Hodnota NT v 12. týždni
Ahojte viem je tu toho veľa ale všetko staré dátumy, dnes mi namerali vyššie hodnoty HT 2,67 nosova kostička prítomná, srdiečko v poriadku. Dala som si spraviť trisomy testy. Má niekto niečo podobné ? Momentálne som chorá ( chrípka ) môže to mat vplyv na výsledok ? Ďakujem za odpovede
@katarinaforever moj synček pred 3 rokmi mal 3,64, ja som to veľmi ťažko niesla 😭😭 ale moja dr nepanikarila, objednala ma na kontrolné Sono o 2 týždne a kázala objednat sa k Mudr Grochalovi na 20tt. No odpocitavala som dni kedy tam už pôjdem. Až keď mi on povedal že podľa neho to je zdravé dieťa (samozrejme povedal aj že len amnio ukáže 100% istotu), tak až potom mi spadol kameň zo srdca a už som verila že je maly zdravy. Aj je zdravy 🙏🏻 Držím palce aby aj u vás bolo všetko ok 🍀
@lucindav tak to ti gratulujem, vždy je super keď máš dobrého lekára 🙂 tiež som sa ku Grochalovi objednala aby som mala akú takú istotu. Ešte tá recepčná mi hovorila že ak som teraz chorá -čo som - určite to bude mat vplyv na odchýlku majú s tým dlhoročne skúsenosti. Ďakujem ti 😘
@katarinaforever presne tak, aj ja som bola chorá presne v 12tt počas toho sona. Tiež mi povedal Mudr Grochal že to mohlo byt spôsobené tým.
@mikika24 ahoj ako si dopadla s testami ?
@katarinaforever Ahoj, v pondelok mi volali z Nifty, aj mi prisiel mail s vysledkami a cakame zdraveho chlapčeka🙏🙏🙏 Medzitym som bola aj u dr. a na ultrazvuku tiez vsetko ok. 20.4. idem ku Grochalovi, tak verim, ze aj u neho to dobre dopadne🙏 Ty si ako dopadla? Uz si bola na testoch?
@mikika24 tak ti veľmi gratulujem 💜 urobila si veľmi dobre že si si dala nifty a nie trisomy. U nás sa to skomplikovalo - pozitivny trisomy test, tak čakáme na amniocentezu. Mame úplne čisté morfologické vyšetrenia 3 nezávisle tak veríme že to bude falošný výsledok uvidíme
@katarinaforever Dakujem. Vybrala som si Nifty, lebo toho zachytia viac ako Trisomy. Platila som 480€, ale nelutujem tie peniaze ani nahodou. Je mi luto, ze si mala pozitivny trisomy test. Ale mysli pozitivne. Amniocenteza ti da 100% vysledok a verim, ze bude vsetko v poriadku, ked aj ultrazvuky su. Ak by bola pritomna nejaka trizomia, na ultrazvukoch by to muselo byt uz vidno. Kedy budes mat vysledky z amnio? Drzim tebe aj babatku palce🙏✊✊🙏
@katarinaforever Ozaj, a tie krvne testy, co robi gynekolog, ti ako dopadli?
@mikika24 ďakujem ti tak mám to 13.4 a výsledky tie ktoré potrebujeme do 2-3 dni. Hlavne tá 13 patau by už bola vidieť ale aj zo včera všetko Ok. Mám ale rešpekt uvidíme. Krv som mala hraničnú papp a hcg preto si myslia že to bude trizomia placenty a nie plodu.
@katarinaforever prepac, ze sa pytam, ale co znamena trizomia placenty? Babatko je v poriadku, len placenta je “chora”?
@mikika24 áno vola sa to placentarny mozaicizmus v Čechach je na fórach o tom oveľa viac ako u nás. Sú to vlastne falošne pozitívne trisomy testy. Tá krv ukazuje na problem s placentu ktorá sa môže ale aj nemusí prejaviť.
@katarinaforever Pozriem si to, este som o tom nepocula, ani necitala. Drzim ti palce✊✊✊ Tiez mam stale respekt, pred kazdou navstevou gynekologicky. Vydychnem si asi az po porode. Toto je moje tretie a zaroven aj posledne tehotenstvo a asi aj najstresujucejsie.
@mikika24 no veru aj moje ale druhé 🙂 určite to dopadne dobre, niektoré veci nedokážeme ovplyvniť a deju sa mimo našu moc. Želám ti veľa šťastia
@katarinaforever Ahoj.bola si na odbere plodovej vody po pozitívnom Trisomy teste?Ako ste dopadli?Ja čakám dvojičky a nám pozitívný Trisomy test.
@anjelikdianka ahoj áno, bohužiaľ amniocentéza potvrdila trisomy test. Tiež ti vyšiel Patau trizomia 13 ?
@katarinaforever mne vyšla DS.
@katarinaforever A bola si na ukončeni tehotenstva?
@anjelikdianka áno už bohužiaľ v 18 týždni. Viem ale že pri dvojičkách je to veľmi nepresne tie výsledky. Držím ti palce
@anjelikdianka ahoj ako si dopadla ?
@katarinaforever Ahoj.O týždeň idem na odber plodovej vody aj na morfologický usg.Podla toho sa rozhodneme ako dalej.Som už psichycky velmi vyčerpaná,je mi strašne zlé,neviem ako dalej.Verím a modlím sa nech sa stane zázrak a detičky budú v poriadku🙏
@anjelikdianka viem presne ako sa cítiš, držím ti veľmi palce nech to dopadne dobre. Ak budeš potrebovať nápis kľudne súkromnú správu. Nestrácaj nádej
@katarinaforever Dakujem.
@anjelikdianka chcem ťa kus povzbudiť, dvojičky byvaju hranične hodnoty, u nas v dedine sú baby - možno si počula o skokanoch na lyžiach Tamara Mesíková teraz bola aj na majstrovstvách ženy čo skákali - poznám ju od malička, zdravá šikovná baba, maminka mala hraničné hodnoty, jej dvojička Emka je dawnička, ale popri Tami sa skvele ťahá, aj zdravotne je vďaka bohu ako tak fajnovo, jedna druhú krásne doplnaju Ema je šikovnica vdaka Tami a Tami je vdaka Eme najsrdečnejšie a najempatickejšie dieťa aké mi kedy prešlo cez ruky a to s deťmi robím ako dobrovoľník od 18 rokov... v každom prípade nech už to dopane akokoľvek držím palce, možno ti však táto moja skúsenosť uľahčí rozhodovanie....

@amelia89 no ja som dnes v 12 týždni. Dúfam že to dopadne ok. Aj pri prvom som mala odchýlku malú ale trisomy boli negatívne. Celkovo mi to pripadá ako tlacenie do trisomy testov hlavne keď máš nad 35.