icon

Čo robiť, tehotná a otec prestal javiť záujem

medvedik1122
8. okt 2018

Mám 22 rokov s budem mat dieťa , doma to vie zatiaľ iba mama a kamarátky otec to ešte nevie lebo s ním nemám vobec dobrý vzťah ... a ani som niekdy nemala najradšej by som bola aj keby nebol a neexistoval (mám na to veľa vážnych dôvodov ) neviem ako mu povedať že som v tom .. a ni nechcem najradšej by som bývala sama alebo s mamou .. priateľ na začiatku javil záujem o dieťa a navrhoval že sa postaráme a že všetko bude Ok , no nakoniec mi neodpovedá a nezaujíma sa ... otec spôsobuje doma iba psychické tyranie nič viac .. finančne sme na tom zle .. mame pôžičku na krku ktorú platí mama s otcom mama dlhší čas nepracuje no platí pôžičku zo sumy ktorú si nasporili v zahraničí , no ale je stále nezamestnaná , na materstvo vobec niesom prichystaná ale kedze som žila v tom že budem s priateľom a budeme rodina nesla som na potrat .. som z toho psychicky zničená a už neviem čo robiť .. ďakujem za rady ak sa nejaké nájdu ... 🙄😞

pribinak
8. okt 2018
medvedik1122
autor
8. okt 2018

zase na druhej strane si chcem aj dieťa nechať hoci ho vychovám sama pretože by som mala do konca života vyčitky a do konca života by som o tom rozmýšala... že kde je moje dieťa atd..ale dakujem za radu

anemone123
8. okt 2018

@medvedik1122 a co priatelova rodina? Vedia o tom?

medvedik1122
autor
9. okt 2018

priatel je z daleka.. a simyslim že jeho rodine je to u prdele...

chinwag
9. okt 2018

Zvládneš to, neboj.... Určite niesi jediná, kto začína takto s problémami. A máš mamu, ktorá ťa určite podporí. Bude to ťažké, ale zvládneš to. Držím palce....

sasenka522
10. okt 2018

Pozri .. Nejako mu to už povedz, zmier sa s tým, že babo nebude mať novy kociar za xy €, že mu nebudeš kupovať blbosti lebo na to nemaš ... Ja mam 20, babo planovane a nie je nič krajšie ako pocit že v tebe rastie nový život 🙂 A úprimne ani ja nemam s ocom najlepší vzťah (som rada že kvôli práci ho vidím 3 mesiace z roka) ale od kedy som tehotná, začal sa veľmi zaujímať. Nevynechal ani jednu poradňu keď je doma, čo tak sa teší ja rolu dedka 🙂

terezka1947
10. okt 2018

@medvedik1122 pozri,lahke to nebude....ale...najhorsie su prve cca 3r kym s tym dietatkom budes musiet viac menej byt,potom pride skolka,atd...budes mat moznost sa zamestnat....nikdy nevies,ci niekto normalny a milujuci do cesty nepride....s detmi je to narocne bez pomoci,ale ked podrastu...bude lepsie trosku.

fefe123
Autor odpoveď zmazal
medvedik1122
autor
10. okt 2018

dakujem za podporu 🙂 <3

tatkasmolka
1. nov 2018

@sasenka522 myslím že ona nemyslela svojho otca ale otca dieťaťa 🤦🏻‍♀️

tatkasmolka
1. nov 2018

@medvedik1122 zvládneš to, dieťa je požehnanie ... nie je katastrofa mat dieťa v 22 v chudobe - katastrofa je dieťa vôbec nemať
Život sa môže ešte rôzne vyvinúť ... dôveruj životu a silám ktoré ho určujú
(Znie to ako kázeň od farára ale ver mi ja som pohan ako hrom)