icon

Veľkosť plodu podľa menzesí nesedí s veľkosťou podľa ultrazvuku

nataliaqwert
12. máj 2014

Ahojte všetky budúce mamičky... Som v 10 tt a mám veľký strach pretože mi gynekológ povedal že podľa UZV je veľkosť plodu zodpovedajúca 8 tt....Mám skutočne veľký strach pretože je to moje druhé tehotenstvo a to prvé mi nevyšlo ☹... Veľmi pekne Vás všetky, ktoré s tým máte skúsenosti prosím,poraďte mi alebo napíšte svoj názor alebo ako ste to mali vy...psychicky som už v koncoch....bolo by to naše vytúžené bábätko...

nataliaqwert
autor
14. máj 2014

@20petka2707 dakujeem..... A budu ti ich opakovat ci nechavaju to tak??

nataliaqwert
autor
14. máj 2014

@aneta_knezovicova... Presne toto je podla mna dobre rozhodnutie doktorky!mala by som sa asi porozpravat s tym svojim aj o takomto niečom...

20petka2707
14. máj 2014

@nataliaqwert zajtra ideme na genetiku do NR a uvidí sa čo ďalej, lekár tvrdí, že iba pre istotu, tak dúfam, ale na amniocentezu nechcem ísť, iba v krajnom prípade keď ina možnosť nebude, radsej na Morfo UTZ do Martina, kde skontrolujú do detailov dieťatko, a tam žiadne riziko nehrozí

aneta_knezovicova
14. máj 2014

@nataliaqwert ja som uplne atipicky pacient, ked som mavala cykly dlhe aj 54dni.... a dva cykly pred tym ako som otehotnela som dostala mrchu len po vyvolavacke..... takze vobec sa u mna netrapila nejakym datumom PM.... a ja sa tiez tym netrapim.... hlavne, ze babo je v poriadku 😀

nataliaqwert
autor
14. máj 2014

@20petka2707 o tom morfo utz som este ani nepocula...a preco nie je ta amniocenteza bezpecna?ani to som este nepocula 😲... Ale v kazdom pripade ti velmi drzim palce aby to dobre dopadlo!

helka107
21. máj 2014

@nataliaqwert tak som doma od lekárky, všetko je v poriakua maličké sa hýbalo ako drak...prikladám prvé foto 🙂

helka107
21. máj 2014

@nataliaqwert tak všetko je ok maličké je aktívne až moc videla som ako si tam kopká🙂

helka107
21. máj 2014

@nataliaqwert sorry že 2x ale neukázalo mi ten prvý príspevok 🙂

tanik007
21. máj 2014

ja som na tom tak isto, podla pm by som mala byt o 2 tyzdne viac tehotna ako podla ultrazvuku. Teraz som v 15 tt, vsetko je v poriadku aj podla 3D ultrazvuku, urcite si v poriadku aj Ty a Tvoje babo. 😉

nataliaqwert
autor
21. máj 2014

@helka107 jeeeej boze to je naaadhera geatulujem ti 🙂))... Ja idem zajtra na kontrolu strasne sa tesim len mam trosicku nervy lebo moj gynekolog ma stary ultrazvuk a nemoze mi dat fotku ☹.... Ale v kazdom pripade sa neviem dockat dufam ze je vsetko v poriadku lebo my nemale tehotenstvo bez komplikacii ☹.... No a potom 3.juna idem na jednu sukromnu kliniku na NT testy a ten dokladny ultrazvuk tak uz aj ja budem mat malicke konečne odfotene 🙂..... Nic na svete si viac neprajem len aby bolo v poriadku!🙂

helka107
21. máj 2014

@nataliaqwert čakáš prvé bábatko že? ale ten strach je normálny, nestresuj budete ok uvidíš 🙂 ja idem buduci týžden na krv, na genetiku to budu ešte len nervy . som rozhodnutá odmietnut amnio na ktoré ma pošlu a pojdem iba na genetické sono 🙂

nicol898
21. máj 2014

nas drobec bol od zaciatku 2 tyzdne pozadu... 🙂 ale to koli tomu, ze som mala nepravidelnu menstruaciu, to znamena, ze plodne dni som mala posunute dva tyzdne neskor...my sme s tym samozrejme vobec neratali, takze sme si nedavali pozor a bim hned na prvy sup sa nam zadarilo.. 🙂 a spatne ked som si vyratala kedy sme si nedavali pozor tak to vychadzalo presne ze maly bol dva tyzdne pozadu.. 🙂 to nevadiiii...pekne to dobehol...pri narodeni mal 3500g 🙂 kamoska mala presne ten isty "problem" a mala sa narodila uplne v poriadku a 4100 gramova.. 🙂 neboj, vsetko bude v poriadku 🙂 drzim palceky 😉

nataliaqwert
autor
22. máj 2014

@helka107 praveze nie moja....toto je druhe...prve som potratila preto mam taky strach....a ani moja gynekologicka anamneza neni bohvieco ja mam stale nejaky problem tak sa bojim... Ja idem na krv uz dnes a potom 3.juna NT...nechapem preco ma dal tak skoro na tu krv lebo som citala ze to potom velmi skresluje vysledky....dneska s nim musim pokecat o tom...

nataliaqwert
autor
22. máj 2014

@nicol898 joj dakujem....dufam len ze mi ten posunuty vek neovplyvni dnesny odber krvi...

