icon

Výsledky z gynekológie

11. apr 2020

Dobrý večer,

Som tu anonymné, pretože nie som registrovana. Hľadala som poradňu nejakú, skúsenosti. Pozerala som zopár príspevkov, ale žiadna mi nezodpovedala.
Stalo sa mi, že sme sa snažili o bábätko, vyšlo to, ale ja mam privelmi nepravidelny menzes 32 cyklus, 45cyklus niekedy dva mesiace meskal.
A k veci, bolq som 2 x u gynekologicky, pretože najskôr volo vidno len vak malý, brali mi krv. Momentálne po 3 týždňoch som sla zas a vak väčší, nieco v ňom o priemerne ledca 2mm, a najcudnejsie, že to zrnko, čo bolo ledva vidno, malo srdce jak zvon.
Toto nešlo do hlavy lekarke ani sestričke, ze je tam vak naozaj z bábätká ani hlava ani koniec nič, iba srdce, ktoré bolo vidno ako bije silno.
Stretli ste sa s tým niekto? Prsia mam uz velike, žily po celej hrudi, večer brucho sa mi nafukuje o 3 veľkosti.
A dostala som termín až o mesiac, pretože mám v sebe živé dieťa, ktoré ma srdce na obrazovke väčšie než je ono same a absolútne podľa rozhadzaneho cyklu a menšieho rastu nie je možné určite, stále v ktorom som mesiaci.
Lebo vraj v prvých týždňoch a dnoch srdiečka, bije estw slabšie, sa rozbieha a mne

autor
11. apr 2020

* a vo mne bije srdce dosť aktivne a silno uz.
Co myslite, čím to môže byt?

Ani som nespinila, absolútne ani na ruzovo. Az po tomto poslednom vyšetrení trosicka ruzoveho. Tak mi predpisali lieky na udrzanie utrogestan.
Pre istotu.
Tak neviem co mam očakávať do začiatku mája.

Videla som sala ten ultrazvuk. Hmm

Ďakujem za odpovede.
S pozdravom

JAROSLAVA

dollyzv
11. apr 2020

Neviem čo jej na Tom nepríde normálne..môj drobček mal 2mm keď bolo vidno srdiečko,tiež bolo vidno ako pulzuje celá tá bodka o dva týždne na to už mal 17mm a o ďalšie 3 týždne už 4cm a teraz som v 12tt..podľa mňa to je úplne v poriadku a najdôležitejšie je že začalo biť srdiečko,nestresuj sa a užívaj si tehu

autor
11. apr 2020

@dollyzv a tiež ste drobca vobec nevideli ani kusok? Iba srdce ako cele korenie doslova malinke?

Zabudla som dodat som vysoko rizikova, uz som zazila potrat.

autor
11. apr 2020

Stres nemam, iba som to nikdy nepocula a nevidela na vlastne oči. Ze najskôr vidno srdce a potom o tyzdne neskor nejaku mini hlavu, chvostik., 😯

dollyzv
11. apr 2020

No pravda..bolo vidno len ako pulzuje srdiečko a to je najdôležitejšie momentálne ,dr potom len dodal že embryo má 2mm a objednal má o dva týždne kde už malo tych 17mm a už bolo pekne vidno čo je srdiečko a čo drobec

dollyzv
11. apr 2020

To preto že si bola skoro 🙂 ja som tiež riziková takže som sledovaná od začiatku ako mi vyšli dve čiarky. Tiež najprv nič,o týždeň gestacny vak,o ďalší týždeň už srdiečko..je to v poriadku..🙂

autor
11. apr 2020

No skoro ani nie, pretože vravim prvy x som tam bola pred vyse 4 týždňami, uz bol väčší vak s niecim mini.
Tento tyzden po 3 tyzdnoch, vak, srdce ako zvon a male nikde.
Lekarka je jedna z najlepších pri porode, ale ze je dosť malinke. Co ja som uz davno mala test pozitívny o to ide, ked mi ukazal test dve ciarky tak podla aplikacie, ktora mi ratala nepravidelny menzes podla predoslych, mi meskali 20dni az.
Cele je to zvláštne.
Iba nechápem prečo je to tak, cim to je ze babatko nedorastalo a teraz az o mesiac kontrola. Lebo ze do 12tt.. 13tt.. Je najlepšie vidiet ak drobec podrastie a konecne sa ukaze v koľkom presne uz sme. Ze som ojedinely pripad, nato, ze som tehotna podla zistenia TESTU len a nasho kalendara uz skoro 2 mesiace🤷🏼‍♀️

