Veľkosť dieťatka v prvom trimestri
Ahojte prosim vas o radu , bola som na vysetreni v 12 tt a doktorka povedala ze dietatko je este malinke na vysetrenia malo Len. 4,3 cm aj ked odratam tie dva tyzdne tak dietatko mohlo byt 10-11 tyzdnov stare, myslite ze je to zle alebo je to ok? Dakujem za odpovede
Ja som mala v 11t t veľké 4,54 cm...( a o 4 týždne neskôr, keď som bola v 15 tt tak malo okolo 10,5 cm)doktorka mi povedala, že presne odpovedá veľkosť týždňu, takže sa nemusíš báť...niektoré majú väčšie niektoré menšie...ten centimetrík hore dole nič v tomto rannom štádiu neznamená...bude rýchlo rásť do 20 týždňa....ja som nemala žiadne bruško, nikto mi nechcel veriť, že som tehotná, furt som mala obavy, či žije, či rastie a tak..a potom som sa ani nenazdala a už som mala tehu gate kúpené, lebo to bolo hádam zo dňa na deň 🙂 ani s váhou si nerob starosti, vôbec nemusíš pribrať hory kilogramov, ja osobne som teraz v 6 mesiaci a pribrala som hádam 4/5 kg...
@stankasamkova no,ale ved co ti povedal lekar?Je to OK?Moje je zas o tyzden vacsie,som 11 plus 4 dni a ma 5,4 cm a je to uplne OK
neboj ozaj je to v poriadku, ja som bola teraz nedávno som v 11 tyždni a tiež má dieťatko 4,3 cm, a nič zlé mi k tomu doktor nepovedal. Neboj dieťatko narastie ani nevieš ako 🙂
ja som 11+6, babo ma 5,7cm, vraj to zodpoveda 12+ 2. ale take rozdiely su zanedbatelne.
moje ma 11 tyzdnov a meria 3,9 - doktor povedal ze je mensie, ako sme cakali (preto "uz" nema 12, le len 11 tyzdnov), ale nevravel, ze by to malo vadit, takze asi ok, len je krpate 🙂 Jedine co mi spravil, ze posunul dalsie vysetrenie o tyzden neskor.

neboj, je to uplne v pohodičke http://www.maminkam.cz/velikost-plodu-v-tehoten...