Začiatok akcie srdiečka - cítili ste to?
Ahojte.
Cítili ste (ak je to vôbec možné) že bábätku začala akcia srdiečka? Prejavuje sa to nejak? Bolesťou hlavy, alebo bol občas iný vás rytmus ?
Nie, uvidi to doktor na ultrazvuku.. Neskor si mozes zaobstarat angelsound , dopler na pocuvanie srdiecka. Ty to nezistis
Akciu srdiečka zisti iba lekár. Niektoré ženy nevedia do 3,4 mesiaca, že sú tehotné a vtedy je už z ničoho niečo 🙂
@veronika1234512345 mnoho žien mi hovorilo že im povedal lekár že sa to môže prejavovať bolesťou hlavy a občasným poriadnym buchanim ich srdca. Ale asi je to informácia v štýle jedna baba povedala čo 😂
@mims1520 osobne o tomto som nikdy a od nikoho nepočula takže neviem 🙂
Ja som bola na potvrdení tehotenstva v 8tt kedy už akcia bola, ale necítila som sa nijak špeciálne.
Až neskôr vo vyššom tt mam výraznejší svoj tep .
Nikdy som nepočula, že by ženu bolela hlava, keď začne bit embryu srdiečko, to je podľa mňa nezmysel. Doktor na usg to vie len zistiť, ty to nijako necítiš, len vo vyššom štádiu už ano
Na začiatku nemožné...
U mňa mal drobec 2mm keď bolo vidno srdiečko...neviem ako by som to mala pri tých pár mm cítiť 🤔🤣
Nechcem byť zlá (nedalo mi to) ale niektoré ženy by mali prejsť povinnou výučbou biológie.(myslím všeobecne nie konkrétne autorku)
Toto by mi nenapadlo ani v 15.Ako naozaj...žena ktorá čaká dieťa by mala mať doma knihu a čítať.Najlepšie by bolo už pred prvým sexom.Lebo žasnem tu niekedy čo sa tu ženy pýtajú.Základné veci 0 bodov.
Akcia srdca?To potvrdí len ultrazvuk.
Niektoré ženy vtedy ani nevedia, že sú tehotné.
@modrykoniicek neopytala som sa nič zle. Samozrejme som nemyslela, že budem cítit tlkot srdca vlastného dieťaťa, alebo že mi bude nadskakovat brucho v rytme akcie srdca dieťaťa. Spomínali mi niektoré ženy že im hovoril lekár že sa to mohlo prejaviť castou bolesťou hlavy, ich vlastným navalovym búšením srdca a podobne
@mims1520 To sa deje bežne, že ženy majú takýto nával.Ale nie je to tým, že dieťaťu začne biť srdce.
Lepšie sa je opýtať priamo lekára.Lebo ženy ktoré nemajú medicínske vzdelanie alebo o tom nič nevedia sú schopné ti povedať hocičo.Fakt hocičo.
Niekedy je to aj na škodu lebo to môže byť niečo vážne a žena to zanedbá lebo veď kamarátka mi povedala...
Mojej mame v 8 týždni strašne bilo srdce.Cítila tlak a cítila sa slabá.V ten deň potratila.
Ale bežne to žena môže cítiť.Je to zmenou hormónov.A je to úplne normálne pokiaľ to je v nejakej norme.
Hlava môže ženu bolieť bežne na začiatkoch.
Niektoré ženy cítia tlak, bolesť hlavy, zvracajú ale sú aj také ktoré zistili, že sú tehotné v 4 mesiaci lebo im nič nebolo.Proste to, že si tehotná, že v tebe rastie človek pocítiš až neskôr tak naozaj.
Dovtedy ti môže byť čokoľvek z hormónov.
Cítiť samotné dieťa na začiatku nemôžeš 🙂

@mims1520 nie, nemas to ako zistit.