Žiadam o veľkú racionálnu /právnu pomoc ohľadne zdedenia dlhov.
Prosím vás, zistila som, že som tehotná. Ešte nemám tehotensku knižku, až niekedy v máji.
PROSIM, NESUDTE SITUÁCIU V ZLOM, CHCEM LEN DOBRO PRE MOJE DIETA , MAM28R. PRETOŽE MA PRIATEĽ MAXIMÁLNE ZRADIL, BAL SA CO BUDE. ALE.....
S PRIATEĽOM sme spolu 3roky, poznáme sa, ale dlhšie.
Pýtam sa jednu vec, absolútne nedal na sebe poznať, že sa zadlzil a veľmi veľa, nie u jedného človeka, stačilo, že podpísal nekalé veci pred rokmi a tie ho dobehli. Súd tak rozhodol. Tusila som, ze mal dlh okolo 10tisic eur, qj uz ma časť vyplatenu, zisťovala som si, čím ďalej tym viac cez kontakty. Ale skoro som odpadla ked som zistila, že mi zatajil dlh o 7x väčší, je rozpísany po členoch rodiny. Nemala som to ako zistiť, pre tento dôvod. Svojej rodine tvrdil, že som tehotná, v čase ked som sama zďaleka netušila.
Rodicia jeho s tym prišli za mnou, že ci určite. Zjavne sa bali koli dlhom. Az skoro o 4 týždne som zistila tehotenstvo. Takže vedel, čo chxe, doslova oplodnit ma, i ked som chcela aby sa chránil, viac x povedal, že ušlo a bola hádka.
Momentálne som ho vyhodila z nájmu nedal mi ani cent, a chcem sa spýtať preto!!!
Žiaľ kôli dlhom aké ma velike a tieto veci.
Ako mam prosím postupovať?? Zradil ma, nechcem, aby dieťa nieslo jeho priezvisko a ZÁROVEŇ SA PYTAM, AK PRIZNÁM OTCOVSTVO, ZE DIEŤA NESIE JEHO DLHY NA CHRBÁTE???? OBÁVAM SA KEBY SI NIECO SPRAVIL, ABY MOJE DIETA NEDOPLATILO.
CELKOVO som zostala na tabletkách, pretože stres mi nepprospel ani babatku, skoro som infarkt dostala . Musím sa šetriť, je to rana medzi lopatky, šok pre mňa.
Naozaj neviem ako ďalej, ako mam postupovať? Aby som nepriniesla seba aj dieťatko "do sraciek" s prepáčením.
Z NÁJMU BUDEME MUSIEŤ ODÍSŤ AJ KED CEZ DLHY SĽÚBIL, ZE NAJOM 450E UTIAHNE, AJ KED ZARABA DOBRE, ALE VŠETKO IDE NA DLHY. BOJIM SA CO BUDE.
PROSIM O VAŠE NAZORY A AKO TO SKUTOČNE JE, KED NEPRIZNÁ OTCA MATKA
DAKUJEM!
Keď priznas otca dieťaťa, on ti bude musieť platiť na dieťa,aj sa s ním vídať,ak bude chcieť dieťa vidieť a dieťa za neho preberá aj dlhy,ale dovtedy to splatí,kým dieťa bude dospelé...keď nepriznas otca,nemusí ti nič na dieťa platiť a rovnako ani ty mu nemusíš dávať dieťa vídať sa...všetko je ale o dohode... kamarátka ma dieťa so zenacom,nepriznala ho,no dohodli sa,že jej bude kráľovský platiť a aj tak robí...všetko je na dohode,pokiaľ.su dvaja dospelí normálni,pokiaľ nie sú,tak žiaľ...smola...
Ahoj. Ty ho vôbec ako otca uvádzať nemusíš. Ale ak by si s ním v budúcnosti nežila a chcela by si alimenty, tak by si na ne skrz tohto nemala narok keďže by bol "otec neznámy".
Ale...Môžeš ho uviest ako otca a zároveň môžeš dieťatku nechať tvoje priezvisko. Čo sa týka dedenia dlhov ak by bol uvedený ako otec....to je vec dalekej buducnosti a dedičského konania kde ak bude otec zadlžený tak sa dieťa zriekne všetkých aktiv a pasív (úplne úplne všetkého čo mu po otcovi zostane) a hotovo.
