Bruško v tehotenstve

ejka91458
5. máj 2014

Ahojte....mozno si budete mysliet ze riesim uplne somariny..aj muz mi to uz povedal.ale chcem pocut aj vase skusenosti.ci nie som jedina a tak.
ide o to ze uz som zacala 7 mesiac tehotenstva ale brusko skoro ziadne.narastlo mi len trosicku...ale zato boky sa mi zvacsili tak maximalne asi ako sa len dalo.ja nerastiem do bruska ale do bokov.to je normalne?ako ste ostatne na tom?

bjanka00
5. máj 2014

@ejka91458 je to uplne OK. Moze to byt poholou babatka. Ja som momentalne v siestom, zacala som ho a doteraz ani naznak. Od 21tt sa mi brusko kazdym dnom zvacsuje a zvacsuje, aj boky aj zadok, a kilecka idu hore rychlostou blesku. volam sa "tulenik" a do slonice este mame daleko. Takze klidek, hlavne ze babo je OK!

ejka91458
autor
5. máj 2014

@bjanka00 babo je ok to som velmi rada.len si pripadam ako maly tucniak. vobec mi to nepride ako vravia iny ze v tehu je zena najkrajsia.prave naopak ked vidim do coho vsetkeho sa v satniku uz nevmestim tak chytam hysteriu.uz som pribrala 12 kg.no som rada ze sa takto necitim len ja lebo som si minule vycitala ze ja pre postavu mam take reci ako keby som sa netesila na babo..ale to nie je pravda tesim sa.len tym reciam neviem zabranit.

misul78
5. máj 2014

@ejka91458 nič si z toho nerob, ja som v 6. mesiaci a celá som ako "skriňa". Všetko mi je malé, od ponožiek až po čapicu. 😀 A to bez tehu mám úplne normálnu postavu, že nie som obézna alebo tak. To záleží od stavby-typu tela každej ženy, niektoré majú len brucho, že porodia a sú štíhle ako srnky a niektoré priberú na celom tele a majú potom troška viac roboty s chudnutím. Možno je to aj v génoch, že to máš po mame, alebo starkej, alebo niektoré majú úzku panvu, tak sa telo potrebuje trocha viac natiahnuť. Jednoducho sa nám naťahujú kosti aby dieťa malo dostatok miesta na vývin a rast všetkého čo potrebuje. Jednej menej, jednej viac. Veď to sa potom po pôrode upraví, tak neboj. Hlavne že má bábo všetko čo potrebuje. 🙂

andreasiskova3
5. máj 2014

Kazda zena pribera niekde inde pocas tehu.a boky sa tiez rozsiruju to je uplne normalne
Po porode sa zvycajne stiahnu bud celkom.alebo cosi zostanu. Mne brucho narastlo hlavne v tychto poslednych mesiacoch , uz ho mam ako balon a to som sa bala predtym ze ho mam male, ze co babatka ci budu dost velke.ked si pozriem fotku z prveho tehu tak pred porodom som akoby kostku z ceresne zjedla a maly mal 3250g, takze to vobec neni o velkosti brucha. Pokial ti dr. povie ze je vsetko ok, tak je.neboj sa ho opytat.

13091991
5. máj 2014

Aj ja si myslím že je to uplne normálne. Do 6 mesiaca niektorí o mne ani nevedeli ani by na mna nepovedali ze som tehotná. Potom sa mi zacalo postupne trosku zväčšovat ale najviac mi vyskocilo v 8. mesiaci...teraz mi ostavaju 2 tyzdne do porodu a zatial sa to ustalilo..

jabadaba
5. máj 2014

@ejka91458 vhlad aj velkost brucha su dane celkovou telesnou konstituciou, pevnostou svalov, velkostou maternice atd. atd. Cize, kazda jedna zena bude mat brucho inak velke aj inak na tele rozlozene. 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre