icon

Ako si vypočítam týždeň tehotenstva?

misulie
26. máj 2018

ahojte baby ako trosku blbe mozno ale ja som z tych tyzdnov mimo mam v tom riadny salatik 😀 doteraz som bola v tom ze som uz 19 tyzden a vzdy mi to vychadzalo na stvrtok ten zaciatok tyzdna. a vcera mi dr na sone 4D povedal ze mu to vychadza na 18+5. To bol piatok ano takze teraz sobota-6den, nedela-7 den a v pondelok uz som 19? takze teraz sa mi to len posunie s vzdy v pondelok mi zacne novy tyzden chapem to dobre? a teh. tyzden pocitame 7 dni na osmi uz mam dalsi tyzden ano?dakujem za odpovede

Strana
z2
mata44
26. máj 2018

@misulie ja mam pomocku v stolovom kalendari, vzdy na zaciatku tt si napisem do kruzku jeho cislo a viem, u na vzdy v pondelok zacinam novy tt 🙂 to ako sa ti posunie na sone vobec neries, pokial to je o par dni. Meni sa to kazdy mesiac ako babo rastie ale tvoje tt podla menstruacie budu vzdy pre doktora smerodatne, vzdy sa opyta na poslednu menstruaciu a nie na to, ako ti to stanovili na poslednom sone. To si skontroluje sam 🙂 Takze vypocet uz vies a vobec ho neposuvaj 🙂 A este taky trik, ked mas vypocitany datum porodu (je tiez jedno, ze sa par dni meni hore dolu) napr na 14.8., 14.7. zacinas 9 mesiac, 14.6. zacinas 8 mesiac a 14.5. zacinas 7 mesiac atd... je to nepresne, ale ludia maju v hlave 9 mesiacov a tehotenstvo ich ma 10, tak si vyber 🙂 ale aj na to su tabulky, najdes na internete prepocet.

nela6
26. máj 2018

@misulie pokial nie je odchýlka viac ako tyzden ani nepočítaj nanovo, je to stale len hrubý odhad, nainstaluj si do mobilu appku, zadaj jej den poslednej MS a bude ti samo pocitat a hotovo 🙂

nela6
26. máj 2018

@misulie napr ja mam takto

chvostik1
26. máj 2018

Inak baby, neohanajte sa appkami a poslednym dnom MS. Viete kolkym babam to podla podla MS vobec nesedi? Riad sa sonom. Rozdiel medzi MS a utz moze byt aj mesiac a to je velmi velky casovy rozdiel

misulie
autor
26. máj 2018

dakujem vam💋

ukulela
26. máj 2018

@misulie ked sa ta niekto pyta, je mu jedno, ci poviec 19, ci 20 ... ja hovorim v polovici a basta 🙂 alebo piaty mesiac (ale mesiace sa rataju zas lunarne, stvortyzdnove, takze od 16 do 20 tyzden si piaty mesiac) .... vypovedne pre ludi je aj tak najviac termin porodu. ja som teraz cca 20 tyzden - trocha skor, ako ty 🙂
@chvostik1 to je iny pripad - ale su tu baby, co trdia "som v trtom tyzdni", ked este ani realne nemozu vediet, ze su tehotne napr ... a narazala som na opacne pripady. mala som ozaj kamosku, ktora sa sustredila presne na eden datum a neporodila - to mala nenormanu paniku, uz chcela vyvolavat na druhy den - pri tom dieta OK. papierovy termin je jedna vec, realny stav dietata druha ...

mijunik
26. máj 2018

@chvostik1 ja som mala s Brankom tak. Nie až mesiac, ale podľa menzesu termín 3.7., podľa uktrazvuku 7.7. a dubák sa narodil 11.7. 🙂

jana_eyre
26. máj 2018

inak baby, vy ked ste boli prvy krat tehotne, hned ste vsetko chapali? ja som tt pochopila tiez az ked mi svagrina poslala nejaky clanok co to tam bolo polopatisticky vysvetlene.. pred tehotenstvom som nestudovala mudre knizky, zaujimat ma to zacalo az ked to bolo aktualne.. neviem co je na tom take divne.. inak pri tretom som bola rada ze viem v akom som mesiaci, ale pri prvom som poctivo vsetko studovala 😅

nela6
26. máj 2018

@chvostik1 ved preto som dala poznámku, ze ak odchýlka podla utz nie je viac ako 7 dni tak appka staci

hettinka
27. máj 2018

Ja som pri oboch deťoch mala odchýlky medzi vypočítaným termínom podľa ms a tými z ultrazvuku. Pri synovi dokonca 3 týždne rozdiel. Obe deti sa narodili donisene niekde medzi tými termínmi.

whatever1
20. jún 2018

@misulie daj si do googlu "tehotenska kalkulacka" (je ich vela, ja vzdy kliknem na tuto- maminkam.cz), zadas termin porodu(podla ultrazvuku) a tam ti to presne vypocita😉a naviac tam mas aj info o babatku ako sa v konkretny tyzden vyvija

Strana
z2