@anita6666 ibaze moj ma dlh cez 50tisic eur ešte, nemáme kde bývať, toto bude roky platiť, ako cenu bytu... A plati to vsetkym zvlášť, čiže kazdemu väčšiu ciastku a z 1200e ma max 200e. Co bude dalej!? Ked nieco mal vyplatit zas bol hlupy a vstupil do nebankovky... Zo strachu.
Ja sa bojim aby sme neskoncili raz koli nemu na ulici...
55tisic nesplati ani za 20 rokov
Najom som platila dva mesiace uz sama a zaplatím si sama aj vybavu celu... Lebo on nema začo.
Nema ani 10e usetrenych
Najskôr si polož otázku či chceš, aby bol ako otec zapísaný do RL dieťaťa. Pokiaľ nie - všetky tieto otázky ťa môžu prestať trápiť. Nevýhody - sám môže zažiadať o určenie otcovstva, ak tak neurobí a ty budeš na tom fin. zle nebudeš mať nárok na náhradné výživné.
Ak ho ako otca priznáš, áno bude musieť platiť výživné, má nárok na styk s dieťaťom - určite to treba dať súdom, vaše vzájomné dohody ti budú tak na dve veci....nie sú právne záväzné ani nijako napadnuteľné či vymáhateľné. Áno v prípade jeho smrti dedí nielen majetok, ale aj dlhy ALE dedičstvo môže odmietnuť. V prípade ak dlhy prevyšujú majetok tak dedičstvo dieťa po dovŕšenia plnoletosti odmietne a vybavené.
A si si ista ze s nim chces ostat??? Lebo toto sa po narodeni maleho nezmeni. Ja by som s nim nezostala, ak mas kam ist napr k rodicom. Inac ho budes zivit z materskej, kym jeho plat pojde na dlhy, mozno medzi tym narobi dalsie o ktorych zasa nebudes vediet. S vyzivnym by som tiez neratala ze bude platit, pri tolkych dlhoch mu daju neaku smiesnu sumu.. povedzme 120 eur mesacne..Dieta jeho dlhy " niest" nebude, v pripade smrti mozno odmietnut dedičstvo. Jeho dlhy vas ovplyvnia ak s ním ostaneš... nie že by si ich priamo splácala ale domáctnosť bude na tebe, nakupy, vsetko pre dieťa. Akoby si bola sama. A vôbec ho nemusíš uviesť ako otca do rodného listu.
To je tak, ze ak ho priznas tak sa mozes pokusit vymôcť z neho alimenty(ostava otazna ich vyska, ich platenie a celkova vymožiteľnosť), dalej bude mat pravo sa stykat s dietatom(co pri jeho charakter, nature a vašich vzťahoch nemusi byt pre tu ktoru stranu prijateľné a z hladska tvojej dôvery voci nemu otazne). S dlhmi to je všeobecne tak ze s majetkom sa dedia aj dlhy. Dieta ako priamy dedič by nim bolo, avsak absolútne bezproblemov sa da zriecť dedičstva, tj prípadného majetku a penazi ako aj dlhov. Samozrejme tu je vacsi predpoklad ze sa budu dediť iba dlhy.
Pokial ho neuvedies tak prides o možnosť alimentov, ake ziskas slobodu v rozhodovani o dietati a s priatelom nemusis mat nic spoločne.
Musim vsak podotknúť, ze pokial vy bol svina a chcel si niečo dokazovať tak moze podat na sud žiadost o uznanie otcovstva(na základe DNA) a pokial by to bolo preukázané, tak by platil prvy pripad. Avsak sud a testy nie su zadarmo...
Ja osobne,:by som si to este chvilu bechala prejst hlavou a aj to kto je otcom by som nikomu nevravela. A osobne by som ho asi zapisat nedala,nemohla by som mu v určitých dňoch odovzdávať svoje dieťa a trpnut.
Avsak to je vysoko individuálna vec.
Ty hlavne zachovaj klud, snaz sa byt pokojna kvoli dietatu. V prípade ze mas nejaje konkrétne otázky co a ako kontaktuj centrum pravnej pomoci. Su vo vacsich mestach, zadarmo a prvy kontakt sa da riešiť aj telefonicky.
