icon

Zistenie pohlavia bábätka v 9. týždni tehotenstva

23. apr 2025

Ahojte maminy, buduce maminy.
Minule som našla tu na MK, že niektoré zistili pohlavie už v 9tt tehotensva prosím vás neviete kde sa dá zistiť takto skoro pohlavie? Pretože zo zákona vám povedia pohlavie až v 12tt alebo po 12tt tak ma to veľmi zaujíma 🫣

klarissa25
23. apr 2025

Podla akeho zakona? Mne povedal dr pohlavie v 11tt..pohlavie ti povie jednoducho ked to vie sam rozoznat. A jasne aj skor. Ale z krvi…

zuzkaa1991
23. apr 2025

Na velkom usg 3d určujú podla nejakej kostičky pohlavie dietata kedze organy nie su vyvinuté som v 16tt a v 15tt mi stale nevedela lekarka povedať kedze malo prekrizene nohy na velkom 3d usg tiez nebol si isty lekar takze cakame na dalai v 22tt na velky usg 3d kde urcite uz sa ukaze.....moj nazor je ze skor nie je šanca zistit pohlavie ako na 3d usg

gejb
23. apr 2025
@zuzkaa1991

Na velkom usg 3d určujú podla nejakej kostičky pohlavie dietata kedze organy nie su vyvinuté som v 16tt a v 15tt mi stale nevedela lekarka povedať kedze malo prekrizene nohy na velkom 3d usg tiez nebol si isty lekar takze cakame na dalai v 22tt na velky usg 3d kde urcite uz sa ukaze.....moj nazor je ze skor nie je šanca zistit pohlavie ako na 3d usg

@zuzkaa1991 dá sa z krvi už v skorom štádiu.

zuzkaa1991
23. apr 2025
@gejb

@zuzkaa1991 dá sa z krvi už v skorom štádiu.

@gejb tak krv je ine zas ale ani to som nevedela a urcite za nejaky poplatok

gejb
23. apr 2025
@zuzkaa1991

@gejb tak krv je ine zas ale ani to som nevedela a urcite za nejaky poplatok

@zuzkaa1991 áno, platí sa

krasneleto
23. apr 2025

neviem podla akeho zakona sa to zistuje, co viem ale urcite ze sa to da zistit jedine z krvi od 10 tt za poplatok, alebo zo sona ak je pohlavie zretelne, co dost pochybujem v skorom tyzdni toto povedat na 100%.

gejb
23. apr 2025
@krasneleto

neviem podla akeho zakona sa to zistuje, co viem ale urcite ze sa to da zistit jedine z krvi od 10 tt za poplatok, alebo zo sona ak je pohlavie zretelne, co dost pochybujem v skorom tyzdni toto povedat na 100%.

@krasneleto nie je to zakázané zo zákona. Len to etická komisia neodporúča.
Takže súkromné labaky to vedia zistiť od 10tt, ale nemali by to buducim rodicom oznámiť. Ako je to v praxi neviem, keďže je to len odporúčanie a nie zákaz.

mimuska328
23. apr 2025
@gejb

@krasneleto nie je to zakázané zo zákona. Len to etická komisia neodporúča.
Takže súkromné labaky to vedia zistiť od 10tt, ale nemali by to buducim rodicom oznámiť. Ako je to v praxi neviem, keďže je to len odporúčanie a nie zákaz.

@gejb co ja viem tak lekár to nesmie povedať pacientke skôr ako po 12tt kvôli tomu ze niektoré ženy sú schopné ísť na potrat pre pohlavie ktoré si neželajú. Ešte sa dá zistiť aj pri tých platených testoch trisomy a podobne to neviem v ktorom tt sa robi

really8
23. apr 2025

Boze ved vydrz. Ved to je take prijemne napatie. Dnes potrebuju mat vsetci vsetcko hned. Testuju sa zeny pomaly rovno po sexe, supervcasnymi testami, ani na to pohlavie si nevedia pockat kym babo neukaze.

kaca222
23. apr 2025
@really8

Boze ved vydrz. Ved to je take prijemne napatie. Dnes potrebuju mat vsetci vsetcko hned. Testuju sa zeny pomaly rovno po sexe, supervcasnymi testami, ani na to pohlavie si nevedia pockat kym babo neukaze.

@really8 nevidím dôvod, na čo čakať, ak ju to zaujíma a má možnosť, ako to zistiť. To platí pre pohlavie aj pre ultravčasné testy. Prijemne napätie pre teba nemusí byť príjemné pre druhú.

sedmicka_x
23. apr 2025

Da sa z krvi a aj na prvom 3d/4d usg, nam tak hned povedala dr a povedala aj, ze sa este nikdy nezmylila

autor
23. apr 2025
@sedmicka_x

Da sa z krvi a aj na prvom 3d/4d usg, nam tak hned povedala dr a povedala aj, ze sa este nikdy nezmylila

@sedmicka_x v 9tyzdni?

petamich
24. apr 2025
@mimuska328

@gejb co ja viem tak lekár to nesmie povedať pacientke skôr ako po 12tt kvôli tomu ze niektoré ženy sú schopné ísť na potrat pre pohlavie ktoré si neželajú. Ešte sa dá zistiť aj pri tých platených testoch trisomy a podobne to neviem v ktorom tt sa robi

@mimuska328 Trisomy od 10tt ale pohlavie ti do ukonceneho 12tt neoznamia

bejbs123
25. apr 2025

Babygen test,na krv nozes ist uz teraz,ale vysledok dostanes az v 12tt