icon

Je možné nahmatať si bábätko?

lucka2210
5. apr 2011

Ahojky 🙂 Môžem si nahmatať bábo? Som v 17 tt a ráno keď sa zobudím cítim niečo tvrdé na strane, na ktorej som sa zobudila... Môže to byť malinké? Pohyby cítim 🙂

miskap
5. apr 2011

V tomto týždni je bábo ešte maličké, má možno 15 cm. Skôr cítiš maternicu, ktorá sa zväčšuje. Čoskoro určite nahmatáš aj bábätko, hlavne ak máš málo telesného tuku. Prajem krásne tehotenstvo a zdravé miminko. 🙂

abbey1
5. apr 2011

Určite môžeš. V tomto týždni už bábo dokáže byť pekne aktívne a pohyby je citiť i na dotyk. Záleží aj od polohy bábätka, množstva tuku na brušku, ale z vlastnej skúsenosti viem, že "hrčky" mi už vtedy behali po brušku. Krásne si tieto chvíľky užívaj, pretože ten čas veľmi rýchlo uletí a na tie krásne pocity v brušku budete už len spomínať.

ela2710
5. apr 2011

ja som velmi stihla, bola som aj pre tehu, takze ja som citila uplne kazdy pohyb 🙂 robili sa mi take ,,vypuky" 😀 ako sa babo ulozilo, vzdy sa mi brusko natiahlo a bolo vidno, mojej mamine dokonca bolo jasne vidno nozicku mojej najmladsej sestry 🙂 zeny na poradni sa vzdy smiali ako mi cele brusko tancovalo 🙂 maly mal naladu na kopanie najma rano a to sa mi triaslo cele brusko 🙂 zo strany na stranu a hocijako sa tam prevracal a mala som vsade take kopceky, takze ano podla mna je to babo 😉

benne
5. apr 2011

Tak ja mám zas daleko od štíhlej ale tiež som vedela, že sa mi opiera o bok brucha - zadoček alebo hlava.. to už som žial rozoznať nevedela 😅 a určite v polohe na boku je to možné, mám takú skúsenosť 😉