehotenstvach velke brucha.. to, ze som tehotna bolo vidno vzdy uz od 3tieho mesiaca a ku koncu som uz bola riadna slonica.. stale sa ma kazdy pytal, ci budu dvojicky a ja som uz potom mala take nervy, ze som len odvrkla, ze "nie to som tlsta".. 😀

nagulinka
1. jan 2015

to je len nafúknuté bruško... v ranom tehotenstve majú črevá maratón 🙂

nana36
1. jan 2015

@modrinka1. Ahoj, a aké je veľké bruško?Mne rástlo postupne od začiatku. Ja som si aj zavčasu kupovala tehu nohavice (lebo má všetko tlacilo na bruško)! Postupne si zvyknes na rastúce bruško 😀

sibalka21
1. jan 2015

@modrinka1 no moze to byt skor nafuknute brusko. Ja som tiez v 9. a nemam ani naznak :D sice je pravda ze kazda to ma inak ale okolo deviateho tyzdna je babo velke asi 3cm takze a to asi nebude teh. brusko 🙂

tinushka13
1. jan 2015

tak tak ako píšu baby.. v tomto období črevá dostávajú zabrať. ako aj celé telo a bruško sa zvykne nafukovať. ja som mala v
čšie ako mám teraz v 16tt 😀 maternica ide vyššie až niekedy okolo 13-14tt potom ti už vykukne to naozaj tehu bruško .. a ešte keď nafúkne.. alebo sa dobre naješ.. tak v 15tt navečer zaručujem, že budeš ako pred pôrodom 😀

katarinka289
1. jan 2015

Uz som sa stretla aj s tym,ze v 9tt bola baba presvedcena,ze citi pohyby ;) :D

ilie
2. jan 2015

No mne sa zvacsilo hned na zaciatku,bolo take nafuknute,az sa ma mama pytala,ci nie som o mesıac viac 😀 ale 4 mesıace je rovnake,az teraz sa mi zacalo zase dvihat,v piatom.

siss5496
5. jan 2015

@modrinka1 ahoj....ja som momentalne v 10 tyždni tehotenstva a kedže som pred tehotenstvom bola chuda tak mam bruško teraz dost vypukle...Tiež som si myslela že bruško budem mat až vo 4.-mesiaci...ale ten drobec proste chce vykukat spod trička ... :D

migrificka
16. feb 2015

Sme v9tyzdni a kedze som tiez velmi chuda tak na mne vidiet kazdy gram navyse. Nehovorim ze mam brusko obrovske prave naopak take mini ale rodina si to hned vsimla.

barboritta
17. feb 2015

Tak ja už som 4x tehu a je to vidno aj ráno. Som v 11tt, žeby stále čreva?

milhaus
17. feb 2015

11 tt teraz, čakm druhe dieta a brucho len večer ked som najedena, inak ešte nie

luta13
27. feb 2015

@katarinka289 to comu sa Ty smejes, je pravda...je to fakt, ze je mozne citit uz aj v 9tt, dokonca aj v 8tt. pohyby plodu v plodovej vode...hlavne pri kaslani, alebo kychani...aj ked ma plod necele 2 cm...kto to zazil, vie o com hovorim ... 🙂

katarinka289
28. feb 2015

@luta13 prepac,no citila si jedine crevnu peristaltiku.Embryo ma okolo seba tolko plodovej vody,ze to neexistuje....a smial by sa tomu kazdy lekar ;)

lavinis
28. feb 2015

@katarinka289 Uz cakam kedy niekto napise, ze ho citil den po oplodneni 😀

luta13
7. mar 2015

@katarinka289, mozno mas pravdu, neviem, ja som to tak citila...nebudem sa hadat s Tebou...

nicicka
7. mar 2015

@luta13 tak to je pekna blbost, sorry, ale nemozne...

luta13
7. mar 2015

@nicicka , nemam chut sa dohadovat, nech si mysli kto chce, co chce... 😉

nicicka
7. mar 2015

@luta13 ja som si myslela od 15 tt, ze uz citim, ale ked prisli tie prave pohyby, tak som zistila, ze to nebolo ono

danielina30
7. mar 2015

Ja som pri prvom dietatku mala brusko az niekedy v 5. mesiaci, ale pri druhom tiez velmi skoro, neviem presne kedy to bolo, ale urcite 1. trimester.

luta13
7. mar 2015

@nicicka tak drzim palce, aby si mala cele tehu bezproblemove a uzivaj si to...si symposka... 🙂

nicicka
7. mar 2015

@luta13 Podobne 🙂

angiv
16. mar 2015

Aj ked ma babo v 9. tyzdni len cca 20-30 mm, maternica uz moze byt velka ako grep, preto si nic nerobte z bruska ;)