Dufam ze som na nic nezabudla. Drzim palce 🍀
Ps: je to hnup...
Ťažko je radiť, Keďže si nechcela ani potrat,osobne by som tohto chlapa vypustila zo života lebo z neho nemáš nič a nikdy mat nebudes...on sa bude vo svojom kolotoči dlhov točiť stále... výživné má prednosť pred všetkými dlhmi,čiže to by si mala dostať od neho aj keby mal mať holú rit,inak by som ho nechala tak
Ty si si koli nemu pozicala tiez, alebo okrem tych jeho dlhov mas vlastne?? Tych 50 000. Neako som sa v tom stratila. Ci si si pozicala???
Uprimne, práveže premyslala som, ze nechcem, ho uviesť, preto sa pýtam aké to ma následky...
Uplne mi nohy podlomil, nesplatil najom na ktory som dala polovicu, volali mi najomci co sa zrazu stalo... A vtu ranu sa mu zrútil cely svet.
Zhnusil sa mi. Oklamal ma. Rodine výprava, ze som tehotna, ked som este nebola.... Abby mu odpustili dlhy?? Jeho rodicia, ledva zaplatia byt stravu, koli tomu, ze ich zadlzil a este aj 73r babka skoncila na infarkt v nemocnici... Je ako buk, prežila to ale ma na neho 15tisic... A nebude tu večne.
Ženy, toto je ako sen. Pracuje v inom meste, teraz pracuje okolo korony... Keby som hlupa zistitm to v 8mesiaci nie??
Rozmýšľam aj kam ist byvat do porodu. K mame a bratovi? Do obyvacky na gauc?
K babke, ktora je chora, do obývačky? A maleho domceka v meste?
Riešim v hlave toľko otázok, ale snazim sa to predychať.
Spytal sa zrovna včera, co a jak, povedala som, ze veci sa vyriesili same, nech sa stara o svoje dlhy.
Odpoved jeho? Takze si potratila? . Ze kedy si pride po veci teda...
A to bolo cele, lebo ja som na neho tvrdy orech, dvíha mi zato tlak, ked ho vidim.
Ja sa viem uzivit i z 300e keby mam kde byvat. Som skromna viem si aj odložiť....
Kolko zaraba? Nie je to len vymyslene....videla si vyplatnu pasku? Nezije v iluzii?
@because ďakujem krasne za radu, to si napisala za mňa, bojim sa uz teraz priznat ho, dat mu dieta bez mojej prítomnosti, a aby dieta videlo, kto mu ide po krku a ako jeho stary rodicia z otcovej strany ziju hadaju sa. Neexistuje...
A sud by nemal z coho on zaplatit. Sa mi priznal vtedy ze aj vlakom chodi nacierno, cestuje denne do prace do ineho mesta z 200e, vyzije? Vyhodili ho aj z domu koli tomu, je u babky ta taha ten dlh tiez a živý ho... Aspon som ho do kopala do brigád nech babke pomoze. Ale kdeze...
@pieksamaki nie on je vojak. Videla som kolko zarobi 1100e-1200e. Ale ako pisem aj tento mesiac mu zostalo 200e, a on cestuje do ineho mesta denne skoro.
Uz by sa davno obesil a videla som i od jeho otca ich ucty a uvery ktore na syna vzali.
Nic neni vymyslene to je peklo... Ktore tajil a ja som to zistila... Horko ťažko.. Ale zistila
Zila som v niecom podobnom s EX ( deti som sa bala mat s nim vdaka bohu) tam bol aj pridruzeny alkohol. Z vlastnej skusenosti, vezmi si iba svoje veci a odstrihni ho. Nemas neaku rodinu kam by si mohla ist. Aspon docasne, alebo kamosku?? Su aj azilove centra pre matky s detmi napr. Pracujes este??
Potrat som vylúčila, pretože vravim, ženy ono ja nemozem brat antikoncepciu, doteraz nemal problem sa chrániť cele roky a posledne razy, sa spravil do mna, zevraj ušlo tak boli hadky a on sa bránil ze sme nato vzdy dvaja logicky. Reku ja mu dam aj logicky krista, 4x to spravil a co som mala sa napchavat tabletkami po????? Odvtedy sme spolu uz absolútne nespali. Je to zrada.
Kokos, ten chlap je ako vymeneny ked je v dlhoch pozname sa 9r.
