Kto čaká jednovaječné dvojičky v roku 2017?
ahojte baby, su tu nejake co cakaju jednovajecne dvojicky?ja cakam jednovajka som v 15+4 tt, som na pnke, kedze som uz po jednom zamlknutom potrate, tak len oddychujeme a spime, ale citim sa ako totalna lemra, nemam na nic energiu, vsetko ma unavi.povysavam dom a fucim ako slonica...ako ste na tom vy ostatne?kludne sa ozvite aj take co cakate dvojvajecne, ja by som len ŕada s niekym popisala a vedela ake maju ine zienky s dvojkami tehotenstva.kedy vam bruska zacali rast?a brali ste nejake vitaminy?mam doma aj angelsound a pocuvame srdiecka je to strasne ukludnujuce ked ich pocujete .budem vam vdacna za akekolvek skusenosti 🙂
@annakru ahoj moja 🙂 aj tebe vsetko do bre do noveho roku a presneee nech sa nam narodia krasne a hlavne zdrave deticky 🙂 tu knizku mi pred par dnami doniesla sesterka uz sa neviem dockat kedy sa do nej pustim.no to sa velmi tesim s tebou ze vsetko dopadlo v poriadku, teraz si vlastne v tom 15 ci 16tt?viem si predstavit ako ti odlahlo, podla mna ked uz na tychto prvych meraniach vyjde vsetko v poriadku aj tie testy na downov tak ja si myslim ze uz by sa nemalo nic najst.mozno len moj naivny nazor ale myslim si a verim tomu 🙂 lebo pri vela babtkach ked boli nejake choroby alebo komplilkacie tak uz prve testy a sona to vacsinou zachytia, aspon co mam skusenosti s detmi kamaratok.no ja uz mam tiez po kontrole v 21 tt, tiez robil velky uzv vsetko pekne pomeral nahodil cisla do tabuliek a podla toho mu vyratalo ci su babatka v poriadku, v norme rastovo a tak.zatial tiez vsetko v najelspsom poriadku aj pekne rovnomere rastu jedno ma 348g a druhe 340 cize jedno zodpovedalo 20+1 a druhe 20+2 co povedal ze sa povazuje za uplne rovnake, ze dvojky nikdy nebudu mat uplne rovnaku velkost a vahu, vraj rozdiel v tyzdnoch a viac by mohol byt problem.uz aj viem ze cakame chlapcov 🙂 a musim ti povedat veru som to tusila, velmi sa tesim 🙂 mena mame vybrate daniel a jakub.ty mas tiez velmi krasne vybrate mne sa strasne pacia take slovenske pekne mena nepacia sa mi ked detom davaju take ala americke talianske , zidovske atd...k slovenskym priezviskom je to potom az take smiesne.ja neviem preco ale myslim si ze budes mat druheho chlapceka 🙂to by si mala super ze parik.uz teraz ti zavidim ako si mozes tu malu princezu pekne obliekat a paradit 🙂
co sa kocika tyka ano kukam uz zacala som tento tyzden ja by som asi viac chcela vedla seba, ten bugaboo donkey twin je dokonaly tiez som ho kukala brala by som ho hned, alebo easywalker, ale tie ceny su strasne az mi je nanic z toho.kukala som aj lacnejsie ale zas podla mna kocik pre dvojky by som sa bala kupit lacny z a500 eur bala by som sa ze sa mi ryhclo rozhega alebo rozpadne,predsa len ked budu deti vacsie t avaha bude riadna, ale zas daval vyse tisic euro za kocik je podla mna prehnane.tiez som kukala na bazaroch al enejaka velka ponuka nieje, a na druhej strasne aj to by som sa trosku bala kupit z bazaru ze predsa len po dvojkach bude rozhegany a viac opotrebovany tak by som sa bala ze s ami skor rozpadne, ja vobec neviem, som z toho nervna ze co z kocikom,ty kedy chce skupovat?ja rozmyslam ci uz zacat naostro vyberat :D alebo este pockat.
