icon

Aké železo užívate namiesto Sorbiferu ?

miriam1983
31. jan 2020

Dievcata ake zelezo ste uzivali namiesto sorbiferu? Mne doporucili ferrigen. Myslite,ze to nahradi sorbifer?

Strana
z2
miriam1983
autor
31. jan 2020

@mogaa dakujem,si mila. Ja som stsle malatna zavrate mavam,hucanie a unava... tak snad sa to triska zmeni. Ale ja mam velle problemy s liekmi,mala spm silny zaoal zalydka a aj tehu vitaminy mi vadili. Tak preto ten sorbifer nechcem brat nasilu...

pianina
31. jan 2020

@miriam1983 urcite sa neublizi....len treba kontrolovat zelezo...

mogaa
31. jan 2020

@miriam1983 keby ti robilo problémy aj toto železo čo máš, tak si kúp ten Globifer - ten nerobí žiadne ťažkosti a vstrebáva sa nezáväzne od stravy čo zješ....ten je jednak dobre tolerovaý a hlavne je to hémové železo ktoré sa vstrebáva...v mäse (hlavne červenom)je hémové železo a v rastlinnej strave nehémové železo a to hémové sa vstrebáva oveľa lepšie...je trochu drahší ako ostatné prípravky železa ale je dobrý

dzejsik
31. jan 2020

@miriam1983 ja som užívala Globifer, pomohol, bola som už na odberoch aj po tehu a pekne sa vyšplhal hemoglobín (s anémiou som mala už pár krát rozrobené aj bez tehotenstva) a teraz kamarátka má Spirulinu (taká riasa bohatá na všetko možné)

miriam1983
autor
31. jan 2020

@dzejsik dakujem 🙂

majamat
31. jan 2020

@mogaa trochu citam tuto diskusiu, reagovat som nechcela, lebo sa ma to celkom netyka, aj ked sestra je tehu a anemicka. neviem presne co berie, ale zaujalo ma, co si napisala, ze v strave mat dostatok zeleza je hotove umenie. je to mozne, no celkom zaujimave je, ze ja som nikdy tento problem nemala, dokonca aj ako tehu som jedna z mala tehuliek nemusela uzivat zelezo. a moje hodnoty zeleza su v norme a hemoglobinu su obycajne okolo 144-155 a niekedy prekrocia aj 160. co je dost zaujimave. mam doslova chlapske hodnoty a netusim preco.

majamat
31. jan 2020

inak by ma zaujimalo, ako to funguje. vacsinou sa teda nekontroluje Fe ( teda niekedy ano ) a predpisuje sa na zaklade hladiny hemoglobinu, ci cervenych krviniek. takze amme nejake hodnoty hemoglobinu a pride tehu. anemia v tehu nevznikne tak celkom len koli spotrebe zeleza, aj ked to riziko, ze ho bude malo je samozrejme vyssie, ale vznikne aj preto, ze krv sa riedi. myslim, ze je asi vyssi podiel plazmy. cize to nie je klasicka anemia a hodnoty by u rovnakej zeny, keby nema krv rozriedenu boli pravdepodobne v norme. to ma privadza k otazke, ci to nie je normalne mat nzsie hodnoty hemoglobinu a ci sa to neresi viac kao by bolo treba. samozrejme pri tazsich anemiach je to jasne, tam liecba byt musi.

miriam1983
autor
31. jan 2020

@majamat ja si picham este aj clexane,to moze mat s tym suvis?

lenka2710
31. jan 2020

@miriam1983 ahoj, ja mam tiez malo železa a Dr mi predpísala Maltofer Fol, ešte som na druhých odberoch nebola, takže neviem, či už je to ok, ale pri prvom tehu som ho užívala tiež!
Lenže pri prvom tehu som ho užívala asi len posledne tri mesiace a teraz ho beriem hneď od 3.mesiaca

miriam1983
autor
31. jan 2020

@lenka2710 no ja tiez uz koncim 6mesiac a teraz mi ho nasadili. Tak len dufam,ze to bude dobre.

esther282
31. jan 2020

@miriam1983 s clexanom to nesúvisí

miriam1983
autor
31. jan 2020

@esther282 to som ken reagovala na to zriedenie krvi 🙂

majamat
31. jan 2020

@miriam1983 nie nemyslim. nie je riedka krv ako riedka. clexane zabranuje tvorbe zrazenim, preto sa hovori, ze je na riedenie, ale to riedenie,c o je v tehu, to znamena, ze je v krvi akoby vacsi podiel tej plazmy oproti ostatnym zlozkam. napadlo mi, uvist taky priklad. 😀 das si 3PL malinoveho sirupu do 1dcl vody a voda bude vyrazne ruzova. ked tam pridas dalsie napr, 4dcl vody, uz bude viac rozriedena a ruzova bude minimalne. takto som to myslela. nezmeni sa tym ta funkcia krvnycj zloziek. trosku take smiesne prirovnanie,a le tak myslim, ze je to takto lahko pochopitelne. 🙂

lenca3
1. feb 2020

@miriam1983 ahoj, mne sorbifer vobec nesadol,strasne ma prehanalo a bolo mi tazko, tak mi doktorka predpisala maltofer a som spokojna

adeli79
Odpoveď bola odstránená
cokolada_876
Odpoveď bola odstránená
elzikaa
17. máj 2023

Za koľko vám zabral sorbifer? Ďakujem pekne za odpoveď

Strana
z2