icon

Je přes vaginální sondu vidět miminko ve 20. týdnu?

skarkovaadela
17. jan 2014

Je možné že nepůjde vůbec vidět..

billam
17. jan 2014

@skarkovaadela prečo cez vaginalnu sondu? Robi sa cez brucho.

fopka
17. jan 2014

aj ja sa prikloním, že normálne cez brucho, nie cez sondu... a pokiaľ viem, väčšina doktorov v tom vyššom štádiu tehotenstva keď nemusia tak do žien zo spodu "nešprtajú"

zuzi0110
17. jan 2014

@skarkovaadela ja som bola na specialnom ultrazvuku ohladom vyvojovych chyb tusim prave v 20tt a sestricka vravela ze niektorym mamickam musia robit sono zo spodu lebo maju vela tuku na brusku. Tiez som bola prekvapena ze sa to tak robi. Viac o tom neviem povedat lebo ja som mala normalne cez brucho.

ervenka
17. jan 2014

@zuzi0110 zda sa mi to nelogicke ze kvoli tuku, ved od spodu sondou sa ani velmi manevrovat neda a ditko sa hybe "zle" otocnene. Vela toho nevidno. V 20tt sa robi "velky" ultrazvuk. Pribrala som v kazdom trismetri 10 kg, a sono mi vzdy robili normalne na bruchu. Vsetko bolo pekne vidno.

zuzi0110
17. jan 2014

@ervenka neviem. Len keď sme mali ísť dnu tak sestrička vravela že manžel musí počkať vonku a nemôže byť dnu ak sa bude robiť vaginálne. Som sa pýtala prečo tak a vravela že kvôli tuku na bruchu. Tej paní predo mnou muž nemohol ísť dnu. A keď som potom na ňu pozerala tak mala na brušku naozaj nazberané tuky. Ja som tiež veľa pribrala ale do zadku a stehien 🙂 netuším ako to vidno zo spodu ale asi dobre lebo tiež išla na kompletné vyšetrenie plodu. Viac neviem.

cerez
18. jan 2014

Ja keď som bola v 20tt na sone, tak mi dr. povedal, že keď bude všetko pekne vidieť tak mi urobí sono cez bruško. Ale ak by mal nejaké problémy, takže mi bude musieť urobiť vaginálne. Dopredu nás na to upozornil. Nakoniec ale nebolo treba. Ale, upovedomil. Takže si myslím, že dr. vie prečo sa tak rozhodne.