icon

Čakám jedno či dve deti?

dimitra
1. aug 2017

Ahojte ludkovia. Môže sa štát, že doktor v 10, 11 týždni nevidí dvojčatá? Bol to veľmi rýchly ultrazvuk. Momentálne už asi týždeň skusam angelsound a pocujem srdiečko na dvoch stranách nad panvovou kosťou. Obe majú frekvenciu tak cca 120,130 za minútu.jeSom v 14 tt. Na normálne vyšetrenie idem až vo štvrtok a som z toho na nervy. Moje srdce to nie je,to rozoznam, ide o to, či to môže byť ozvena jedného srdiecka. Ďakujem

Strana
z2
eriksonka1234
8. aug 2017

@dimitra no tak uz len vydrzat a neboj,babo bude zdrave...Co je to vysoky vek? Mne kamoska porodila zdravu dcerku v 45 rokoch

dimitra
autor
8. aug 2017

@eriksonka1234 veď som mu povedala že pred 11 mesiacmi sa mi narodil zdravý syn, pred 4 rokmi dcéra, v rodine nemáme žiadne choré, či postihnuté deti, ani dospelých a vôbec ,keby mak aspoň podozrenie z krvy,ci poriadne urobeneho uktrazvuku, tak by sim pochopila ak by mi niečo také navrhol, aké takto.... Vidina penazi5, či provizie

bluka2
8. aug 2017

@dimitra Nebrala by som to ako vidinu penazi, pokial viem, vsetkym mojim kamoskam vo viedni navrhli ten test z krvi na gen. choroby za okolo 500€, ktore otehotneli vo veku okolo 38r., 39r. Je za tym myslienka, ze s tym nie su spojene rizika ako s pripadnym odberom plodovej vody - nechali si to urobit vsetky - zober si, je to 1/4 priemerneho platu, on si proste zrejme mysli, ze je to dobry napad pre teba. Inak je kopec ludi, co ma 3 zdrave deti a sup, 1 specialne, bohuzial, ...

dimitra
autor
8. aug 2017

@bluka2 ja by sim to možno ani tak nevnimala, ak by prebehlo všetko tak normálne, ale uznaj, ti vyšetrenie nato že to bolo prvé dokopy natrvalo ani minútu a vitamíny s odber krvy mi predával pol hodiny. Prečo mi neurobil poriadny ultrazvuk? Bolo ti v podstate moje prvé tehotenske vyšetrenie v tomto tehotenstve. Mala som. Proste z neho ten pocit, že mu use len o peniaze, ako mohol mi to navrhnúť a venovať sa zodpovedne vysetreniu.

bluka2
8. aug 2017

@dimitra Tie vitaminy nechapem, to je blbost, ano, ale s ultrazvukom aj moj tak robil, iba na minisekundu, ci je tam akcia srdca a dost a to sa jedna o jedneho z najlepsich gyn. v meste (bohuzial privatny). Ked si to porovnam s terminovkou, ultrazvukov som mala minimalne, po citeni pohybov uz hadam iba v 37tt.
Co presne tam chces zodpovedne vysetrovat? Lebo ci velkost zodppveda a ci je plod zivy sa da vidiet za sekundu. Vedel vobec, ze ta zaujima, ci je tam 1 plod a ci 2?

zafir01
8. aug 2017

@dimitra si si ista, ze si nepocuvala len voju brusnu tepnu ? pretoze v 10-11 tt byva obvykly tep plodu srdiecka 150-170 uderov.. potom postupne vyssim tyzdnom klesa az sa ustaluje na 120-160 . v idealnom priemere 140 uderov,ale to az cca po 16 tt

dimitra
autor
8. aug 2017

@bluka2 to, že určité mal aspoň pomerat, či zodpovedá danému tyzdnu a pod. Išlo proste o prvú tehotensku návštevu, kedy mohol už aj z bežného ultrazvuku zistit4ak by boli nejaké abnormálie. Ale žiadne meranie stehennej kosti cu hlavičky, proste veľké nič

bobacik_29
9. aug 2017

@dimitra no.na.zaciatku tehu.sa.taketo.veci velmi.zistit.nedajú mne.to.zisťovali az v 20'tt..inak.ja.mam.38'rokov.cakam.dvojičky.a.tu.sa.s.tym.citkus.nerobi.ze.som.stara.alebo.co.ziadne specialne vysetrenia ..objednala.som.sa.iba.ku Grochalovi na.to.specialne.sono.aj.to.bola.iba.moja.vôla nik.mi.nekazal

dimitra
autor
9. aug 2017

@bobacik_29 ja už som v 15 tt. V 11 som bola rozhodnutá pre interupciu. Takže tehotenske vyšetrenia mi nerobili, len tie predinterupcne.

