icon

Hematologické vyšetrenie a prietoky v 21 tt

elcoro
8. jan 2020

Ahojte baby, som v 21 týždni, babika váži 500 g, dnes som bola na 3d v ké, kde mi bolo oznámené, že všetko je vraj v poriadku s malou, ale ma Dr poslal na odber krvi na hematologiu koli placente. Pýtala som sa ho že prečo, že koli výžive dieťatka,
Je síce pravda, že už som po jednej sekcii a teraz mam placentu uloženu vpredu.
Ale prečo ma posiela na hematologiu? Nemáte s tým niektorá skúsenosti?

vinejka6
8. jan 2020

@elcoro teraz viem, že to nebolo nutné. Pockala by som na termín k Hulajovej

elcoro
autor
8. jan 2020

@era777 morfológia pplodu v norme
Normálna akcia srdca plodu
Cervikometria v norme
A normálna uteroplacentarna cirkulacia
Komplexná biometria efw pod 10 percentilom

elcoro
autor
8. jan 2020

@elcoro abnormalna am malo byt

vinejka6
8. jan 2020

@elcoro tak je to jasné. Nameral zhoršeny prietok krvi v placente. Preto ťa posiela na hematologiu. Tam zistia, či máš problém s krvou ak áno, budes si pichať injekcie

elcoro
autor
8. jan 2020

@vinejka6 ale si myslím ze keby to bolo už teraz blbé nepovedal by mi ze zatiaľ je všetko v poriadku že?

vinejka6
8. jan 2020

@elcoro preto ťa posiela na hematologiu, aby sa to riešilo, keď máš niečo s krvou. Aby nebol problém v neskoršom štádiu tehotenstva, aby boli dobre prietoky atď

elcoro
autor
8. jan 2020

@vinejka6 tiež si myslím tqk mi to povedal aj môj Dr. Ze potom dieťa rýchlejšie rastie a ze aby sa vedelo ci sú prietoky ôk a ci treba lieky aby sa predišlo komplikáciám neskôr.
Zqsq čítam komentáre doktorov co píšu ženy ohľadom prietokov, tqk každý Dr. Odpovedal pokiaľ dieťa normálne rastie a je pohybovo aktívne je zbytočné riešiť prietoky

vinejka6
8. jan 2020

@elcoro áno, pokiaľ dieťa nezaostáva v raste, prietoky nie sú dôležité. Ale vo väčšine prípadov je to tak, že zle prietoky=nedostatok výživy pre dieťa, môže dôjsť o zaostávaniu v raste, k nedostatku kyslíka a pod., ale toto je až neskôr a vzniká to, keď sa problém nerieši. Preto je dobré, že ťa poslal. Vezmú ti krv, zistia, či je potrebná nejaká liečba a podla toho bude zvolený další postup.

era777
8. jan 2020

@elcoro abnormalna co ? Akcia srdca ci cirkulacia ? Vies co je abnormalne nie ? Predpokladam, ze cirkulacia je abnormalna
Vidis nasli sme odpoved, preco ta tam posiela

elcoro
autor
8. jan 2020

@era777 áno abnormalna uteroplacentarna cirkulacia

era777
8. jan 2020

@elcoro tak bud rada, ze ta poslal na hematku 😉 ked je nieco abnormalne, tak to nieje normalne ...

elcoro
autor
8. jan 2020

@era777 super,,,,,, teraz človek bude stresovať až do vys. Na hematologii.

era777
8. jan 2020

@elcoro keby to bolo nieco akutne tak uz si v nemocke 😉 klud ...

sunsetsunrise
8. jan 2020

@elcoro ked si prečítaš predchádzajúce diskusie ... tak baby tam píšu že každú jednu posiela na hematologiu na genetiku a kade tade. Ich gynekologovia že vraj krútia hlavami. Toť z diskusii

adkalu
8. jan 2020

@elcoro doc. Hulikova aj Dr. Hulikova su super, budeš v najlepších rukách, som mimo Kee, keď som bola tehu, nastal problém, bol piatok a ja som nezohnal žiadneho hematologa, nevedela som ako dávkovať anopyrin, v zúfalstve som napísala mail doc. Hulikovej, nielenže mi hneď odpísala, poradila, ale aj v pondelok čakala v ambulancii. Nasadila liečbu, potom som opäť chodila na hema u nás. Skus sa k nej dostať. Ak budú spolupracovať hematologa a gynekológ nemáš sa čoho báť, držím palce

elcoro
autor
8. jan 2020

@adkalu ďakujem pekne už som trocha kludnejsia

elcoro
autor
8. jan 2020

@sunsetsunrise to vážne? Môj gyn. Tiež krútil hlavou že vraj zbytočne, ale ma sa niečo stať a nebola som, vyčítala by som si, tak radšej pojdem

sunsetsunrise
8. jan 2020

@elcoro áno presne tak daj si do hladacika a uvidíš čo všetko o ňom píšu ... ako jasné radšej treba ísť. To je jasné. 🙂 držím palce nech všetko dobré dopadne ... ako správny lekár by ti mal všetko vysvetliť predtým ako ta niekde pošle a ne správa a dovi

