Čo znamená v tehotenskej knižke cervix dĺžka 25?
Som v 28.-mom týždni a lekár mi nariadil prísny kľudový režim, ale viac sa mi nevyjadril k ostatným údajom v tehu knižke. ďakujem za pomoc
ja som bola tak isto a prisne som lezala. mam tyzden pred terminom, drz sa vsetko dobre zelam ;)
No cervix je krcok maternice, nad hororovymi scenarmi sa ani nezamyslaj keby bolo treba roit paniku, doktor ti povie. Pekne si vyloz nozicky a oddychuj ako len vladzes 🙂 a tes sa na drobceka
aj ja mam cervix 25mm, a v 21tt na morfo ultrazvuku mi povedali ze je to v norme, zajtra idem do poradne tak uvidim.
Ale som PN od zaciatku
Cervix by sa mal drzat nad 3 cm a to do 9.mesiaca, potom sa moze zacat skracovat. Kludovy rezim by som teda urcite dodrzovala. Skus sa nabuduce opytat, niektorym lekarom musis informacie tahat z nosa.

tvoj krcok ma dlzku 2.5cm: ale ak nerobil sono tak hmatom je tento odhad nepresny.
ak nariadil kludovy rezim tak dodrzuj, aby si nemusela do nemocnice. s touto dlzkou v tvojom tyzdni sa da kludne vydrzat az do terminu pokial sa ti to nebude samozrejme nahamahou/aktivitou zhorsovat