Veľké bruško už v 9. týždni
Je to neuveriteľné že tak skoro :D je to Normálne, jedy vám začalo rásť brucho?
no, podla mna ono to ani nie je tak tehotenske brucho, ale skor je nafuknute..
ja ked som bola prvy krat tehotna a este som o tom nevedla, tak som sa furt obzerala v zrkadle, ako je mozne, ze som pribrala v bruchu ked na vahe som nepribrala ani gram.. pamatam si aka som bola nastvana 😀 potom som si urobila test a vsetko bolo jasne.. /zistila som to tak v 6tt/
ja som mala inak pri oboch tehotenstvach velke brucha.. to, ze som tehotna bolo vidno vzdy uz od 3tieho mesiaca a ku koncu som uz bola riadna slonica.. stale sa ma kazdy pytal, ci budu dvojicky a ja som uz potom mala take nervy, ze som len odvrkla, ze "nie to som tlsta".. 😀
to je len nafúknuté bruško... v ranom tehotenstve majú črevá maratón 🙂
@modrinka1. Ahoj, a aké je veľké bruško?Mne rástlo postupne od začiatku. Ja som si aj zavčasu kupovala tehu nohavice (lebo má všetko tlacilo na bruško)! Postupne si zvyknes na rastúce bruško 😀
tak tak ako píšu baby.. v tomto období črevá dostávajú zabrať. ako aj celé telo a bruško sa zvykne nafukovať. ja som mala v
čšie ako mám teraz v 16tt 😀 maternica ide vyššie až niekedy okolo 13-14tt potom ti už vykukne to naozaj tehu bruško .. a ešte keď nafúkne.. alebo sa dobre naješ.. tak v 15tt navečer zaručujem, že budeš ako pred pôrodom 😀
Uz som sa stretla aj s tym,ze v 9tt bola baba presvedcena,ze citi pohyby ;) :D
No mne sa zvacsilo hned na zaciatku,bolo take nafuknute,az sa ma mama pytala,ci nie som o mesıac viac 😀 ale 4 mesıace je rovnake,az teraz sa mi zacalo zase dvihat,v piatom.
Sme v9tyzdni a kedze som tiez velmi chuda tak na mne vidiet kazdy gram navyse. Nehovorim ze mam brusko obrovske prave naopak take mini ale rodina si to hned vsimla.
Tak ja už som 4x tehu a je to vidno aj ráno. Som v 11tt, žeby stále čreva?
11 tt teraz, čakm druhe dieta a brucho len večer ked som najedena, inak ešte nie
@katarinka289 to comu sa Ty smejes, je pravda...je to fakt, ze je mozne citit uz aj v 9tt, dokonca aj v 8tt. pohyby plodu v plodovej vode...hlavne pri kaslani, alebo kychani...aj ked ma plod necele 2 cm...kto to zazil, vie o com hovorim ... 🙂
@luta13 prepac,no citila si jedine crevnu peristaltiku.Embryo ma okolo seba tolko plodovej vody,ze to neexistuje....a smial by sa tomu kazdy lekar ;)
@katarinka289 Uz cakam kedy niekto napise, ze ho citil den po oplodneni 😀
@katarinka289, mozno mas pravdu, neviem, ja som to tak citila...nebudem sa hadat s Tebou...
Ja som pri prvom dietatku mala brusko az niekedy v 5. mesiaci, ale pri druhom tiez velmi skoro, neviem presne kedy to bolo, ale urcite 1. trimester.
Aj ked ma babo v 9. tyzdni len cca 20-30 mm, maternica uz moze byt velka ako grep, preto si nic nerobte z bruska ;)

každé tehu je iné. mám za sebou 4, ale pri 1 som mala brucho ako svet, a pri ďalších také malilinké, že málo kto vedel, že som vobec tehu. skor sa zameraj na váhu, aby si veľmi nepriberala. Nie 30 kg, potom je problém so zhadzovaním.