autor
11. apr 2020

Uz sme boli dohodnute vystavit knižku, vsetko.
Ale nastali tieto komplikácie s babom. Ze nie je mrtve zije a očividne bojuje srdiečko skor ako rastie 🙂
A nevieme ani jedna zhodnotit. Ktory týždeň presne nakolko, s partnerom sme mali den co den sexualny styk.

Preto píšem, že vlastne som uz dlhe týždne, tehotná, zaznamenávana u lekárky, ale neviem co očakávať podobny prispevok som nevidela.
Doktorka rátala moje nepravidelne cykly rôzne a po 8tt uz muselo byt.
Tak mam trosku strach, aby bolo hlavne zdravé

autor
11. apr 2020

Dokonca som zvýšila prijem ovocia a zeleniny. Denne 🙂🤷🏼‍♀️... Pre istotu.

kiki68
11. apr 2020

Ja by som to nechala do 12tt a ked potom nieco nebude ok tak sa da bavit dalej. To co si videla moze byt kvalitou zobrazenia, nahodou, cimkolvek. Uvidis co bude potom. Pekne si kup femibion 1 a uvidis na dalsom usg ako sa veci maju. Je zbytocne sa teraz nervacit z niecoho

dollyzv
11. apr 2020

Neriad sa podľa cyklu keď ho máš nepravidelný...to je ťažko povedať v kolkom si..môj keď mal 2mm som bola podľa ms 6+4tt a podľa sona 5+4tt..a to mávam pravidelne 30dnove cykly a aj tak bolo o týždeň menšie...a peknú druhu ciarku mi ukázalo v 30dc

autor
11. apr 2020

@kiki68 no vravim lekarka mi predpisala ze len utrogestan, kyselinu listovu stale jem.
Ale očividne to rodine budeme nuteni oznámiť po 3 mesiaci , ak vsetko bude ako ma.
Momentálne som i z prace v karantene, takže lezim stale. Prechádzky.
A este som zabudla dodať 2x sa mi stalo zily som si dost citila, postavila sa a spadla som okamžite, neudrzala ma ľavá noha, nemohla som sa ani postaviť. Z gauca len. Doslova som zletela ako hruška.
Mala som nabeh na trombozu pred 5 rokmi po úraze, ciernu nohu od stehna dole
Takze netusila som ze tehotenstvo ma toľko komplikácii. 🥴

kiki68
11. apr 2020

No ak je nabeh na trombozu tak na to upovedomit doktorku a nech sa fraxiparine. Pripadne tehu aspirin. Ja beriem tehu aspirin

autor
11. apr 2020

Moj muz je vojak už nie je par týždňov doma.
A sex sme mali intenzívne od februára do skoro marca.
Odvtedy nic, sme sa sťahovali a on slúži v strednom Slovensku. Cize spočítať z vacsieho uhla sa to da 🙂

dollyzv
11. apr 2020

No a počkaj ty si išla o 3tyzdne na kontrolu a malé vôbec nenarástlo či ako?

autor
11. apr 2020

@kiki68 mame v rodine aj kŕčové žily, pripísali to tomu.
Ja naozaj rozumiem ze okolo korony je velke haló. Ale tiez som zmätená z toho uz.
Moj partner prvy vedel ze som v tom, Mi zahlásil, dokonca i jeho mame ze som tehotna
A ja som az neskor spravila test v marci zaciatkom a fakt kolajnice jak lusk 🥴🤷🏼‍♀️

