Atb ospamox a alergická reakcia

krvinka30
11. jún 2018

Prosim Vas brali ste niektora pocas tehu atb ospamox a objavila sa kozna reakcia?neni to nic hrozne iba ma avrbia dlane,lakte a kolena.sem tam pupacik no a je to teple to miesto.dokonca aj na zadku.lieky dalej neberem len neviem ci pockat ze to prestane bo zajst dr.

cacianka
12. jún 2018

kedy si sa vysypala ?
ja som síce nebola tehotná, ale brala som ospamox na zápal priedušiek, hrozne som sa vysypala, najme na jemnej koži ( krk, tvár, výstrih, brucho, slabiny, koža na spodnej starne rúk)
rozvinulo sa to tak, že som musela ísť k lekárke na injekcie, lebo mi hrozil anafylaktický šok, do zadku nejaký zodac, do žily niečo. poslali ma na kožné a zostala som týždeň. neskutočne to začalo svrbieť. natierali ma nejakou masťou(tekutý púder + ichtyol niečo takéto) celé telo od uší až po členky, mala som to ako omietku. + 2x denne injekcie.
po roku som bola na testoch, ktoré antibiotiká môžem, sú ich vraj 3 línie, tú ospamoxovú nemôžem vôbec, vysypala som sado hodiny, z 2. mám problémy so žalúdkom, môžem iba jednu. ešte dlho som cítila že sa zo mňa "vyparuje" chémia, mám mastnejšiu pokožku, ale vtedy suchú a úplne hnusne som ju cítila.

takže ak sa ti to od večera nezlepšilo - okamžite smer mudr. zmeniť iné atb. a preliečiť kožu. lebo by sa ti to mohlo rozvinúť ako mne a mala by si veľký problém najmä tehotná.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre