Ísť na kúpalisko v 6. mesiaci?
🙂
ja som sa na kúpanie pýtala Dr. - nie je to zakázané, ale nie všetkým budúcim mamičkám sa to odporúča. Pokiaľ si nemala doteraz nejaké problémy (výtoky, mykózy, kvasinky a pod.) tak môžeš, ale treba sa poradiť s gynekológom. Pokiaľ si mala doteraz spomínané problémy, tak sa to neodporúča vôbec.
isto nie..
ako spominala kocka predo mnou, kym nemas mykozy, vytoky, kvasinky , tak nie je problem, ale mozes sa poistit vazelinovymi tamponami , ktore najdes v lekarni, pouzivaju ich aj zeny, ktore maju problemy s nachylnostou na mykozy a vytoky....
Ahoj, kupalisko by som urcite nenavstivila!!! Pretoze mykoza, ktoru mozes dostat, je velmi neprijemna vec, dlhodobo sa lieci a pri fyziologickom porode moze babatku ublizit. ( caste su infekcie oci u novorodencov). Termalne je este horsie. Urcite je vyborne more, ale predpokladam, ze uz k moru necestujes. Tak spravne rozhodnutie a vela stastia!!!
@sarahizabell ahoj ja osobne som to tiež odsúvala ale keďže som nemala ani nemám žiadne infkcie,kľudne sa idem kúpať,avšak poistím sa tkz. vazelínovými tampónmi,tie sú napustené špeciálnym vazelínovým olejom ktorý zabráni preniku infekcií vo vode do pošvy,sú lekársky overené,používajú sa ako normálne tampóny,po 3 hodkách ich treba vymenit.Nemaali by pustiť nič dovnútra ,sú dostupné v lekárni,4 ks stoja okolo 3 €,čo sa mi zdá banálne oproti liečeniu sa a skomplikovaniu tehotenstva.je to na tebe,pa
Ja som sa kúpala, fajne bolo... 😉 Či sa to môže alebo nie ma ani nenapadlo riešiť. Moje bábo je zdravé.
kup si anionove vlozky.... najdi si na nete o nich a skus ich pri kupani pouzit + prip. aj tampon k tomu, na chvilkove vojdenie do vody by to malo stacit.... sama musis vediet, ci si nachylna na mykozy...
Mne voda len pomohla,(bože tie perličkové kúpele,na tie teraz už len spomínať môžem) ,myslím ,že je to individuálne ,tak ako všetko - jednému pomôže druhému uškodí. Mne napr : po plávaní chutilo pivo a tičinky ,a ľadové nápoje +vyprážaný syr a hranolky a sme tu a zdravý ,pokiaľ ti lekár nenariadil ako mne pri jednom tehotenstve max.pokoj na lôžku,tak načo sa obmedzovať,ved nebudeš skákať z výšky šípky.Akurát som nikdy nešla do potoka,rieky.....okúpať.
ja som chodila na kupalisko este aj v 7.mesiaci a nemala som ziaden problem. iste zalezi od hygieny bazena, ale voda, tepla voda je super. ja som aj rodila do vody a to bolo super tiez. cize ak je bazen cisty, menia vodu a nemaj uziaden problem, tak podla mna mozete kludne ist plavat. plavanie je super.
mne voda nevadila prave naopak tiez som sa chodila kupat ale vzdy som si dala tampon pre lepsi pocit a bolo vsetko ok 😀
ľudia. prv než odpovedáte na nejakú otázku, pozrite si dátum jej založenia

osobne by som to neriskovala, vodu som si vynahradila na plávaní pre tehotné 😉