elcoro
autor
8. jan 2020

@sunsetsunrise tiež som ostala s toho v šoku že všetko som z neho musela ťahať, ale ze úplne ťahať až mi to začalo byť nepríjemné a prestala som sa pýtať, akoby ho zo otravovovalo, len ze nepredbiehajme a pôjdete tam, ale prečo?načo? Koli čomu? Aké sú rizika.? Proste nič... Až môj gyn. Ma trocha ukludnil

lusyc
8. jan 2020

Chod na hematologiu. Ja som v prvom tehu mala preeklampsiu, v druhom tehu som mala užívať anopyrin, ale nevedela som kolko a odkedy, gynekolog ma poslal na hematologiu ku konkretnej lekarke, tam ma objednali o 9 týždňov 😨 , ale inam som sa tiez nedokazala objednat skor, alebo mi povedali, ze nemaju som mnou co robit 😡
Tak mi dala anopyrin od 18-32. týždňa, jasne, ze ma zvozila, kde som bola doteraz a potom som si pichala fraxiparin. Aj tak mi to nepomohlo, ale mam krasnu zdravu dcerku. Na hematke mi povedala, ze v tehu su výsledky trochu skreslene, ale, ze nemam vyraznu poruchu zrazania krvi, aby sa mi upchavali cievy v placente. Ak su abnormalne prietoky/cirkulácia je to jeden z moznych ukazovatelov rozvoja preeklampsie v budúcnosti. Aj preto ta mohol poslať. Ale keby to bolo zle, tak ti nepovie, ze v poriadku a poslal by ta do nemocnice, si myslim.

elcoro
autor
8. jan 2020

@lusyc ďakujem ukludnila si ma 🥰

elcoro
autor
24. feb 2020

Ahojte, no bola som už na hematologii v ké, výsledky sú ôk, len ze trocha anemicka ale beriem železo, ináč ôk, chcem sa poradiť žienky.
Teraz v pondelok mam ísť naspäť do ké na to vyšetrenie na prietoky, mam ísť? Aj keď mam výsledky dobre? Nieje to len o biznise? Cesta do ké mam 100 km tam a 100 km naspäť plus ďalších 45 eur za vyšetrenie, v piatok mam ísť za svojím gynekológom na poradňu, on mi na každom sone vraví ze vserko vyzerá byt ôk.... Co by ste robili?

lusyc
24. feb 2020

@elcoro a tvoj gynekolog prietoky nerobí? Kto doporučil robiť prietoky v KE? Zavolala by som svojmu lekárovi, či treba ísť kvoli tomu do KE.

elcoro
autor
24. feb 2020

@lusyc robí ale vraví ze prietoky sa normálne robia až od 35 týždňa, že pokiaľ je babo ôk, tak nieje co stresovať, do ké som šla v 23 TT na 3d, klasika.
Tam mi povedal juhas že abnormalna funkcia placenty ale ze všetko je s babom ôk ale ze sa mam objednať na hematologiu kde som aj bola a všetko je aj tam ôk. Preto rozmýšľam ci musím ísť zasa do tých ké v 30 TT na tie prietoky ako mi to povedal juhas.

lucyy22
Autor odpoveď zmazal
lucyy22
19. mar 2021

@elcoro presne toto iste mi povedal v Košiciach. Mam prísť v 30 týždni a ze všetko s babom ok, len je menšie tak hematologia a genetika. Bola som všetko v poriadku celý krvný obraz aj genetika, tak ja neviem čím to potom je, že babo je menšie.Nikto mi nato nič nedal žiadne vitamíny, infúzie proste nič neviem co mam robiť... Dúfam že drobec priberie.

aneta129
31. mar 2021

@lucyy22
@lucyy22 ako ste dopadli? Ja som dnes v 30 tt a bola som pri ňom a tiež, ze abnormalne to mam, ze mam prísť o 4 tyzdne alenna žiadnu hematku ma neposlal, ze si mam zaplatiť odber do ciech, ze o 4 tyzdne ma caka, ze sa mu to nezdá, tak keby som ja odbornik tak poslem danu pacientku do nemocncie a nie 4 tyzdne mam čakať a nemam nic brat ani na hematku ist ani nic.... Divne...

Bábätká mate zdravé?

aneta129
31. mar 2021

@elcoro odpovedám na diskusiu ktorá rok stala, ale čítam, ze ste boli tam kde ja a dnes ma tak vystrasil ale mna neposlala na žiadnu hematku ani nic, ze mam abnormálna uteroplacentarna cirkuláciu ale, ze mam prísť o 4 tyzdne na kontrolu a bude dobre, ked urobime odber a pošleme do ceska a ze to neprepláca poisťovňa, ze si mam zajtra zavolať o termín nový...

elcoro
autor
31. mar 2021

@aneta129 aký odber vám ide robiť? Co musí posielať až do Česka?

aneta129
31. mar 2021

@elcoro nepochopila som ho iba toto pobedal, ze o 4 tyzdne ked prídem pošleme krv do ceska...