icon

Ako rozpoznať prvé pohyby bábätka?

21. dec 2024

Dobrý večer, už druhý deň asi tak 2 krát za deň cítim také zvláštne pohyby ako keby sa mi čreva krčili alebo neviem ako to vysvetliť 😀 také žblunkanie alebo čo to je 😀😅 Ale je to v oblasti pupku možno aj 2 milimetre nad pupkom a som len 15+2. Môže to byť bábätko? Lebo ja si myslím že je ešte dosť nízko na to aby som ho cítila pri pupku alebo neviem 😀😅 ako spoznám čo to je. 😅

mtn112233
21. dec 2024

V 15tt nebudeš mať asi maternicu až na urovni pupka.. ja som v 13tt mala tak kúsok nad lonovou kosťou keď mi hmatom skúšala dr.. takže asi skôr len čreva 🙂

autor
21. dec 2024

@mtn112233 ja cítim že je trochu pod pupkom lebo presne cítim celý "kruh" keď si skúšam. Predtým ako som bola tehotná som nič také necítila 😅 neviem teda či to je maternica ale cítim to tvrdé a presne aj kde to končí a tak ale zas som ešte nepribrala ani gram. Nevadí to?😅
A teda asi to budú len čreva no ja som si to myslela len predtým som nič také nikdy necítila a to mám celiakiu ja bolesť čriev cítim dosť často tak som sa tak len zamyslela 😀😅

mtn112233
22. dec 2024

Tak pred tehotenstvom nemáme potrebu chytať si bruško či sa tam niečo nehýbe 😀
Ja som tiež ešte nič nepribrala mam stale nevoľnosti plus som mala v 6tt aj črevnú virozu tak som veľa schudla 🙂 zatiaľ som sa dostala len na povodnu vahu sle nič navyše

autor
22. dec 2024

@mtn112233 tiež som predtým schudla asi tak 4kg lebo som nejedla, z každého jedla mi bolo zle 😅 teraz vážim ešte o 2kg menej ako predtým ako som bola tehotná 😀😅

kiki68
22. dec 2024

U mna od 16 t boli toto pohyby.

autor
22. dec 2024

@kiki68 ja neviem doktorka mi vravela že ja ich budem asi cítiť skôr lebo malý robí riadne kotrmelce a furt čosi robí furt sa kyve a "lieta" tak že by som ho mohla cítiť skôr ako v 20 týždni 😂 ale ja neviem tak vysoko by som nečakala 😀 uvidím či to budem cítiť stále a potom sa spýtam doktorky že kde asi je že kde ho mám cítiť 😀😅

kiki68
22. dec 2024

Ja som mala placentu vpredu a dole a citila som od 16tt jasne pohyby, ako keby akvarijna ryba tam plavala. Riadne kopance nikdy. Nas sa hybal hlavne ked som lezala na boku a ked som isla.

xxxka
30. dec 2024

Ahoj, ja som 16+5 a pred dvoma dňami pri zaspávaní som prvýkrát cítila. Také bublinky, 3x po sebe na rovnakom mieste. Na črevá to bolo nízko, tam kde to bolo si už cítim maternicu - kusok pod pupkom na pravej strane. A aj to bol trošičku iný pocit ako keď sa črevá hýbu, taký “tupší” alebo ako to popísať 😄😄 odvtedy sa občas keď ležím sledujem, ale odvtedy som zasa necítila nejako výraznejšie… nejaké také mrvenie možno, ale neviem to s istotou pripísať bábätku…