Amniocentéza z vlastnej iniciatívy
Ahojte, práve vediem so sebou veľký vnútorný boj , či mám ísť alebo nie na odber plodovej vody. Momentálne som v 17.týždni,krvné odbery v 16tyzdni boli negatívne ale straší ma môj vek, Otehotnela som v 38 rokoch, v decembri som mala 39. Je to moje druhé tehotenstvo a moja gynekologička napriek môjmu veku nerieši zvýšenú starostlivosť o toto tehotenstvo, jednoducho ak nemám viditeľné komplikácie , nerieši nič viac :(.
chapem chapem, ale skor si odpovedz na otazku, co by si robila, keby amniocenteza potvrdila nejaku "abnormalitu"... a podla toho rozhodni. Ja iba za seba, prve som rodila v 36 a prave kvoli zlym vysledkom (1:6 DS) som na amnio sla. Vobec to nebol hrozny zazitok fyzicky ale mentalne ano, nastastie dcerka je zdrava. Pri druhom tehu, 38 rokov boli sice vsysledky vsetkych testov ok, ale uz nas to aj s mojim muzom nezaujimalo. HOci sme babatko neplanovali, rozhodli sme sa spolocne, ze vlastne ani nepotrebujeme ziadne tripple testy, ani amniocentezu, lebo babatko by sme si nechali v kazdom pripade, takze cela pereput by bola pre nas zbytocna. Chapem obavam, aj kvoli veku, ale je to cele loteria.... verim, ze si tehotenstvo uzijes a rozhodnes sa ako najlepsie vies 🙂
@ria2016 ked mas odbery krvi v poriadku, naco stresujes? Vek mas v pohode, kedysi zeny rodili hadam cely zivot. Ja som rodila nedavno ako 41 rocna. Krvne testy mi vysli strasne a cele tehu sa ma vsade pytali ci som sla na amnio a pod. Ja som to hned odmietla, ako tu uz zeny spominali, tak z podobnych dovodov. Verila som mojmu dietatku, ze je silak. V decembri sa mi narodil nadherny chlapcek. Proste bud v pohode, ked nemas problemy.
Ja som rodila skoro 42 rocna...na amnio.som bola a isla by som zas...spolu som absolvovala amnio dva krat...a vobec nelutujem, ze som tak urobila..samotny zakrok je ako odber krvi...vlastne to vobec neboli, lebo misto vpichu lokalne umrtvia...bola som u p.ferianca v ba, je to odbornik a presne vie v o robi...trebo potom presne dodrziavat, co ti povedia a vsetko bude ok..drzim palce
@ria2016
Ahoj, verím ti, že musíš zažívať neistotu, ale skúšala si si pozrieť info aj o neinvazívnej diagnostike? Ja mám vek pod 30r, ale Triple testy mi vyšli veľmi zle. Viem, že je to “iba” štatistika, ale už ti to niekto dá do hlavy, že môže byť postihnuté.. tak ako tebe.. ja som pravdu chcela a potrebovala vedieť, amnio som dala na posledné miesto. Absolvovala som Trisomy test z krvi - jediná nevýhoda je , že si ho musíš zaplatiť, ale na druhej strane ten pokoj na duši je na nezaplatenie.. a ešte by som ti odporučila odborníka gynekológa s kvalitným sonom a dať sa uňho vyšetriť na morfo. Nech poriadne bábo premeria v každom smere a aj z toho sa dá určiť veľa 🙂 držím ti palce a úplne ťa chápem aké je to byť v neistote aj keď sa možno nič nedeje. Ak si chceš tehotenstvo užívať na 100% tak neváhaj a skús aspoň jednu z týchto možností. Ja som prešla obomi a ako som už písala, ten pokoj na duši je na nezaplatenie 🙂👍🏼
Ahoj, tak mna caka amnio teraz v stredu a v podstate na vlastnu ziadost. Mam 28 rokov, som po umelom oplodneni a mam za sebou vsetky nadstadartne vysetrenia a sona, ake len existuju 🙂 Mam postihnuteho brata / kvoli urazu / takze viem, ake to je zit cely zivot s chorym dietatom a aj ked nam robi neskutocnu radost je to aj velke trapenie, takze mne je jedno kto si co mysli, ale ja na amnio idem a samozrejme, ze sa bojim toho 1% rizika, ale su veci, ktore clovek neovplyvni. Samozrejme to, ze ak by vyslo amnio negat, nezarucuje, ze sa nemusi narodit chore dieta, ale aspon ja a manzel si povieme, ze sme urobili vsetko preto, aby sme to vedeli ovplyvnit, nakolko my mame jasne v tom, ako by sme sa rozhodli, ak by vysiel vysledok pozit. Drzim palceky 🙂
nájde sa tu reálne niekto, kto má zlú skúsenosť? nie kamarátky, známa.... ale osobnú

@mircalla morfologický uzv mi bude robiť moja lekárka v 21tt , ale neviem o tom aby mala na to niejaký špeci prístroj , viem že robí 3D a 4D