Vravím myslel ze ked mi spravi dieta ako co odlozi mu rodina dlhy? Sami nemaju co riadne uz jest. Platia aj svoj byt stale a nie 30tisic spolu ako manželia 🤦🏼♀️
Dedictstvo sa da odmietnut ako celok. Teda aj dlhy. Toho by som sa bala najmenej.,,,
@evalin88 o to vidím, ze sa moj priateľ ktoreho som vyhodila opiera. O alkohol.
Jehp mama ma prosi, ze mam mu dat sancu aby nespravil hlúposť!... Babke nataral, ktora ma mala rada, a ta mi odkazuje ze keby ho ľúbim chovam sa inak.
Zeny ale niesom hlupa, ja s bábätkom ked uz teda cakam, mam toto tolerovať??
A jeho tatino povie, že ivovi idu po krku, kamosovi podpisal pred rokmi zlu zmluvu, nachytali ho teraz plati aj jemu veľké prachyy ak nie vymahaci.
Naozaj som slusne vychovana, tvrdo ale toto... Bodajby bol sen!!!!
A moja rodina vie s kym by som cakala dieta, som s nim 3 roky...ale mojim som to este nepovedala bojim sa.. Co bude 🤦🏼♀️ ked este neviem
To nie je vela ak je to v hrubom....z toho clovek ledva vyzije ak ma jeden uver....
Velmi to suvisi s tym ze ak je vojak....myslenie ma inde. ...a asi racionalne nevyhodnotil riziko nebankovky a tych dlhov. ..
No je to na vaznu debatu ....ked je v dlhoch....psychika pracuje......
Otec jeho sa priznal, ze on mal ako mlady dlhy ze bol Hlupy, a jeho syn spravil rovnaku chybu a to zaraba tiez dobre. Človek chcel viac a teraz dlhy v hodnote 3 izbového bytu.
Ďakujem krásne každej z vas za názor, ale naozaj sa bojim ci je lepšie priznať a neprist o nejake výživné, ale byt v riziku a stretavat sa s ním... Alebo nepriznat
Partner plakal, nenalomil ma ale ako vojak ze mal zbran opity pri hlave ze nevie ako dalej. Ale podpisovat a poziciavat peniaze vedel ze..
Preto sa bojim, a este bol urazeny... Ked som tehotna povedala ze by som si ho nevzala.. A braala dlhy na ramena nie!!
Uplne aky bol mily jemny, aa urážal prečo ako doslova vie ako si viem usetrit. Akoby cakal ze budem platiť za neho.. A moja rodina...
Najom nezaplatil ale moju polovicu 210e, ktoru som mu dala na najom som z neho vytrieskala a ja predavacka platila dva mesiace sama najom 850e
@pieksamaki s nim sa neda. Jw uplne mimo, nespoznavam ho.. Prosika ze to do 3r splati. 55tisic este hej????? By musel mat plat politika. Ze hned ako nejaky z dlznikov zaplati uz bude menej toho. A zoberie hypotéku budeme byvat. A kde?? Kto mu da hypotéku?? Nikto
On ma iba reci ae nevie ako von.
Ze uz ma dost nasetrene debata 2 dni dozadu aspon po troske.
A vtedy s om zas zistila jasneeee.. 250e ktore mu len ostali po vyplate.
Výplatu ma 9 tého... A 12 tého ma z 1200e len 250e
ja na tvojom mieste sa od neho uplne odrezem. Ked ta aj jeho rodina varuje a vidis co im spravil. Raz tak dpadnes aj ty a tvoj syn. Odstahuj sa, rozid sa, nezapisuj ho do rodneho listu. To by mal aj on pochopit ze snad nebude dlhy na dieta prenasat. Keby velmi chcel byt otcom, moze sa s dietatom stretavat a platit nanho aj bez toho aby bol v rodnom liste. To dedenie vobec nemusi byt daleka buducnost. Co ked ho o prejde o par rokov auto? Alebo dostane infakrt? To by som urobila ja, spolahla by som sa len a len na seba aj keby to malo znamenat ze dieta pojde do jasli a ja do prace co najskor.
Iba prosím z vasho pohľadu, preto, ze coje najlepšie.
