icon

Krčok maternice 4,7 cm

denisse1311
9. júl 2014

Ahojte mamičky, chcem vás poprosiť o radu a skusenosti. som v 24 tt, včera na poradni mi doki povedal že sa mu zda že sa mi skracuje krčok. No potom ho zmeral ultrazvukom aby sa uistil a mal 4,7cm. je to dobre či nie? povedal mi že je dost dlhy, ale neviem či mam odpočivat alebo môžem robit veci ako doteraz. som doma s malou dcerkou takže do práce nechodim ale je to naročné kedže nam nema kto ani pomôcť. ked som čakala maličku tak som so skracovanim skončila v 32tt v nemocnici ked mal krčok 3 cm. Ďakujem vám.

melanka21
9. júl 2014

@denisse1311 ano je to dobre, ja som mala od 16 tt na 16 mm 🙂 bud kludna 🙂

denisse1311
autor
9. júl 2014

@melanka21 a nebola si v nemocnici na udržiavani? ako si to zvladla? šetrila si sa?

melanka21
9. júl 2014

@denisse1311 V nemocnici som sice lezala za cele tehotenstvo az 4 krat, ale nikdy nie koli tomu, dokonca mi ani nerobili to zasivanie , tu serklaz ci ako sa to pise, vola. V 32 tt mi robili akysi test na predcasny porod , ktory vysiel na hranicu 36 tt a nakoniec mi az v 39 tyzdni museli vyvolat porod, lebo sa mi malicka pridusila a necitila som ju. Ak budes vela oddychovat a nenamahat sa v tvojom pripade takato dlzka je uplne super 🙂

denisse1311
autor
9. júl 2014

@melanka21 dakujem ti, my sme sa stahovali takže som vela upratovala a trochu viacej sa aj namahala no teraz sa budem snažit čo najviac šetrit sa i ked je to naročné pri malej 🙂 ešte raz dakujem za povzbudenie 🙂

andrejka1978
9. júl 2014

@denisse1311 ved to je dobra dlzka.rizikove je to az pod 2 cm..setri sa kolko sa da a keby cokolvek,hned lekarovi.pripadne si dohodni castejsie kontroly.ber preventivne magnezium raz denne.to bude dobre.lezat urcitezatial nemusis.

melanka21
9. júl 2014

@denisse1311 Poznam to 🙂 tak sa drzte a pekne do konca 🙂

luk25
9. júl 2014

@denisse1311 tak to mas super, ja mam krcok od 20tt len 3,5cm a dr. mi nato nepovedala absolutne nci, že je to dobre, a myslim že až ked ma menej ako 2,5 cm tak že až vtedy hrozi riziko

marta13
5. feb 2016

Ahojte. Ja to tiez velmi dobre poznam. Som v 22 tt a krcok mam len 3,2 cm a v nemocnici lezim uz druhy tyzden. A tiez mam strach ze o babetko pridem.

slavka030
6. mar 2016

@marta13 a preco ti neurobia serklaz? Ved to mozu do 28 tt a je to podla mna lepsie - byt doma a setrit sa, ako prelezat do konca tehu v nemocnici.

marta13
7. mar 2016

@slavka030 serklaz mi nemožu urobiť lebo som po zakroku krčka maternice a jednu stranu mam kratšiu. Ale už som dávno doma a šetrím sa. A budú mi dávať pesar v 30tt. Krčok mam sice už 3,2 cm. Ale moj lekar mi vravel že je to v pohode. Hraničný je až 2,5cm.

tomasko27
7. mar 2016

Ja som v 29tt mala krcok 3,80.To som lezala v nemocnici a mi ho tam merali.

slavka030
7. mar 2016

moja skúsenosť pri prvom tehu - poslali ma do nemocnice, že mám skrátený kŕčok, podľa ich meraní, ležala som tam pomaly mesiac, bez vyšetrenia krčka pri prijme, a keď mi potom merali, zistili,že sa mi "zázračne predlžil", išla som domov s krčkom o pol cm dlhším ako som tam prišla, čiže som tam bola pre nič - toť k tým meraniam, každý merá po svojom mám taký pocit....

araik
7. mar 2016

ja som v 29 tt. a krčok mám 3,5. Som doma a mám kludový režim, ale čo mi hovorila doktorka tak pokiaľ má veľkosť do 2,5 cm je to v pohode, ak menej ako 2,5 tak je zle.

calmmeadow
16. júl 2017

Dievčatá prosím vás, dĺžku krčka maternice zisťuje gynekológ pomocou ultrazvuku?Kontroluje sa to na každej poradni?

vanda969
16. júl 2017

@calmmeadow mne skontroloval krcok az ked som sa stazovala na tvrdnutie brucha v 20tt, dovtedy nic. Nakoniec mi nameral 3,6cm a lezim doma

calmmeadow
17. júl 2017

@vanda969 som z toho dosť zmätená,lebo čítala som,že by sa krčok mal kontrolovať na každej poradni,ale veľa známych mi povedalo,že im to gynekológ kontroloval až tesne pred pôrodom a že im ho pozeral zdola...ale zaujímalo by ma,či vie tú dĺžku zmerať pomocou ultrazvuku

vanda969
17. júl 2017

@calmmeadow ano, vie ju zmerat ultrazvukom, ale len tou sondou zdola, cez brusko nie.