icon

Aké všetky vyšetrenia žena absolvuje u gynekológa počas celého tehotenstva?

zuzana_2000
23. júl 2018

Prosím vás baby aké vyšetrenie Vám robil gynekológ od začiatku tehu ? Až do koniec tehu 🙂 prosím
Ďakujem

saxana000
23. júl 2018

@zuzana_2000 tak ja co si pametam par ultrazvukov zozaciatku zvnutra neskor cez brucho odbery krvi kontrola mocu meranie tlaku vazenie cca kazde tri tyzdne. raz som bola na tom glukozovom teste kedy vypijes taku presladenu vodicku a sestricka ti z prsta zoberie kvapku krvi neskor ta lekar odovzda do starostlivosti nemocnice a tam chodis na take pasy cez brucho ktore monituruju pohyby babetka plus na vysetrenia ci sa neotvaras a tak...

magdamagda112
23. júl 2018

@zuzana_2000 okrem vyssie spominanych kazdoporadnovych vysetreni ti budu robit aj testy z krvi na Downov syndrom a jedno sono ci sa nejedna o Downa, a jedno morfologicke sono kde sa zistuju vrodene chyby srdca atd.

alobalka
23. júl 2018

@zuzana_2000 závisí aj od lekára, niektorí robia ultrazvuk len 3×, ale väčšina pri každej návšteve. Samozrejme, ak má žena problém, berie sa napríklad viac krát krv (na hemoglobin, trombocyty..), ku koncu tehotenstva sa chodí na tzv. monitor ("pásy" ) alebo kardiotokogram. Tam sa sledujú činnosť srdca babatka a sila stahov maternice. Niektorí dr ho majú v ambulancii, ale väčšinou sa chodí do nemocnice. Inak lekár sleduje polohu placenty, stav krcka maternice, prietoky (vyzivovanie plodu) . Dôležité je sledovať krvný tlak a zachytiť prípadnú bielkovinu v moči. ..

mindy112
24. júl 2018

@magdamagda112 Tie vyšetrenia na Downov syndrom sa robia kedy približne? Ešte zo začiatku tehotenstva, či už v pokročilom štádiu?

magdamagda112
24. júl 2018

@mindy112 prvy odber sa robi tak na zaciatku okolo 12 tyzdna a potom druhy okolo 16tyzdna. Oni ti to urcite robili a ani o tom nevies;) Mne dali taky papier, ze 1. screening na raztep a DS negativny, 2.screening negativny a s tym som potom isla v 20tyzdni na velke morfologicke sono

mindy112
25. júl 2018

@magdamagda112 isto nerobili 🙂 tehotná som ešte nebola, len ma to zaujímalo do budúcna 😉 ďakujem

nikaroxy
27. júl 2018

@mindy112 Ved museli ti brat krv.Ono nechcu niekedy mamicky plasit ani co idu robit lebo niektore si z toho v panike potom kym nie su vysledky.Aspon to mam od gynekologovej sestricky...ze zbytocne na to neupozornuju.Teda kym sa nepytas vsetko ako ja😂

mindy112
30. júl 2018

@nikaroxy vyššie som písala, že nie som tehotná a ani som nikdy nebola.., mňa to zaujímalo do budúcna ak budem niekedy v očakávaní 😉

nikaroxy
30. júl 2018

@mindy112 😂😂😂prepac.Ja som to brala ze uz si.

janamexico
8. aug 2018

Mne na zaciatku robil sono kazdy tyzden potom kazdy dva v 12 tt 20 tt a 30 tt a potom som chodila do rizikovej kazde dva tyzdne