icon

HIT v tehotenstve, môže ublížiť v tehotenstve?

christin33
19. feb 2020

Ahojte,prosím vás vedeli by ste mi poradiť?...Som v 4 mesiaci a vrátila sa mi histaminova,nikde sa neviem dočítať či to náhodou nemôže ublížiť babätku.Prejavuje sa mi vyrážkami na rukách a bolesťou brucha.Tak mam trochu strach.

kiki68
19. feb 2020

Dodrziavat hit dietu, mne sa velmi zhorsili intolerancie v tehu. Niekde v 3 mes to zacalo. Takze som vyradila vela veci z jedalnicek a a je dobre. Nemyslim, ze babu to ublizi, ale nasmu telu to moze spravit neplechu a neni nic horsie ako mar stale bolesti

christin33
autor
19. feb 2020

@kiki68 Ďakujem, no musim si davat pozor na stravu len som sa bala že či to babatku neublizi lebo uz som o 1. prisla ale to nebilo srdiecko na zaciatku...a teraz je zatial vsetko v poriadku tak preto ten strach,uz by som asi nezvladla stratu aj druheho

kiki68
19. feb 2020

@christin33 uplne Ta chapem, u mna uz tretie tehu. Takze tiez davam pozor. Hoci u mna ide skor o lepok, laktozu a kombi s inymi potravinami.

christin33
autor
19. feb 2020

@kiki68 ale do teraz som mohla jest všetko a zo dna na den sa mi to vratilo..som sa tesila ze uz mozem jest hocico a teraz si musim davat pozor

kiki68
19. feb 2020

@christin33 Ja tiez som bola pred tehu v poho a jedla som vela veci bez nasledkov. A potom som citala ako si v tehu mas dat syr. A to som sa zgrcala, vyhadzala. A tam to zacalo. A uz to telo reaguje na rozne podnety, tak som to osekala a je celkom dobre. Hlavne bez krcov a bolesti. Par ludi z rodiny sice pozera, co som zrazu vyberava, ale kaslem na nich . Netusia ake je to byt dva dni v krcoch.

christin33
autor
19. feb 2020

@kiki68 hej hej ,ja tiez tak krce a bojim sa ked som tehu + tie ruky ma strasne svrbia a bolia cize to tiez nie je sranda

fiona203
19. feb 2020

V tehotenstve diaminooxidaza je vo veľkom množstve produkované placentou, takže ženy v tehotenstve nemajú dôvod na histaminova diétu. Ak sú ťažkosti, príčina je inde.

fiona203
19. feb 2020

Bohužiaľ po pôrode sa histaminova intolerancia zvykne vrátit.

christin33
autor
19. feb 2020

@fiona203 tak ale kde by bola...kedže som ju mala potom mi to preslo az do teraz a zasa sa vratila...a vyvolavaju mi to tie potraviny co predtym...a citala som ze vela zenam sa v tehu zhorsila

christin33
autor
19. feb 2020

@fiona203 hej hej to som pocula ale mne sa vratila teraz a to som v 15tt ...do teraz bolo vsetko ok

katulka1141
19. feb 2020

@christin33 ahoj skus si pozroet ci sa v tehotenstve moze perila. Je to bylinka. Mojej dcerke velmi pomaha pri prejavoch hit.

christin33
autor
19. feb 2020

@katulka1141 ďakujem pozrem

zara1357
Autor odpoveď zmazal
xxemma
12. jún 2020

Ahojte, je mozne aby hit zapricinil MA? Teraz sme prisli o nas pokladik v 11tt.

15mimka55
18. apr 2021

@christin33 presne to isté mám aj ja prvý krát som HIT dostala práve v tehotenstve. Po 2 rokoch som sa jej zbavila mohla som zjesť čokoľvek teraz som na začiatku 2. a opäť sa začína prejavovať no verím že to nebude az6 také hrozné ako v prvom tehu lebo tam som "odpadavala" od bolesti a po pôrode hneď 20kg dole čo som nemohla nič zjesť