Žiadna radosť z tehotenstva
Ahojte zeny, uz cca 7 tyzdnov viem o tom ze som tehotna.
Netesim sa nato, necitim sa byt tehotna, celkovo to nejako odmietam. Uprimne keby som potratila, vobec by mi to nebolo luto.Cele to tehotenstvo mi vadi a je to premna skor obmedzujuce. Rada by som sa chcela nato tesit ale nejde mi to, citam aj clanky ako sa vyvyja kazdy tyzden ale nejako to somnou citovo ani nepohne. Ano mam zazemie, peniaze, milujuceho muza doma.Dieta bolo planovane..podarilo sa to hned na prvy sup. Ano cakala som ze budem prezivat ine pocity ako tieto. Niekde pisu ze je to ok, ze to ma vela zien takto, niekde ze treba navstivit psychologa . Piste tu iba tie co to zazivali, zazivaju, nezaujimaju ma odsudzujuce komenty. Sama som nestastna z toho. Zacali ste sa potom tesit? O mesiac,par mesiacov po porode? Alebo aj po porode ste to tak nejakk odmietali? Pripadne ked ste navstivili psychologa co vam poradil?
Usetrite si ustipacne komentare a honenie ega. Fakt ma zaujima iba ako najst cestu k dietatu.
@modrykoniicek he ja si mega rozumiem s malou sme spriaznene duše uplne sa v nej vidim. Je take moje mini me hoci mà aj geny od mm a tvrdohlavost mà po svokre. Skor som trosilinku chcela zas viac babu lebo chlapi su z inej planety. Ale nevadi bude to zas nieco trochu ine.
@modrykoniicek no to teda neuvazujeme ako chlap...moj chlap je stastny ako blcha z 2 ciarok...a dnes ked som mu oznamila co si myslim o dvoch ciarkach a ako sa na ne strasne "tesim" tak je ticha domacnost. :/
Ako ktory moj sa tiez nevedel tešit z 2ciarok 3x ale ked sa mala narodila zalubil sa na prvy pohlad, ani brusko dako nehladka nema chut citit kopančeky.. sono kuka celkom rad ..na kontrolu chodi somnou.. Ale ked sa maly narodi bude z neho na 😍 tak Bud rada že aspon tvoj muž sa teši. Aj ked nie ste na rovnakej vlne.. da sa to pochopit z oboch stran.
@miadi Ja som vždy chcela mať syna keď už.Viac im rozumiem.Mne tie princeznovskè hry, ružové oblečenie nič nehovorí :D nenávidím ružovú takto v celku, že všetko ružové.Ja som sa hrala s miešačkami no :/ a neznášala som nosiť šaty.Takže ja viac rozumiem aj bratovy a mám s ním bližší vzťah než so sestrou... tej nerozumiem vôbec :D
My sme presne včera mali presne túto debatu... tak mi ten môj povedal, že ešte nie... a čo by sme robili a potom keď som dala jasne najavo, že to mám totálne na háku, že ja by som si to ani neuvedomovala tak mi zahlásil... láska ale veď to by bolo naše bábätko.A ja som kukla na neho... ešte predchvílou to bolo, že nie nie a nie ešte nie to sa nemôže stať.. a o 5 sekúnd na to ale láska to ti nemôže byť jedno 😂 ...
Podľa mňa by ostal v kľude ale radšej by bol až tak za 2-3 roky.
Momentálne sa na to necíti.A nemusí to ani riešiť teraz.Tak to nerieši.
Ja som myslela tých chlapov čo sa zdupkajú hneď keď môžu.Ja napríklad viem, že môj muž má svoje aktivity ktoré má rád.Má slobodu... a sama neviem prečo chce dieťa.Jediná odpoveď bola... každý chce mať raz deti a bodka.
@modrykoniicek Moja sa nehra na princezne Ale na morsku pannu a unicorn 🦄 kazde dieta je ine Moja rada zapasi a skace po ludoch horsia ako kamoskyni chalani a Mozno aj silnejšia. Do 3frčala na autickach a vlakoch. Skace šplhà sa proste je skor ako Tarzan nez princezna. Divožienka Xena 😁my šaty milujeme Ale hlavne chcela letne šaty v zime tak som jej kopec nakupila a ked prišlo leto chcela nosit len šortky a tricko 😆tvoje dieta -dcera bude viac ako tu nez tvoja sestra. Je to nieco uplne ine. A najstastnejšia je vo vode. Chlapec este babo je to dost podobne ale je iny vztah mama a dcera ako mama syn. Hlavne v dospelosti. Chlap mame skoro nic nepovie😁dcera naopak povie vse-ked maju blizky vztah. Ako ja s mojou mamou.
