Ako často cítite pohyby v 7. mesiaci?

25. okt 2022

Skúsenejšie maminy, prosím, poraďte. Som prvorodička v 7. mesiaci. Všade som čítala, ako sa budú pohyby dieťaťa zintenzívňovať a budem cítiť riadne kopance. No mám pocit, že v 6. mesiaci som výraznejšie cítila pohyby ako teraz v siedmom. Chcem sa opýtať, cítite pohyby nonstop alebo len niekoľkokrát za deň? Moja malá sa najčastejšie ozývala ráno a večer, teraz ako som začala 7. mesiac, tak presne naopak - cítim ju párkrát za deň, no ráno a večer takmer vôbec. Ako keby sa jej otočil režim a prebúdzala sa až dopoludnia. Okrem toho posledný týždeň mám pocit skôr tlakov v bruchu a premiestňovania, nie sú to typické kopance a údery. Je možné, že sa inak otočila a že je otočená už týždeň?

zuzkacik4
25. okt 2022

Citim ich kazdy den, tiez najviac rano a vecer ked lezim..pocas dna malokedy, lebo sa hybem ja sama a az tak to nevnimam...babatko sa nemoze hybat stale, aj oni spi...ma dni, kedy je viac aktivne a potom pride par dni kedy menej, akoby oddychovalo viac...a praveze cim si vyssi mesiac tehu, tym su tie pohyby sice naozaj intenzivnejsie ale nie tak caste, lebo babatko uz nema tolko miesta...
A ano, moze sa ti kludne uz ulozit aj dole hlavou v tomto tyzdni..takze zas to budes citit inak... 🙂

bessdonna
28. okt 2022

kvoli pohybom sa stresuje vela mamiciek,aj ja.od 30tt presne ako vravis,babo nekope,ale sa premiestnuje.mamicky,ktore aj vtedy citia kopance maju castokrat vela vody,alebo placentu na zadnej stene.vsade sa pise nieco ine a vobec netusim kedy treba utekat k lekarovi a ci vobec dokazu vcas zakrocit.

atack
23. nov 2022

Ahojte dievčatá vôbec neviem kde mám napísať tak píšem tu... prosím vás z ničoho nič mi začalo tvrdnut brucho bolí to celkom a prechádza mi to až do krížov prosím vás neviete čo to môže znamenať ? Som v 31tt 😔 ďakujem

autor
23. nov 2022

@atack berieš magnézium? to by ti mohlo pomôcť
ak nie, tak radšej smer lekár, nech sa na to pozrie

atack
23. nov 2022

Akurát som si dala magnézium....😔 Zaberie to?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre