icon

Dá sa zvládnuť tehotenstvo, keď som sama?

beatka777
31. máj 2014

som v 3 mesiaci skoro tehotenstva.o pracu som prisla hned ako sa to sef dozvedel ( bola som na dohode na zaklade telef dohovoru) takze mal pravo.so strany rodiny pomoc s peniazmi ocakavat nemozem.moj priatel povedal ze je koniec hned ako sa to dozvedel takze od neho tiez peniaze nehrozia.kamosky vsetci radia ze mam si nehat lebo som mala dni ze babo dam prec ale nedokazem to psychicky ved som plakala od stastia ked som ho prvy krat videla.mojho ex rodinu poznam ale asi o tom este nevedia a mozno by boli aj radi neviem co mam robit.ani peniaze ani praca,byvam sama vyse roka v prenajatom byte a neviem co mam robit :( len pocit a predstava ze mam ist na potrat vyvolavaju vo mne slzy len sa bojim ako to zvladnem do 9mesiaca

Strana
z2
mamulka211
31. máj 2014

Ja by som na jej mieste skusila cez facebook sa pridat do skupiny hladam si pracu opatrovatelky, zacat pracovat v Rakusku na ziv.list, priplatit si pripoistenie hned a po pol roku ma narok na matersku aj rodicak.Kedze je v 9 tyzdni este by to stihla byt pol roka pripoistena.Aj by si zarobila, usetrila, aj by sa mala dobre pri poberani rodicaku z Rakuska aj pridavkov.

borkavan
31. máj 2014

@monciky @jalucija a vy dve ste čo? jej matky, že jej kážete? ved tu vôbec nepovedala jej životný príbeh iba v kocke kde a ako sa ocitla. Nie každý má šťastie na prácu, rodičov a usporiadaný život od malička alebo vôbec!!!
a prečo by mala byť jej situácia čudná ak nemá nič našetrené?
ja som napr. svoje úspory vrazila do bytu a teraz mám akurát tak na kočár. a to som pracovala dlhé roky a bola aj v zahraničí ale rodičia mi nemajú ako pomôcť tiež. a čo teraz? tiež som nezodpvoedná, že čakám dieťa a mám iba na kočár? a ešte som na PN-ke lebo som na rizikovom.
tak si otvorte oči a začnite byť troška empatická a radšej nepíšte ako by ste mali džubať

marionmarion
31. máj 2014

@mamulka211 preco? dovodov moze mat milion, opytaj sa jej...alebo sa spytaj sama seba ci si nikdy ziadnu chybu v zivote neurobila, ci si vzdy uvazovala a rozhodovala s chladnou hlavou a nakoniec kto vlastne si ze ju sudis??? Uz sa opakujem, ale v tejto teme sa riesi sucasnost a buducnost...to ostatne je teraz uz jedno...

mamulka211
31. máj 2014

@marionmarion nie som dalajlama, preto mam obycajne ludske otazky, ty sa ocividne hras na dalajlamu, ze tu tak duchovne poucas.

marionmarion
31. máj 2014

@mamulka211 a preco svoje obycajne ludske otazky nesmerujes tej, ktora na ne dokaze aj odpovedat??? Keby ta naozaj zaujimali odpovede, tak sa davno spytas zakladatelky...ale ty tu len filozofujes dokolecka, takze asi ti o odpovede nejde, skor o sancu posudzovat a odsudzovat. Duchovne poucam? Co som napisala, to musi byt jasne kazdej inteligentnej bytosti. A stale na tom trvam..rypat sa v niekoho minulosti uz nic nezmeni na tom, co je teraz...nie dalajlama, ale LOGIKA

mamulka211
31. máj 2014

@marionmarion a koho sa pytam, teba? To len ty tu stale odpovedas, ja som sa ta nic nepytala. Ani ziadna z tych, na ktore utocis tebe neadresovala ani jediny prispevok.Kazdy tu pise len zakladatelke, tebe len, ked kladies tie svoje otazky, ale uz nereagujem.