@zumasi ahoj dakujem si strasne zlata 🙂 inak vsetko dobre do noveho roku aj tebe aj detickam 🙂 ja som sa vcera dozvedela ze tiez cakame chlapcov tak sa strasne tesim 🙂 inac mna moj doktor objednava kazde 4 tyzden som z toho nervna lebo viem ze jednovajka sa maju sledovat castejsie, ale zas je to najlepsi gyndos v kraji ma spickovu ambulanciu tak hadam vie co robi, on mi povedal ze ked sa pekne vyvijaju a je to bez problemov ze nevidi dovod sledovat ich castejsie....takze ty si rodila prirodzene?neboli ziadne komplikacie?babatka sli lahko kedze boli malinke alebo t amuseli vela nastrihavat?ja som pocula ze pri jednovajkach je riziko pri prirodzenom porode take ze ked sa odrodi prve babo hrozi predcasne odlucovanie placenty a to je vraj problem,alebo druhe s amoze pretocit a musi ist aj tak sekciou.ja neviem ktory by som chcela.bala by som sa komplikacii pri tom prirodzenom ale zas zotavovanei je podla mna lepsie.ale moje su zatial otocene ritkou ale aj tak je o porode skoro hovorit kedze som len 21tt.mozem sa ta spytat aky kocik si mala alebo vlastne est emas?ja zacinam rozmyslat nad kocikom a mam z toho hlavu v smutku ze aky kupit, ci za sebou alebo vedal.tie kvalitnejsie su aj dost drahe ale nechcem kupit lacnu šuntu.dakujem za odpovede 🙂
@eliskarupp aj Tebe a babatkam vsetko dobre v tomto pre vas dolezitom roku 🙂 Ja som mala sono kazde 2 tyzdne iba kvoli tomu ze jedno babatko bolo o dost mensie tak ho kontrolovali viac. Ale pokial priebezne rastol na svojej urovni tak to bolo ok. Urcite je to ok ak mas sono kazde 4 tyzdne a ked je to dobry lekar. No, porod... rizika tam boli, moja nocna mora bolo ze by sa jeden narodil normalne a druhy sa vzpriecil alebo co a isiel sekciou. Ale kedze som mala este dalsie dietatko co malo necele dva roky, takze stale este chcel byt obcas na rukach, nevedela som si predstavit zotavovanie po cisarskom, plus behat okolo dvojiciek. Prvy porod som mala dlhy a dost narocny, napriek prosbe o nestrihanie ma nastrihli. Pri dvojickach som nemala sitie ziadne, a teda rozdiel to bol obrovsky v zotavovani. Pouzivala som balonik epino, neviem ci si o tom pocula. Tym ze som mala epiduralku tak som nebola az tak unavena z bolesti. Babatka sice boli mensie ale necitila som to nejako ze by vysli sami :D Ale tak asi sa to odrailo na tom (ne)siti 🙂 Kocik som mala babyjogger city select, na zaciatku som ich tam zmestila vsetkych troch 🙂 bola som spokojna ale ked mali chalani rok, boli uz dost tazki a ten kocik nie je uplne najlahsi, a tym ze je dlhy tak sa tahsie s nim manipulovalo. Tak som vygooglila ze najlahsi dvojickovsky je babyjogger city mini dvojity vedla seba, a kupila som pouzity, som velmi spokojna. Takze ked si za seba porovnam kociky vedla seba alebo za sebou tak odporucam vedla seba. Do vacsiny dveri sa vojde, nemam problem. Ale do uzkeho vytahu asi nie, tak to si musis zvazit 🙂 A urcite odporucam kvalitnejsi kocik, radsej drahsiu znacku a kupit pouzity v dobrom stave, ako novy lacny. Tie byvaju takze a velke ked sa zlozia, a celkovo dost smejdy no. Prajem dobry vyber a nech ste v poriadku 🙂
@eliskarupp ahoj moja, prepac ze az teraz pisem, ale pred tyzdnom sme sa vratili domov a cakalo ma dost vybavovaciek. Tentokrat sme cestovali v hroznom pocasi. Isli sme 14 a pol hodiny. Uz mi vsetko trplo bolo to dost zle. Isli sme 40tkou po dialnici v snehovych kasovitych kolajach a bali sme sa aby sme dobre dosli. Ale na stastie to mame za sebou.
Gratulujem k chlapcekom 😊 budu to partaci. Nebudes sa musiet o nich bat ked budu v kolektive alebo mimo budu drzat spolu. To je parada. O par rockov im este mozete poriadit jednu sestricku (mozno sa podaria hned dve 😁). Aj tie merania je vyborne ze tak dobre dopadli. Moc sa tesim s Tebou ze chlapcekovia su skoro rovnaki. Moje dievcatko malo podla doktora 173 gramov a chlapcek 166 gramov.
Krasne mena si vybrala. Mne u muza nepreslo ani jedno a je mi to trochu luto. Neviem ako sa dohodneme. Ale to nieje podstatne, podstatne je aby boli zdravucke.