autor
11. apr 2020

@dollyzv no sla som na gynekológiu neskôr po tom ako som zistila, ze som tehotna. Videla uz vak, nie ziadny extra maly.
A ze nieco tam vidno v nom dnu.
No ze o tri týždne príďte dieťa už bude dostatočných rozmerov, ze asi zle vidno.
Prisla som vak este vacsii, a nejake velke miesto, ktore bilo bolo vidno, hned zavolala sestričku. Hlásila miery, ze to ide velmi ťažko zmerať. Ze nevidno babatko. Iba srdce vo vaku bilo silno a intenzívne, vraj ako pri plode po 2 mesiaci minimálne. Ze sa s tymto este nestretli skutočne aby neviditelny plod malo take ♥ velike.
A ze je to velmi podivne, kedze som jej volala este po teste, a planovala si estelen neskorší datum prvej návštevy.
A dali mi lieky odspodu na udrzanie. Ze viac živín brat. Oddych, nezatazovat sa (co sa priznám v pracj som sa nevyhla niekolko kg kravice zial) a ze do mesiaca sa vidíme, ak sa udrzi
Pretoze dietatko realne žije, ma Krásny srdcovy rytmus 🧐🙄

autor
11. apr 2020

Preto vravim ziadny taky príspevok podobný tu nevidim. Zeby plod bol mensi ako zrnko a srdce tri x take doslova.
Som sa zlakla iba, ze ci nebude mat srdcovú vadu.
Odkedy najskor srdce vidno, bez plodu. A to behala z každého uhla asi 9minut hľadala. Dlhsie 🤦🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

dollyzv
11. apr 2020

No,budeš múdrejšia na ďalšej kontrole veru..lebo u mňa mal vak 2mm a o týždeň na to už tam bol plod s veľkosťou 2mm a srdiečkom,vak neviem koľko meral už. A hcg ti nebrala či rastie ako má?

autor
11. apr 2020

@dollyzv to mi brala ešte na začiatku a mal niečo cez 500hcg ak je to ono.
To este na samom začiatku.
Preto je toto dietatko zvlastne vo vyvoji. Ja iba dúfam, ze dorastie a hlavne bude zdraave ako buk. Z toho mam obavu

dollyzv
11. apr 2020

Áno,len sa bere minimálne dva krát hcg práve kvôli sledovaniu rastu hormónu...no je to zvláštne veru že za 3tyzdne narástlo len srdiečko a plod nie ☹️ nechcem ťa vôbec strašiť,ale nevyzerá to dobre,pokiaľ to je tak ako píšeš...🥺

mpg
11. apr 2020

Treba počkať do nasledujúcej kontroly, z nejakého dôvodu to nebolo na ultrazvuku dobre vidieť a zmerať, ale lekárka by nemala ani hovoriť pacientke informácie, niektorí lekári nehovoria, lebo potom takéto dohady.

autor
11. apr 2020

Je to také neprijemne. Myslela som tiez uz že je to zaniknuty plod, ale zrazu hned ultrazvuk a srdce ako hrom.
Tak ze počkáme a uvidi sa do mája.
Mna to napadlo, lebo par dni rozmýšľam nad tym. Sama mam podvahu, aj som vysoka v rodine to mame, ci je to aj tým, keď moje teplo rychlo trávi vsetko. Zeby nedostavalo živín kolko ma.
No uvidime... Ved o chvíľu polka mesiaca a ubehne to ako voda.
💐 Ak nezabudnem dam vediet. Mozno niekomu zas pomôže táto tema. Trosku

dollyzv
11. apr 2020

Určite daj vedieť,som zvedavá čo sa dozvies...držím palce nech je v poriadku🍀🍀🍀

autor
12. apr 2020

@dollyzv ďakujem krasne, sme na tom rovnako v očakávaní 🥂

katulka1141
13. apr 2020

Ahoj k velkosti plodu sa velmi vyjadrit nevie.m.tiez mam nepravidelny menzes. Teraz som v 22tt no na sone v 20tt mi oznamili, ze babetko je mensie a raatovo zaostava. Sono mi moj dr urobil minuly tyzden a babetko vyzeralo, ze je uplne ok. Bola som koli tomu aj na nifty testy pretoze ma velmi vystrasili na 3d.co sa tyka zil v 5tt sa mi zapalila zila a musela som na cievne. Dali mi pichat fraxiparin a davam si kompresne pancusky. Je to uz lepsie. Drzim ti palce nech to dobre dopadne