marionmarion
31. máj 2014

@mamulka211 ty si vazne mimo...ved ty si oznacila MNA a smerovala si na mna otazky, ja ti iba odpovedam...noze pekne si to po sebe precitaj...mas asi vazne problem aj s pamatou 😀 😀 😀

mamulka211
31. máj 2014

@marionmarion len som odpovedala, ked si sa pytala, naco tu rozoberame kde robila a kolko robila a kedze ja som sa jej na pracu pytala, tak som ti len odpovedala. Uz nepis prosim, ber to tak, ze ti uznavam, ze si mala ty posledne slovo,nie ja.Lebo zjavne trpis tym, ked ho nemas ty.

maria1989
31. máj 2014

@beatka777 ja dieťa nemám, ale prvé, čo mi napadlo... veď samu seba nejako uživiť proste musíš. na to peniaze zoženieš. či bez dieťaťa pôjdeš pod most? určite nie. no a na malé ti dá štát tých 800 eur, čo tu baby písali. ak nebudeš mať problém s kojením, prvé mesiace nebudeš potrebovať ani stravu na neho. a tu v bazáre kúpiš výbavu za pár korún. okrem toho dostaneš peniaze od štátu, zrejme aj od otca dieťaťa + rodičia ti sľúbili pomoc 🙂 mne sa to síce ľahko píše, ale možno tvoja situácia je taká zúfalá len teraz, a časom sa zlepší, a ty budeš mama

meluela
31. máj 2014

@beatka777 ahoj, tato stranka by ti mohla trosku pomoct: http://www.kmotricky.sk/potrebujem-pomoc/

marionmarion
31. máj 2014

@mamulka211 nicim netrpim...a v prispevku kde som sa pytala na co tu rozoberate co robila /nerobila som ta ANI RAZ nemenovala. ani teba ani nikoho ineho. Ked si mi napisala myslela som ze chces slusne diskutovat...asi som sa mylila...a kludne maj posledne slovo, mne je to jedno

jalucija
31. máj 2014

@borkavan ano zatial napisala len v kocke, preto som sa pytala co robila do teraz a cakam na odpovede. Ano je cudne si spravit decko a nemat na to pripravene ziadne podmienky. V 30 sa vyhovarat na nestastne detstvo je scestne, slaby argument.

monciky
31. máj 2014

@borkavan
pre mna ako rovnako staru zenu je velmi cudne ze vo svojom veku zila tzv. z ruky do huby, asponto tak vyzera...., ja empaticka som, ale nie blba aby som naletela na kazdy pribeh co tu je..., na jednej strane jej nezavidim, viem co stoji priprava na dieta, ano mam lepsie podmienky ako ona, ale od ukoncenia strednej skoly som nepracovala na dohodu a snazila som si vzdy najst pracu, ktora bude papierovo aj odvodovo ok, prave kvoli tomu ze som vzdy myslela na to, ze budem raz riesit aj byvanie, uver na auto a podobne...., 31 rocna zena, ktora nema ani rezervu na prezitie na jeden mesiac je u mna nezodpovedna a este to, ze otehotnie s blbcom, s ktorym zevraj chodi par rokov a potom sa na nu zo dna na den vykasle, to uz je uplne nelogicke...., ale je to jej zivot...., toto nie je o zlych podmienkach z detvstva, prave takyto ludia by sa mali snazit zmenit svoj doterajsi zivot, mat motivaciu zit lepsie a to nie je o drahych autach, bytoch, dovolenkach a podobne...., u mna je to o tom, ze si viem zaplatit byvanie, stravu, spravit si radost niecim peknym a podobne a nezijem v prepychu ani ma nikto nezivi...