V najhorsom pripade, babka by mi vedela zrejme pomôcť v jej dome som vyrastala i ja. Alebo mama je rozvedena a zije s bratom mojim.
Ale nechcem, aby sa domahal na dieta, začal pit, šibe mu. Zadlzuje sa a ja tuším, ze ak sa uprimne neobesi kdesi na nocnej tak ho vymahaci dokalicia. Toho sa boji i jeho rodina.
Nechapem ako mi mohla jeho rodina klamať
Preto som mu utajila ci som potratila alebo nie... Zrejme ked odvrkol ci som potratila je v tom... Ze ano a tym hasol
tak mu povedz ze si potratila a strat sa mu zo zivota. Takeho cloveka ti v zivote netreba. Zariad si sama vlastny zivot a ked sa aj zatreli alebo obesi to nie je tvoj problem. Je to krute ale kazdy je v zivote zodpovedny sam za seba.
@ledgerka ako som hore pisala ja som tehotna v najme sama, vyhodila som hp uz ako som to zistila. Platim ho sama zatiaľ. Poslal mi naposledy 200 e, ktore neviem odkial zobral..
Napisala som mu ze aj keby mam s nim zit pod jednou strechou je koniec. Byva u babky. Z domu ho vyhodili i rodicia.
A este ma napadlo ked rodicia prisloze ci som tehotna, este som nebola alebo nevedela, tak ze co sa deje, ze ci zas ich syn klame alebo tych 830e sme potrebovali na tehotenstvo??
Bola som v soku, zistilo sa ze jeho otec musel predat auto, vraj koli mne a tehotenstvu, ale on si platil dlhy a hodil to na mna
@ledgerka uplne sa mi zhnusil naozaj, ani jeden cit neostal vp mne. Bola som zena, ktorá je uz čoskoro 30tnickou a zila by aj bez deti. Som taka svojska karieristka.... Preto sa ma asi aj držal.ale ked uz to dieťa je, tak na potrat nepojdem, beztak gynekologicka povedala cez Koronavirus, nevie coa ako.
Zw by som musela spontánne potratit, nesetriť sa. A to dieta zato nemôže, dostala som lekciu, postaram sa, panicky strach z pôrodu opadol, odkedy som zistila ze cakam dieta.
Vsetko sa otocilo o 360stupnov.
A moje reci od malicka, ze keby mam debila a čakám dieťa,vychovam si ho aj sama.... Sa naplnili.
Osud je krutý, ale dieta chcem chrániť a moj sa zacal zrejme opijat. Pretože absolutne nerozmysla
porozpravala by som sa s jeho rodinou a vyjasnila si ze nic nechces a uz s nim nie si. Aspon budu vediet ze klame ked pride pytat peniaze na tehotnu priatelku.
No klamstvo za klamstvom.....ale zaujimave je ze sa nevidi....ze nedokaze usporit a neprizna si to.....
Hm asi ani moc nemas ineho riesenia....ako fakt odist....na rodnom liste ...ak by si ho uviedla ako otca....v pripade zdedenia dlhov po nom....sa nemusis bat...dedicstvo sa da do 30 dni odmietnut....skor ide o to ci chces mat od neho pokoj na stalo...alebo dat mu moznost aby ako tak videl a poznal svoje dieta....

Zabudla som dodať, až keď jeho otec zistil, ze som tehotna sam prišiel, celý "zlomený" ze mam utekať od jeho syna, lebo, že koli hlúposti ma priateľ dlh cez 72tisic eur. Z toho vyplatil okolo 20tissic možno.
Iba vďaka nemu to viem. On 10tisic na neho, matka 20tisic a mam pokračovať kamoš, nebankovky?
Ved to nesplatia do konca života.
JA SOM V KONCOCH Z TOHTO, ALE SNAZIM SA MAT HLAVU HORE.
A môj sa teší na dieta, ale neviem, kto ho bude živiť? Vzduch?
Tak, ze keď tak choj na potrat aj to je riešenie.
Bola dalsia hadka a tym som ho vyhodila z domu. Spravil mi sem tam nákup, na aky mal. Ale neviem co robiť žienky.
Potrat som odmietla... Ale je mi až nevoľno. Bojím sa co spraviť, chcem radu z vashu racionálneho pohľadu na túto vec. Hlavne po narodeni 👶🏼👶🏼