nicol898
22. máj 2014

@nataliaqwert a ake krvne testy mas dnes?? asi len klasicky odber nie tripple testy ci?? myslim ze tripple mi robili v 16. tyzdni... 🙂 inac termin porodu urceny podla velkosti baba do 12. tyzdna je najpresnejsi... 😉 potom uz babo rastie a pribera podla genetiky...ale do 12. tyzdna zu vsetky plody zhruba rovnake...ja som mala termin podla MS 24.11. a maly sa narodil 5.12. 🙂 takze sa nemusis nicoho bat...nic sa nedeje ak je to +/-2 tyzdne...v klude si mohla mat plodne dni medzi 14-28. dnom cyklu.. 🙂 v tvojom pripade aj 28. den cyklu.. 🙂 ale inac verim ti...ja som sa bala kazdej jednej kontroly ci je vsetko v poriadku...nikdy som nemala pulz pod 140... 😀 dokonca ma koli tomu poslali aj na interne vysetrenie, ale tam na mna pozerali, ze co tam chcem.. 🙂 ze som zdrava ako ryba...len sa proste bojim o babo.. 🙂 a vlastne uspesne sme sa dostali do konca... 🙂 a teraz tu vedla mna pobehuje v choditku krasny skoro 9 kilovy chrustik.. 😉

nataliaqwert
autor
22. máj 2014

@nicol898 no ved prave!on uz mi berie dnes krv na tripple testy preto mi je to take divne!...dnes krv a potom 3.juna idem na jednu sukromnu kliniku na tie NT merania a ten dokladny ultrazvuk.....musim s nim pokecat i ked ja mu doverujem velmi lebo ma skutočne uctyhodnu prax ako lekar a je velmi dobry......neviem mozno tym ze som rizikova mi chce robit ten krvny odbee 2krat....o par hodin budem mudrejsia.... 🙂

helka107
22. máj 2014

@nataliaqwert mne povedala že sa robia až ked je 10+ niečo teda v 11 kedže ja som len 9+4 idem buduci týžden 🙂 a výsledky aj tak nič nepovedia,lebo sa kompletizujú ešte z nejakými vyšetreniami, mna budu chciet poslat na amniocentezu,ale na tu im nepojdem, radšej si zaplatím genetické sono...

nataliaqwert
autor
22. máj 2014

@helka107 no tak mam po tom 🙂... A hej povedal mi presne to co tebe....takze krv mam za sebou a potom to sono a potom ze v 16 tt este nieco a az potom mi povedia....ale jake to bolo uz zlate na tom ultrazvuku ja by som sa na to vedela pozerat v kuse 🙂)).... Maly plavec 🙂 a vyzera jak snehuliacik 😀...... A preco ta nutia na tu amniocentezu?

helka107
23. máj 2014

@nataliaqwert nik ma neprinuti, šla by som ozaj len keby boli krvne vysledky zlé, ja už mám vek, každú ženu po 35 tam automaticky posielaju...

andreasiskova3
23. máj 2014

Vobec sa neboj.ja mam deticky o 2 tyzdne mensie podla usg som 37 a podla ms 39 tt.doktor si z toho nic nerobi ze je to v poriadku.tak hadam je. Tiez som o jedno babo predtym prisla.a teraz uz idem v utorok rodit 🙂

nataliaqwert
autor
23. máj 2014

@andreasiskova3 jeeej tak to ti velmi drzim palce a nech mas ten porod rychlo za sebou a hlavne bez komplikacii... Vsetko dobre 🙂

nataliaqwert
autor
23. máj 2014

@helka107 to som nevedela..... A preco je ta amnio nebezpecna?

andreasiskova3
23. máj 2014

@nataliaqwert dakujem

helka107
23. máj 2014

@nataliaqwert amniocentéza je odber plodovej vody cez dutinu brušnú, je tam síce maličké,ale je tam riziko potratu...

nataliaqwert
autor
23. máj 2014

@helka107 to som vedela ze,je to odber plodovej vody ale netusila som ze je tam riziko potratu 😲 .... A existuje nejaka adekvatna ale bezpecnejsia nahradna metoda?

najmama
23. máj 2014

@nataliaqwert chcem ťa povzbudiť, ja osobne som toto mala pri oboch mojich deťoch, staršia 15-ročná, vtedy sa ultrazvuky nerobili tak často len 2x v tehu, pri tom druhom zistili väčšiu ochýlku v raste plodu hypotrofia sa to odborne volá - hneď ma rypli do nemocnice a bola som tam ak si dobre pamätám 6-týždňov a všetko dopadlo ok, síce vážila 2,25kg a merala 46cm, pri druhej to isté len už v začiatkoch mi nesedeli týždne, bola som na rizikovom takisto hypotrofia 45cm 2,1 kg ..............obe dnes zdravé, inteligentné dievčence, nikto mi nevedel povedať prečo proste niekedy je to tak, niekto do toho priemeru nespadá, držím ti palce a neboj sa 🙂 určite netreba hneď panikáriť

helka107
23. máj 2014

@nataliaqwert vlastne okrem triple testov možeš ešte genetické sono inak myslím že ina alternatíva nie je 🙂

nataliaqwert
autor
24. máj 2014

@helka107 to geneticke sono to je to meranie NT vsak?

nataliaqwert
autor
24. máj 2014

@najmama ďakujem moja...no vlastne teraz jak sa mi pridruzili dalsie problemy takze tu velkost plodu uz ani nevnimam ☹

helka107
24. máj 2014

@nataliaqwert veru neviem len viem, že sa tam lekár zameriava na znaky down syndrom.....