Koľko kyseliny listovej ste užívali v druhom trimestri?
Zajtra zacinam 14tt a neviem ci este stale dalej brat 800mcg alebo staci uz len 400mcg.Moj gynekolog sa moc nejako k tomu nevyjadril, skor ze lepsie nahradit v strave.Uzivali ste niektora dlhodobo ,do konca tehu vyssiu davku?
ja od zaciatku 2.trimestra neberiem ziadne umele vitaminy, hlavne teraz pocas sezony cerstveho nasho ovocia a zeleniny....dr. suhlasila a povedala, ze ku koncu tehu sa robia testy a ak nieco bude chybat, tak mi zase nieco nasadi...tak sa aj stalo, beriem zelezo...
Ahoj, mne dnes akurat doktor hovoril ze treba uzivat len prve tri mesiace ze potom uz to nema zmysel , 🙂
bola som 4 krat tehotna a nikdy som nebrala ziadne vitaminy v tabletkach,ani kys.listovu
Ja som brala do 17 tt a potom mi sám dr. povedal, že už nemusím užívať.
ziadnu---iba zeleninu
aj mne povedal dr. že do konca 12tt brať femibion a potom nič, všetko je čerstvé tak papať vitamíny také, a potom zase na zimu niečo dáme.
ja beriem kalibrum mami a tiež len jednu tabletku.teraz v lete ked jem vela zeleniny tak myslím,že zbytočne plnú dávku brať.
Staci 400 mcg.
@siska765 ja som to neuzivala vobec. ani ziadne tie tehotenske vitaminy - neni to dobre sa tym vecne napchavat. radsej zeleninu a ovocie - ved je sezona a vsetkeho je plno. pri prvom tehu som brala nieco -femibion, alebo nieco take a bolo mi z toho zle. takze som nebrala nic. vela zien, ked berie tie vitaminy, tak sa potom rodia velke deti a su tazke porody.
Ja som brala len 1. trimester.. Gynekologička mi tak odporúčala... Že potom už netreba, stačí zo stravy..
po 1. trimestri to uz nema zmysel brat. teraz uz len zeleninu, ovocie, ak mas nejake problemy ako krce, bolesti brucha tak magnezium
Tiez som som nic nebrala, straci prve tri mesiace.
mne lekarka povedala ze nema vyznam brat ziadne preparata lebo ich aj tak rovno vycikam. Skor si nastuduj kde najdes to co potrebujes v strave. Kyselina listova je napriklad v redkvickach a salatovej zelenine tak skus zaradit alebo zvysit jej spotrebu.
Mne gynekologicka povedala, ze do 20tt mam brat, tak beriem stale... Teraz som v 16tt a beriem myslim ze 800mikrogramov. Nic ine neberiem. Kys. listova neuskodi, ked jej je vela, tak ju vycuram. Akosi to neriesim...
@siska765 Ja som sledovana aj na hematologii a na poslednej kontrole mi povedala, ze zatial mam hodnoty zeleza v norme, ale ze uz su pri spodnej hraninci, ale zatial mi nedala zelezo. Povedala, ze uvidi na najblizsej kontrole, co je asi o mesiac. Tak sa len snazim este lepsie papat 🙂
@julia92 ahoj..chcem sa ťa opýtať...od kedy chodíš na hematológiu a aký si mala krvný obraz, že ťa tam poslali....lebo ja mám dosť nízky hemoglóbin a aj červené krvinky, a hematku mám až vo štvrtok, tak som zvedavá, čo mi nasadí...
@123zuzka123 Ahoj, ja som na hematologii sledovana uz dobrych par rokov kvoli vyssej zrazanlivosti krvi- sklon ku tromboze, mam dedicny faktor päť laiden (ak ti to nahodou nieco hovori, lebo mne nie... :D ). Cize ja som sledovana hlavne preto. A neberiem vobec nic zatial a dufam, ze ani nebudem. Hlavne dufam, ze si nebudem musiet nic pichat kvoli tej zrazanlivosti. Zatial vsak mam vsetko v poriadku. Ohladne hemoglobinu a cervenych krviniek ti zial neviem poradit, s tym nemam ziadne skusenosti. Drz sa.

@siska765 ahoj, vitamíny aj ja stále riešim, Ja som k.listovu brala aj pred aj počas celého prvého trimesta. No pred viac ako týždňom som ju už vysadila. A teraz neberiem žiadne vitamíny :-/. Budúci týžden idem k doktorke a musím sa jej na to opýtať, pretože aj napriek tomu, že som začala druhý trimester mi vôbec nič nechutí a bojím sa, či ma baby dosť vitamínov 🙂 Aj moja doktorka sa nevyjadrila nejako extra k vitamínom v podobe tabletiek, jedine čo mi odporúčila bola ta k. listová 🙂