icon

Je bezpečné mať tetovanie v 2. trimestri?

13. aug 2024

Ahojte poznate pripadne boli ste niektora na tetovani po 17 tt?
Nechcem ist, nepytam sa pre seba. Skor informacne.

stellarstar
13. aug 2024

Tehotnú nik nebude tetovať ( možná infekcia, nákaza hiv, hep... )

autor
13. aug 2024

@stellarstar zial znama nasla a ja uz som vycerpala vsetko ako ju odhovorit 🤷‍♀️

stellarstar
13. aug 2024

Nechaj ju, keď sa jej niečo stane oľutuje to, jej problém. Ty za to nemôžeš

thirstymonk
13. aug 2024

@stellarstar Tak hádam sa nešla nechať potetovať do leopoldovskej basy tonerom z tlačiarne a starym hrdzavym klincom pre pana. Jake HIV, HEP? Ty kde žiješ?

Tetovacie atramenty, ktore sa daju zohnať v EU sú tak brutálne kontrolované, že škodlivý vlastne už nikto nikde nekúpi, nedá sa poslať ani z aliexpresu, nedá sa proste zohnať nijak. Tak ako už nezoženieš desiatky cigarety, alebo litrovu nikotinovu naplň do elektronickej cigarety (lebo EU), tak proste nezoženieš škodlivu tetovaciu farbu.

No a každý aspoň podpriemerny tatér, by mal ovládať základy hygieny pri tetovaní, vieš, že ihly a ostatný materiál je jednorázový, takže žiadne HIV, ani HEP, ani iná nákaza. Možná infekcia no... O nič možnejšia, ako keď sa v lese škrabneš o konarik.

IMHO nestane sa vôbec nič.

autor
13. aug 2024

@stellarstar ja viem len mi je to luto

autor
13. aug 2024

@thirstymonk ano ale celkovo zena v tehu je citlivejsia na zapal, tazsie hojenie atd.

stellarstar
13. aug 2024

@thirstymonk nikdy nevieš

autor
13. aug 2024

@stellarstar to ale nevies ci ked si das Kebab z namestia nechytis salmonelu, je to risk ale nemyslim si, ze sme v dobe kamennej 🤷‍♀️

weleda123
13. aug 2024

Ja som si chcela dať vytetovať meno dcérky po pôrode a tatér ma odmietol potetovať, lebo kojim a mám prísť, keď ju odstavím... Takže nechápem, že sa našiel idiot, čo vezme tehotnú. Plus, samozrejme, tvoja kamoška je dobrá hlupaňa. Kľudne jej to odo mňa odkáž.

thirstymonk
13. aug 2024

@weleda123 Hej a potom by si po kojeni mala čierne mlieko :D Zas netreba preháňať.

di1234
13. aug 2024

@thirstymonk milujem keď sa muži vyjadrujú k téme tehotenstva, kojenia, pôrodu a pod. Čiže v pohode, že v tehotenstve nemôžeme užívať tak 90% voľnopredajných liekov z lekárne, ale tetovanie pohoda. Vieš o tom, že keď má žena napr. menštruáciu nemá si farbiť vlasy či obočie? Pretože hormóny v jej tele spôsobujú, že farba nechytí tak ako má? To isté samozrejme platí o tetovaní ako takom. A áno, súdny tatér by takúto ženu, pokiaľ o tehotenstve vie, ani zobrať nemal. Ale ty si tieto procedúry tehotný určite absolvoval, tak vieš lepšie ako tu ženy tehotné či matky. Rovnako ako my ženy určite veľmi dobre vieme ako je to dostať kopačkou medzi vajca.

stellarstar
13. aug 2024

Páči sa

weleda123
13. aug 2024

@thirstymonk ide o možnú infekciu, ktorá by sa - áno - mohla preniesť do mlieka, keďže mlieko sa tvorí z krvi. Takto mi to vysvetlil PROFESIONÁLNY TATÉR - CHLAP. Nevyjadruj sa, prosím ťa, ak nemáš šajnu o čom hovoríš.

thirstymonk
13. aug 2024

@weleda123 opakujem. Moznu infekciu mozes mat, ked sa skrabnes v lese o konarik. Rovnaka sanca. Zavri sa do sterilnej bubliny a v nej zi cele tehotenstvo a kojenie, omg

thirstymonk
13. aug 2024

@di1234 ja milujem, ked si zeny myslia, ze tehotenstvo, kojenie, vychova deti a vlastne nic sa netyka muzov a vysostne oravo na to maju len zeny. Boze. Feministka 🤣🤣🤣 asi by ani gynekologovia nemali existovat, len gynekologicky. Co sa ma co jaky gynekolog vyjadrovat k zenskej {|} ne? 🤦 A asi aj o rakovine by mal hovorit len ten, kto si to zazil, lebo iba on vie, nikto iny ☝️

di1234
13. aug 2024

@thirstymonk posielam ti pusu na čelo a odporúčam nepoužívať pojmy, ktorých význam celkom zjavne nepoznáš resp. ich používaš nesprávne. Ak ma nazývaš feministkou, lebo máš z môjho komentára za to, že som za rovnoprávne možnosti mužov a žien, je mi cťou. Ak ma nazývaš feministkou preto, lebo som sa ťa dotkla a máš za to, že mám 100kg, bobra a nenávidím mužov, si na omyle. Reagovala som ako som reagovala, lebo ty si bol ironický voči racionálnym argumentom. Tetovanie počas tehotenstva nie je okej. Bohužiaľ. Cvičenie, behanie, nosenie nákupov, šoférovanie, dovolenkovanie etc. samozrejme je. Ale pekne vieš používať emotikony. Za to ťa uznávam.

stellarstar
14. aug 2024

@thirstymonk nemôžeš porovnávať zoškrabnutie s tetovanim 🤦‍♀️

biglovemom
14. aug 2024

Je to stress pre telo…je to bolest (ak si da vacsiu plochu tetovat) a ktovie aky to ma vplyv na plod.

Pred vela rokmi som sa dala tetovat -velka plocha.Na druhy den // na tehotenskom teste.Potratila som.
Ci to malo suvis nevie nik, ale ako tehotna by som do toho nesla.

3petka
14. aug 2024

Tak ak našla tatera/ku čo ju bude tetovat v tehotenstve tak je dosť možné že u nej nebude všetko max ok. Ale zase možno nevie že je tehotná. No rizika si musí zvážiť budúca mamička. Predpokladám že by neprežila keby sa dala tetovt neskôr.

nttnnt
14. aug 2024

Tetovat ju nebude nikto 🙈 mozno len taky, co jej rovno aj zavedie chrontu

weleda123
14. aug 2024

@thirstymonk porovnávaš neporovnateľné a vlastne si teraz dokázal, že nemáš šajnu o čom v skutočnosti hovoríš.

thirstymonk
14. aug 2024

Dobre. A teraz nech sa vyjadria len tie, co sa davali tetovat v tehotenstve, ostatne nemaju pravo, lebo si to nezazili 🤣🤣🤣

thirstymonk
14. aug 2024

@stellarstar preco nie? Riziko infekcie je i tu, i tu. Tetovanie je vlastne mnohonasobne zranovanie koze, aj to citit tak, ako ked si o asfalt zoderes koleno. Nic viac, nic menej. Len s tym rozdielom, ze ked sa vysypes na asfalt, tak sa ti do ramy dostanu kamienky, pozostatky psich hoven, blato a asi miliarda bakterii, kdezto pri tetovani ta zranuje jedine sterilna ihla (teda mala by) ♥️