Boli ste v 18. týždni a necítili ste pohyby?
Sralo sa Vám že ste boli v 18 tt a ešte stále ste necítili pohyby dieťatka????
ja som tiez az okolo 20tt zacala citit pohyby. Teda skor take bublinky, alebo ako to nazvat.
Ja som druhorodička a začala som cítiť pohyby až okolo 21.tt záleží to aj od toho kde máš placentu, ja ju mám vpredu a to tlmí pohyby a ak si prvorodička tak od takého 20.tt by si už mohla cítiť, určite sa ešte nemusíš strachovať 🙂
pri obidvoch detičkách až od 21tt také bublinkovanie 🙂 neboj sa, ešte je skoro 🙂
ja som pri prvom zacala okolo 20tt a pri druhom tiez 20tt, ale len poleziacky lebo teraz mam placentu vpredu, postojacky necitim pohyby skoro vobec a to som uz pomaly v 23tt 🙂 Este mas cas 😉
ja som zacala pri prvom citit pohyby od 22.tt a pri druhom uz od nejakeho 15.tt
ja - prvorodicka - som zacala citit pohyby v 20tt 🙂 a je to uplne normalne, kdesi medzi 18 az 22tt ich zacat citit (niektore skor, ine neskor, ale toto je termin pre zrejme vacsinu prvorodiciek..)
Ja som s istotou citila pohyby az okolo 21.tyzdna,podobne ako ostatne buduce mamicky.
Ja som pohyby zacala citit v 17.tyzdni a to som si nebola ista, ci su to pohyby. Bola som aj velmi stihla a doktorka mi v 17. tyzdni poznacila, ze pohyby su zatial otazne. V 19.tyzdni som bola znovu na kontrole a to uz som vedela s istotou. Okrem toho to ulozenie placenty...kamoska ma ulozenu vpredu a tiez zacala citit dakedy okolo 20.tyzdna a dodnes citi pohyby zriedkavo, skor len na bokoch. Zato ten moj vystraja od rana do vecera. Nestrachuj sa, zachvilku cih budes citit.
Ja som až v 20 niečo zacítila, ale nebola som si istá, že je to ono a s istotou, že už cítim drobčeka som to cítila až v 22tt 😀
Ja som tiez zacala citit az v 21 tyzdni (cakam prve babatko), aj to som sa uz strachovala ze preco stale nic, jeden den som dokonca chytila totalnu depku a niekolko hodin vkuse som plakala ze urcite s nim nieco nie je v poriadku a myslela som na najhorsie, ale par dni na to sa nejako rozhybalo (mozno sa nado mnou zlutovalo) a odvtedy citim pohyby skoro stale 🙂 dokonca pomerne skoro ich zacal citit aj manzel, cize je dost mozne ze take tie prve jemnucke pohyby boli aj skor len som ich nerozoznala, stale som mala nejake pohyby v crevach atd tak som si nechcela robit iluzie a pockala som si kym to bude jednoznacne babatko 🙂
inak tie uplne prve pohyby by som ja opisala ako take jemne praskanie bubliniek v brusku, takze ak take daco citis tak to mozno nie su len creva 🙂
Prve dieta ked som cakala tak som citila v 20.tyzdni, druhe dieta v 18.tyzdni a tretie uz som citila v 16.tyzdni

ja som zacala naozaj s istotou citit babo az po 20tt... ono este ani nema taku silu a velkost, aby si ho citila... mas cas.... a ak je to prve babo, tak to bude neskor... v 18tt som mala len podozrenie, ze je to dietatko a nie crevo, ale on sa potom rozbehol a dnes sa nevie zastavit 🙂 takze, ziadny strach, ak ti niekto vravi, ze to nie je v poriadku, lebo to je normalne. dokonca v mudrych knihach pisu, ze niekedy sa pohyby prvykrat objavia az medzi 22 a 24tt... ;)