@modrykoniicek kolko mas rokov? Btw
Ahojte zeny. Pozeram, ako sa vyvija tato diskusia, pretoze som do nej aj ja vyssie prispela... Len by som rada doplnila jednu vec, no nie som si ista, ci ju dobre sformulujem. Podla mna je prirodzene citit k rastucemu dietatku cokolvek, ved nie sme stroje. Mnozstvo veci nas v zivote ovplyvnilo, sme ine povahy, inak pracujeme s emociami. Ale podla mna by sme so svojimi myslienkami mali narabat opatrne a velmi citlivo sa o nich rozpravat s najblizsimi, obzvlast s partnerom. Priklady - mama povedala svojej dospelej dcere, ze ked sa otec kedysi dozvedel, ze nebude chlapec, nechcel ju a bol smutny. Alebo - zena povedala manzelovi, ze caka dvojicky a on sa jej opytal, ci si nemozu nechat iba jedno z nich. Su to iba slova, ale rezonuju dlho, niekedy aj cely zivot. Co tym chcem povedat? Ze aj ked mame pochybnosti, je dobre si premysliet, ako s nimi nalozime, aby sme nenarobili este viac skody. Aj ked je to tazke...
@miadi Niekoľko rokov po 20tke 🙂 nechcem konkretizovať veľmi na fòre nič o svojej osobe.Ale myslím si, že vek nehrá hlavnú rolu.Môj muž má po 30tke tiež už dávno a rozumieme si vo všetkom.Aj v tých výkyvoch emocií čo sa týka našej budúcnosti.U mňa vek nikdy nič neznamenal.Keď som mala 19 tipovali mi 23 podľa môjho chovania.Nikdy sa nepozerám ja osobne na vek človeka lebo to sa nedá porovnávať.Moja kamarátka bude mať za chvíľu 30 a žije ako 18stka o deťoch ani nepremýšľa ešte.
Ahoj mala.spm.nieco podobne vždy som mala deti rada a prvé mesiace tehotenstva hrôza netesila som.sa ...sama.som.bola zo seba niekedy smutná že či to je v poriadku 🤣články som vôbec žiadne necitala a tešiť som sa začala asi 4 alebo v 5 mesiaci
@modrykoniicek vek je iba cislo ., ale orientačne
@miadi Ja sa na vek radšej ani nepýtam ... lebo keď zistím, že chlap v mojom veku je mentálne niekde na 18 a , že žena v mojom veku nevie uvariť ani sáčkovú polievku.Tak ja sa nečudujem, že dozrievajú až okolo 30tky.Ale mám skúsenosť už aj s ľuďmi v 30tke čo si ešte chcú užívať život a stabilné vzťahy im nič nehovoria.A ľudí okolo 24 ktorý už majú sobáš za sebou.Všetko je strašne individuálne.Niekto do 26 žil ešte u rodičov a študoval VŠ.A niekto už v 18 žil sám a aj popri škole cestoval a pracoval a bol úplne niekde inde než ten čo ho to ešte len čaká.Poznala som chalana čo mal 23 pár rokou dozadu.To čo si on prežil poniektorí nezažijú ani v 40tke.Povaha človeka sa formuje skúsenosťami v živote.Vek je len taký orientačný faktor.Mne keď v 20tke niekto povedal čo ty vieš o živote.A vedela som, že ten dotyčný človek neprežil ani štvrtinu z toho čo ja.Tak som sa len zasmiala.Pretože nad tým čo som ja musela premýšľať v takých 16 a riešiť tak polovica mojich rovesníkov ešte riešiť ani nezačala.Poznám ženu učiteľku ktorá sa od 16 starala sama o súrodencov.Niektorí ľudia museli dozrieť skôr.🙂
Natrafila som na inu diskusiu zalozenu autorom tejto diskusie a podla toho co tam pise tak tato je uz bezpredmetna.
@hivanik ako vies kto je autorom diskusie ked diskusia resp. Autor je v anonymite? ;)
....podobnost cisto nahodna😉
@hivanik tak hod odkaz lebo ja som podobnu temu nenasla. Pripadne autorke ak ma podobny problem tak jej daj odkaz na tuto diskusiu mozno jej to pomoze. A pokial si si vsimla v tejto diskusii, viacero zien ma podobny problem a mne tu celkom zeny pomohli ze s tym co citim tak je to normalne.
No ako? Uz mas asi tesne pred porodom. Dufam, ze vsetko ide ako ma. 😉
@hanata uprimne..na porod sa tesim ako na spasenie z toho 🙏..ja to tehotenstvo neznasam (+ xy azdravotnych problemov) . Nezacala som si to uzivat a nezacala som sa rozplyvat nad kopancekami. Mne to skor prekaza a vadi. Samozrejme, snazim sa hladkat si brusko, pekne k nej rozpravat. Veci nachystane ma, ale proste cele to tehotenstvo jedna katastrofa. Fakt cakam kedy to skonci a ked to skonci a narodi sa, modlim sa aby som si povedala ze to stalo zato. Ale babo je zdrave, ja zijem. Tak uz to len dotiahnut do uspesneho konca.
Po každom tehotenstve mi ešte asi mesiac trvalo kým som si povedala, že to stálo zato 😀 bolesť zo sťahovania maternice, bolesť prsníkov, dieťa čo len plače no hrozne 😀 ale keď to prešlo a videla som pokroky toho malého klbka a to ako je odomna úplne závislý, tak sa to nejako prelomilo. Ale teda stále nie som mamička, ktorá sa nad všetkým rozplýva a vkuse myslí, len na svoje detičky 😀 možno budeš taká realistická aj ty 🙂
Neboj, nie si jedina, ja som si posledne 3 tehotenstva tiez neuzivala, mala som strasne bolesti panvy a tesila som sa, kedy to skonci. A vzdy som sa strasne tesila na babatko. A tiez som sa na prve tesila, ale nebola to taka laska na prvy pohlad, prislo to pomalicky, postupne, rozhodne nie ako v tych filmoch, ale lubim ho ako kona. 🙂 Akurat mi tu pozera poza plece to prve deculo lubezne a skeri sa. 😀 Tak verim, ze budes mat v pohode porod a dobre babatko a budete sa tiez lubit ako kone. 🙂
@777januska777
@hanata ste zlate, mne hlavne pomohlo ze fakt v tom niesom sama a nie kazda skace z // 2m do vysky. Aspon viem ze to nieje na psychiatra :D no uz sa proste tesim ked bude von a ja uz budem sama sebou sa moct volne a kdekolvek pohybovat 😁😁😁. Ale uz si aspon vsetci z okolia zvykli na moje reakcie a nenutia ma tesit sa 🙂
Som v 17. tyzdni a mam bohuzial rovnake pocity 😞 ziadne nadsenie ci euforia, nic. Ako keby sa to cele dialo mimo mna. Som z toho dost zufala, s nikym o tom nemozem hovorit, lebo ma nikto nevie pochopit - potom vsetci po mne pozeraju ako na nejaku labilnu 😞
Partnera mam, financne to tiez nie je najhorsie… Mozno som len na to nebola pripravena, neviem. Mam uz hodne po tridsiatke a uz som bola zmierena s tym, ze dieta nebude. Otehotnela som na prvy krat, myslim ze som nemala cas si to ani v hlave uvedomit… Bojim sa, ze tie ,,krasne” pocity uz nepridu. Ako sa potom na to dieta emocne naviazem??? Je to take zle, ze ma nezaujima ani len jeho pohlavie 😞 a mrzi ma to, ale bojovat s tym nejde
Ide to mimo mna
Takze: chapem to uplne.

Vlastne... do určitej doby uvažujeme ako chlap.Ten sa tiež neteší hneď až po čase a nikto im to nevyčíta.Telo je schránka, psychika je úplne niečo iné.Je nepodstatné, že dieťa vyrastá v tele matky.Dokým to žena neuvidí na vlastné oči tak je to podobný pocit ako mať o orgán v tele naviac.V podstate nemáš čo mať rada.A máš právo aj nato mať pochybnosti.Aspoň konečne ženy vyšli s pravdou von.Tiež ma nebaví počúvať ako jedného krásneho dňa začnem túžiť po dieťati.No nezačnem pokiaľ sa to neudeje a až potom si začnem uvedomovať čo sa vlastne deje.
Mne celkom pomáha sa pozrieť na muža a spomenúť si na fotky kde bol malý.Že taká jeho kòpia môže byť celkom zlatá.Mojím ďalším problémom je, že si neviem predstaviť mať dcéru.Neviem či by som jej rozumela... ale určite a bez pochýb by som ju mala rada.Možno momentálne nemám ten pud tak silný ale mám ho aspoň na toľko, že viem o sebe, že zlá mama nebudem.