icon

Vianoce v tehotenstve

feferonkan
24. nov 2018

Ahoj damy 🙂
kedze sa nam blizia tie najkrajsie sviatky v roku, chcela som sa opytat, ako ste ich ako tehotne prezivali? V com ste sa obmedzili? Co ste robili inak ako zvycajne?
Ja som neista najma co sa tyka jedla. Lekar mi neodporucal jest ryby (dufam ze to plati len na prvy trimester, ale ktovie)
Potom som pocula ze by sa nemala papat majoneza (kvoli surovym vajickam), co plati aj na tu Hellmans kupovanu? Lebo ved majonezovy salat :D
Co sa tyka vajec tak predpokladam ze ani vajecny liker nehorzi? :D
Potom citala som ze sa to nema prehanat so skoricou (ovplyvnuje maternicu), co je zasa zakladna zlozka medovnikov :D
Cize rozmyslam coho vsetkeho sa treba zriect cez sviatky :P
Ako ste to spravili vy? Alebo planujete spravit? Co sa tyka jedla ale aj inych cinnosti?

Strana
z3
marianna9630
25. nov 2018

@lindusss2016 lososy sa chovajú na farmách, zväčša sa enlovia v mori, keď nevieš nič konštruktívne napísať snažis sa byť aspoň vtipná?

terezka1947
25. nov 2018

@feferonkan napisem este raz...jedz kludne,na co mas chut,pretoze je mnoho zien,kt.jest nemozu,je im zle...mne chutili pri druhom same nezdrave veci,no bola som rada,ze vobec mi.nieco.chuti.
Preslo to. Si rozumna zena,cize do bezbreheho alkoholoveho osialu tazko vklznes,tazko asi.budes pit surove vajicka,ci nieco.z nich,to.asi nerobila ani predtym....a ryby,tolko diskutovane ryby-no kolko ich zjes????kolko kg?
Kludne jedz na co mas chut,zdravy rozum ti poradi...
Univerzalna rada neexistuje,lebo ani univerzalna chut v tehptwnstve nie je.

lindusss2016
25. nov 2018

@marianna9630 ano, bol to pokus o vtip, ak si ty taka konstruktivna, urcite vies, ze koncentracia olova v rybach ti po jednom obede neuskodi ani v tehotenstve, musela by si ich jest pravidelne aj viackrat do tyzdna. Za dalsie zrovna losos sa za zdravu rybu moc nepovazuje a tie chovane umelo su aj krmene umelymi krmivami, ktore maju zabezpecit ich cervenu farbu, takze su aj umelo prifarbene, ale sak EU to povoluje, tak preco nie. Ale hlavne, v ziadnom komente nepisali zeny o morskych rybach a aj nazov temy hovori o vianocnom menu, co je v nasich zemepisnych sirkach kapor, takze sa tu uplne zbytocne pohorsujes. A ked ty chces byt opatrna, bud, ved nikto ti to neberie, ale z jednej vianocnej vecery sa zakladatelke a ani jej babu urcite nic nestane, ak vynecha majonezu zo surovych vajec. BTW obe tehotenstva som pojedla kopu suroveho cesta a plesnivych syrov na kila, nikomu to neodporucam, ale mne to chutilo a vsetko prebehlo v poriadku.

feferonkan
autor
25. nov 2018

@lindusss2016 @terezka1947 prave mam riadnu chut na sledovy salat :D ten by som si podla vas smela tiez dat? 🙂

lindusss2016
25. nov 2018

@feferonkan tak na toto odpoved nepoznam, nikdy som to nejedla a neviem, co v tom je. Ale predpokladam, ze tie slede surove nie su, takze za mna ano, nvm si predstavit, co by ti tam mohlo ublizit

maciatkolulu
27. nov 2018

@marianna9630 tak kľudne študuj od rána do večera,prepáč je komické sa takto choro zamýšľať čo jesť a čo nie,lebo na konci daného štúdia prídeš na to,že by si nemala absolútne nič a ani dýchať😉. Príjemný večer

zuzi0911
28. nov 2018

2x som bola tehotná na vianoce. Prvý krát 4 m druhý 8m.neobmedzovala som sa v ničom. Jedlá som všetko co aj predtým. A to mama robí domácu majonézu. A ja zas z kupované robím.
Jedine co som nerobila bolo pitie alkoholu.

zuzzulicek
30. nov 2018

Ja som tiez teraz tehu..ale dam si zo vsetkeho okrem likeru 😃 aspon tak planujem ze mi nevolnosti dovtedy ustupia :/ a hlavne z mierou

lenkabukviarova
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3