icon

Ako prebieha 4D?

nikk3y
4. sep 2023

Ahojte, skúsenosti? ako to prebieha? USB si nosíte samé alebo to dr.nejako preposielava neviem kam 😨na stránke majú že sa to nahrá na CD alebo vybrané zariadenie 🙂a k dr idem až vo štvrtok 🙂 👼🙈

vani190493
4. sep 2023

@nikk3y dostaneš CD s nahrávkou. Za mňa škoda peňazí.

nikk3y
autor
4. sep 2023

@vani190493 jáj čiže to majú normálne takto CD na to 🤣🤦‍♀️to by mi nenapadlo akože fakt 🙂

vani190493
4. sep 2023

@nikk3y no veď ani na foto usg nenosis z domu papier. 😉

nikk3y
autor
4. sep 2023

@vani190493 tak to je jasné ale kedže s tým nemám skúsenosti a radšej som taketo veci riešila rovno s takými čo vedia ak nahodou sa dačo deje 🙂 a kedže už jedno dieta mám a tehu dost inakšie ako prvé nebudem chodiť niekoľko km aby som zistila či je vše ok 🙂 čiže pre mňa vôbec niesu vyhodené peniažky 🙂

biem22
4. sep 2023

@nikk3y záleží kde , niekde usb si donesieš a niekde ti to pošlú cez appku

nikk3y
autor
4. sep 2023

@biem22 takže aj tak to nieje 100% isté 🤔

vkatush
4. sep 2023

@nikk3y mne bolo povedané doniesť si nové usb (mala som jedno, ktoré bolo čisté, ale už bolo raz v Pc a nechcelo ho načítať, doslova nové muselo byť).
A samozrejme vytlačili mi fotky aj na papier.

Väčšinou to majú napísané na stánke, čo ti treba alebo stačí zavolať/napísať a opýtať sa v konkrétnej ambulancii.

A priebeh, klasika, pozerá ťa sonom, len to trvá dlhšie, povie ti všetko čo kde vidí, či je všetko okey. Trvá to možno 10-15 minút, celé vyšetrenie.
Odporúčam si zobrať sladké alebo colu, ak by dieťa bolo zle otočené, ja som musela chodiť po vonku, skákať, prechádzať sa a pchať sa sladkým, lebo môj tvrdohlavec sa nikdy nechcel ukázať ako bolo treba , teda z 15 minútoveho vyšetrenia raz bolo 3 hodinové 😂

helcanw
4. sep 2023

Mne ho dr. spravi na každej poradni, fotky mi aj tlači a aj posiela mailom a ak spravi video (ako bije srdiečko, ako sa drobec hýbe…) tiež to posle do mailu. Záleží od konkrétneho dr. a zariadenia kam ideš na ten 4d ultrazvuk.

nikk3y
autor
4. sep 2023

@vkatush dakujem pekne za normalnu odpoved 🤣🤣ale akože 3h je dosť, viem že sa nemusí podariť že sa bábo skrýva 😨ale až takto, tak pre istotu kúpim nové USB a ak nebude treba tak vyuzijeme doma 🤷‍♀️🤣 a ďakujem za radu typu : sladke/ cola to by mi nenapadlo 🤦‍♀️ (aj keď viem že bábo potom po sladkom dosť vyvádza 🤣🤣)

nikk3y
autor
4. sep 2023

@helcanw pri každej? a platíš si vždy za každé video? lebo toto čo som čitala sa robí až cca od 22-30 týždeň, tak potom keby aj chceš 4D tak ti to nieje nanič 🤣 keď máš každú "poradňu nahratú"
uvidíme pre ostotu budem poistená s tým USB a hotovo 🤣buď to dá na USB alebo CD alebo pošle holubom 🥴🙈
a ďakujem každej z vás ❤🙏

vkatush
4. sep 2023

@nikk3y ja mám malého sprekotu, čo celé tehu vystrájal a dal zabrať, a ukázal sa poriadne v 5. či 6. mesiaci, dovtedy sme netušili, čo to bude 😁
Najbližši park bol cintorín, na cintoríne som skákala na lavičke, nech sa posunie nejak inak. Už doktor chcel posunúť termín, že prídeme znova, ale som vravela nie, dnes sa musí ukázať, aj keby som tu neviem ako dlho bola 😂

nikk3y
autor
4. sep 2023

@vkatush tak to bol dobry dr. lebo čo som zisťovala tak nezvyknú max do hodinky 😨🤣čakať ...a potom dávajú další termín... tak ja sa bojím že sa neukáže lebo je nejaké lenivejšie ako moje prvé 🤣🤣 a raz to bolo dievčatko potom chlapček 🤦‍♀️🤷‍♀️ tak aspoň chcem vedieť na 110% že čo to za kinderko 🦋😀
aj keď asi som si zvykla.... do pôrodu nebolo isté pri prvej že bude dievčatko 🙈🤷‍♀️

helcanw
4. sep 2023

@nikk3y za starostlivosť u svojho dr. si neplatím nic
a teda ani za foto a video. Samozrejme ten utz čo mám v skorých týždňoch nevyzerá v 4d tak pekne, ale vždy to prepol na chvíľku aby mi to vedel ukázať aj tak. Pri klasických poradniach kontroloval kratšie ale vždy poctivo s komentárom pre mna, a keď robil morfo v 13tt, 20tt a 30tt tak som tam ležala aj 40minut aby skontroloval všetko potrebné.