tinach
31. máj 2014

Pozri sa na seba, si nádherná žena ( podla fotky) , si nájdeš aj s babom chlapa, to sa báť nemusíš!!! V mojom okoli sa uz take vseliake kreatury minuli aj so 4 deťmi a je im dobre 😅

borkavan
31. máj 2014

@monciky presne si to napísala v podmieňovacom čase - že práve takýto ľudia BY SA MALI snažiť...- a toto je tá tvoja neempatickosť. Lebo nie každý rozmýšla ako ty a nie každý je taký ako ty. Pracujem s ľuďmi a vážne ľudia sú rôzni a vážne niekedy je ich zmýšlanie na pozastavenie. ale môjou úlohou je pomáhať a vychádzať z tejto situácie, ktorú majú a neposudzovať prečo to takto doteraz nerobili alebo prečo nemajú toto a hento...alebo prečo vôbec na to ani nepomysleli.
Preto hovorím, že netreba také ženy odsudzovať, čo nemajú rezervu a spravia si dieťa s niekým kto ich nechá.
Osudy a zmýšlania ľudí sú vážne rôzne a len malá zložka sa správa zodpovedne ako ty a myslí na zajtra.
niektoré aj myslia na zajtra ale takým spôsobom, že sa spoliehajú na druhého-partnera... proste tak ľudia myslia, teda hlavne ženy.
emaptickosť je o vžití sa do situácie člvoeka a ked požiada o radu, tak mu treba pomôcť, poradiť ak vieme ako. A nie o posudzovaní a odsudzovaní, že je nezodpovedná, ked v 31 r. nemá nič.
Vieš koľko poznám rodín, čo majú väčšie deti a nemajú žiadne úspory, nič? a tiež sú nezodpovední? proste nemajú z čoho!!!
ale toto ľudia, čo nikdy nerobili za minimálku a druhý bol na PN-ke dlhodobo pre úraz alebo nerobí pre iné veci... nepochopia.

možno žila doteraz v obláčiku a až teraz sa spamätá.... nie každý sa spamätá v 18-tich...

borkavan
31. máj 2014

@jalucija možno sa uplne spoliehala na svojho, že ju zabezpečí a bum..neurobil to.
opakujem, kto nezažije takéto absurdity, že ťa niekto nechá po 10-tich rokioch so slovami, že vedel že ťa nechce a len si hladal tu pravú.... alebo iné absurdity.... tak nepochopí.
je ľahké odsudzovať človeka, čo v 31 rokoch nič nemá.
poznám kočku, čo sa jej zrútil svet v 28-mich rokoch. tiež sa to na ňu zosypalo z každej božej strany práve v tom veku. teraz je už zas v pohode. ale vtedy by ste ju tiež považovali za nezodpovednú a neviem akú naivnú a blbú a neviem čo všetko....

monciky
1. jún 2014

@borkavan
Tvoj nazor, neberiem Ti ho, mas nanho pravo, rovnako ako ja na svoj🙂 ktovie ako to tu vlastne cele je, ja sa budem radsej sustredovat na pomoc skutocnym ludom a nie virtualnym...

edvelyn
1. jún 2014

@beatka777 ja len ohladom tej prace..nechapem preco si skoncila...ja som mala zamestnanie kde som bola na nohach celu dobu a pracovala som do konca 8 mesiaca tehotenstva a moje dieta je uplne v poriadku.takze kludne si najdi este pracu a pracuj kym sa da....

mamulka211
1. jún 2014

@borkavan :ale ona tiez nerobila cely zivot za minimalku, ved bola v anglicku, vraj dlhsi cas, niekolko rokov, aspon tak to uvadza v svojich inzeratoch, kde hlada pracu, dokonca ovlada anglinu a z casti aj nemcinu.Sikovna je.

beatka777
autor
1. jún 2014

zmenil sa zo sekundy na sekundu mi sme o detoch rozpravali ako by sa volali atd a raz nechcel raz hej a ked sa stalo proste sok dostal a odmietol byt otcom nechce zodpovednost a ani pomoct neviem preco rozoberate ang atd ja sa pytam teraz co mam robit lebo napr zajtra mam do lubochne so stitnou zlazou bud lubochna alebo krv a ekg .musim sa do zajtra rozhodnut sa daktore mi tu nepomahaju

mamulka211
1. jún 2014

@beatka777 :a co sa chces rozhodnut do zajtra?Ci ist na potrat? Tak, ale to my to rozhodnutie za teba nespravime, my sme ti tu napisali svoje nazory, ale je na tebe, co spravis.Len uz ked spravis nejake to rozhodnutie, tak potom o par tyzdnov zas nelutuj, ze si ho spravila a nepis zas, ze co mas robit, lebo si sa rozhodla tak, ako si sa rozhodla.Musis byt viac zodpovedna za svoje skutky.Ak sa rozhodnes ist na potrat, tak pocitaj s depresiami, ak sa rozhodnes dieta si nechat, tak rob vsetko preto, aby si vas dokazala zabezpecit, kontaktuj vsetky organizacie, ktore tu boli spomenute a podobne.A stoj si za vsetkym, co robis, na nikoho vinu nezhadzuj, sama pises, ze partner raz dieta chcel, raz nechcel...uz toto snad bol signal, ze je nezrely.Ked si teda s nim otehotnela, tak teraz sa nestazuj, ze on cuvol, ale nes zodpovednost, rady sme ti dali, vseliake, mas tolko moznosti si vybrat, ze az.

borkavan
1. jún 2014

@beatka777 ja bych si dieťa nechala. prvé teho som mala s niekým iným a tiež odmietol zodpovednosť, ale dieťa som si nechala. Dva týždne to spracovával a potom povedal, že nebude so mnou ale o dieťa sa postará a aj on mňa sa staral, lebo som ostala na PN-ke. Lenže bohužial som potratila ☹ a dva dni po potrate sme sa teda uplne rozišli. odohnala som ho. bolo to hrozné obdobie.
teraz mám iného a som znova teho.

borkavan
1. jún 2014

@mamulka211 a ty si žila a pracovala v Anglicku,keď si taká múdra? toto nemám rada na ľuďoch čo tam neboli a myslia si, že my čo sme tam boli, tak prídu s majlandom domov. HOblajs. Ja som tam bola 3 roky. a neprišla som so žiadnym majlandom, lebo som tam normálne žila, pracovala a platila nájomné, čo mi zobralo polovicu výplaty. síce všetko ostatné je tam lacné a mala som omnoho viac ako tu na Slovensku. Ale aj tak som si doniesla domov len to čo som nestihla minúť a za to som si kupila lyžiarsku a výstroj, výstroj a oblečko na lyžovanie a bežky a notebook a priateľ si kupil auto a bolo po úsporách.

mamulka211
1. jún 2014

@borkavan a co akoze teraz, sak ste si toho dost nakupili, na Slovensku by si si to za nase platy nekupila ani za 10 rokov.

mamulka211
1. jún 2014

Otazka bola , ci sa da tehotenstvo zvladnut bez partnera a pomoci rodiny. Pokial ma kde byvat, tak sa da, aj ked nema kde byvat, su organizacie, ktore ju ubytuju a pomozu aj financne.horsie to uz bude mat po citovej stranke, zena v tehotenstve potrebuje oporu, potrebuje sa citit bezpecne, ze ma kde priviest svoje dieta.Preto ak mas priatelov, priatelky, niekoho, kto ta vypocuje, kto pri tebe bude stat, tak to zvladnes, urcite ti bude tazko, ale nesmies zufat, ked uz sa rozhodnes male si nechat.V kazdom pripade vzdy mysli nato, ze mas moznost dat ho aj na adopciu, ak by si to nezvladala, ale to uvidis postupne, teraz sa snaz poziadat o socialnu pomoc.

maria1989
1. jún 2014

@tinach že kreatúry 😀 😀 😀

Strana
z2