erickatt
9. aug 2017

@dimitra skus behnut zajtra na pohotovost, ze mas bolesti. Ci ti neurobia ultrazvuk. 😀

bluka2
9. aug 2017

@erickatt dufam, ze tam vtedy nebude vela ludi, co tu pohotovost naozaj budu potrebovat a budu cakat s ozajstnymi bolestami 😕

bluka2
9. aug 2017

@dimitra Vsak ale ked si v 15tt, co uz teraz chces vysetrovat? Na interrupciu je neskoro, da sa uz iba z dovodov nejakych poruch. Na to sa robi okolo 20tt Organscreening v nemocnici, kde budes rodit. Najneskor vtedy sa dozvies, co chces. Ak som spravne pochopila, za tu pol hodinu rozhovoru si sa nespytala, ci moze pozriet, ci je tam len jedno babo.

dimitra
autor
9. aug 2017

@bluka2 asi si ma nesprávne pochopila. Na interrupciu som chcela ísť tak som bílá objednana u jedného doktora tu vo viedni v 11 tt. Nechcela som ísť k mojej, nebolo mi to príjemné. Pár minút pred zakrokom6som sa rozhodla že si babo nechám. Na prvú poradňu som bola objednana teraz v 15 týždni. Tak predsa mám už 5 tehotenstvo a pri každom bol prvý ultrazvuk dlhší a doslednejsi. Dnes sim bola znova. Zase pár sekúnd o chvíľu vám hodín foto a skúste nájsť babo. Proste doktor úplne ľahostajný . Nie neopytala, pretože nebolo kedy. Bílá aim v takom šoku z toho, keď mi hovoril že mam ísť na krv, aby sa mi nenarodil,, mongol,, že už som sa ani nič chuť pýtať nemala.

dimitra
autor
9. aug 2017
bluka2
9. aug 2017

@dimitra Tak prec od neho. Ked vidim to meno, nie si prva co na neho nema dobre slovo

dimitra
autor
9. aug 2017

@bluka2 Jo, len son blba,kebo son nevedela, ze ak idem k inému doktorovi,aj keď vvprivatnej záležitosti, musím u neho ostať celý kvartal. Ten chvalabohu v septembri konci

blankaj
Autor odpoveď zmazal
dimitra
autor
10. aug 2017

@blankaj o určite som od svojej doktorky neodysla. Tu ro funguje inak, ako na slovensku, len som ro bohužiaľ nevedela. A tiež od teba nie je pekné, že odsudzujes všetky ženy, ktoré idú na potraty, nevieš ani okolností, či rizika, ktoré napríklad podstupujem ja tým, že som si to dieťa nakoniec nechala, ale to je iný príbeh o ktorom sa rozpisovat nebudem, lebo do konca tehozenstva, má môj stáv ešte potrapi veľa krát a ja som rada keď o tom nemusim ešte aj písať. Len by som ti chcela popriat, aby si sa nikdy nemusela dostať do situácie niektorých žien, ktoré nemajú na výber.

blankaj
Autor odpoveď zmazal
dimitra
autor
10. aug 2017

@blankaj chodia tam aj normálne ženy a to celkom dobrovoľne. A popravde vôbec ich nechápem. A ja sa neurazam, ken sim sa snažila vysvetliť, že nie je všetko len čierne a biele. Aj tebe pekný deň a ďakujem

jvlo
10. aug 2017

@dimitra si vo Viedni, čo je kúsok za hranicami. Zavolaj hociktorej dr na Slovensku, či by ti neurobila ultrazvuk, zaplatíš si to,ale nebudú to žiadne horibilné peniaze

bluka2
10. aug 2017

@blankaj "Mongol" nie je pekny jazyk, ale "potratar" je vyraz na rovnakej urovni. Vypoveda to o tebe...

blankaj
Autor odpoveď zmazal
bluka2
10. aug 2017

@blankaj Tebe chyba respekt k ludom, ked ho nazves masiarom. Rovnaky clovek moze vykonat potrat a byt najempatickejsim sprievodcom tehotentstvom. Ved ti aj pisala, ze tam chodia normalne zeny. Chapes, ze na potraty chodia aj dobre matky, napriklad? Ty si ale fundamentalistka - potrat = zlo = vsetci okolo toho su zli, "masiari", zeny podla teba z nizsich socialnych vrstiev, ... Daleko od reality.

blankaj
Autor odpoveď zmazal
bluka2
10. aug 2017

@blankaj Tak mi prosim vysvetli, ktory lekar z tejto diskusie si zalozil chlebik iba na potratoch

Strana
z2