Ten bugaboo donkey twin je vyborny to ano, ale este aj pouzivany je moc drahy a bez autosedaciek ho vacsinou predavaju. My sme dnes kupili ABC Zoom Design 2016 velmi malo pouzivany skoro ako novy. Akurat ze ma dve sportove casti a iba jednu vanicku. Ale tu sa da vanicka a dve autosedacky lahko a lacno dokupit. Tak dnes som sa z neho vytesovala. Drzim palce aby sa aj Tebe podarilo zohnat ten bugaboo za prijatelnu cenu.
Ja som teraz v necelom 19tt a ty asi podla mojich vypoctov v 22 tt? Ako sa citis? Ja mam nizky tlak a malo zeleza. Takze jem zelezo 😝 z coho mi neni najlepsie a vraj si mam davat kavu caj alebo colu. Kavu pijem raz denne tu z Lidla Cheecoree - 40% kava a 60% cakanka. Je dobra aj na travenie. Ale colu urcite nepijem iba cez sviatky som si dvakrat dala - je tam vela cukru..
Chcela som sa spytat, ja uz citim pohyby ale neviem ako si mam byt ista ze sa obe babatka pohybuju. Pri jednom babatku to citis lebo vies ze to co citis moze robit iba to jedno ale ako to vies pri dvoch? Ty vies rozlisit pohyby, citis kazdeho sa hybat?
No zase mam za sebou sloh a dufam moja, ze nezaspis kym to precitas. Budem rada ked sa ozves. Zatial pozdravujem a prajem vsetko len to najlepsie 😊. Paaaa....
@annakru ahoj moja, boze tu cestu ti nezavidim este v tomto pocasi a na tych zasnezenych cestach....my mame ist vo februari do ikea 2,5 hodky tam a potom naspat a aj z toho mam paniku :D a to som donedavna mala pracu ze kazdy den na cestach som bola a presla som aj 300 km denne. no ten kocik to mas pravdu kukala som mrte inzeratov a nielenze je malo pouk ale tie co su stoja aj 800-900 eur pouzivane ved to je strasna suma za pouzivany kocik.tak sme sa nakoniec rozhodli pre easywalker duo twin, tiez som nasla jazdeny vyzera byt v super stave aj cena dobra,tak sa tesim ked ssi pon pojdeme.ten co matevy som tiez kukala paci sa mi velmi.tak dufam ze budeme bidve spokojne 🙂 my uz sme teraz v 22+6 brucho mi teraz riadne vybehlo, v pondelok sme boli u grochalu na sone velmi som sa tam tesila lebo on j evelky odbornik na dvojicky.vsetky merania dopadli v poriadku babatka su ok, maju rozdie 50 gramov medzi sebou ale to je vraj v norme, uz mame aj foto ale jedno sa nechcelo ukazat tak len fotku jedneho mame.inak pri dvojvajkach ako mas tyy tam ten vahovy rozdiel neje taky problem ked je, len pri jednovajecnych sa to musi sledovat aby jedno nezaostavalo viac lebo tu hrozi ten transfuzny syndrom dvojciat, ale to nieje tvoj pripad len moj :( ale verim ze bude vsetko v poriadku-no u mna take riadne kopkanie zacalo zhruba 20-21tt teraz uz citim take riadne kopanceky.ja to mam tak ze jedno babo je na laveja druhe na pravej strane tak podla toho viem ktore kope.to napravo je aj vacsie a kope ooovela viac ako to nalavo to je take kludnucke, minule om citila ako sa mi A cele otocilo uplne som mala vydute brucho az na prasknutie a veru na sone uz bol ritou hore :Duz aj zacinas zhaat vybavicku?ja uz pomaly ano keby som nahodou sal do nemonice aby som to vsetko uz mala domaa bola som kludna....inac ako ich budes davat spavat,hned do dvoch postielok c na zaciatok v jednej?lebo ja chcem najprv v jednej a potom ked budu vacsie by som dala do dvoch.inac ke dpises o tej kole tak ja som cez sviatky strasnu chut n anu mala aj som ju pila kazdy den, co ja inak kolu neznasam.teraz nemam ziadne spcialne chute snazim sa pravidelne jedavat aby som pribrala ale zatial stale nic moc.a tazkosti tiez nemam ziadne len uz brucho zacina riadne zavadzat :Dzelezo som mala hranicne tak tiez beriem zelezo aj s kys.listovou.drzte sa aj vy 🙂
@eliskarupp ahoj moja, tesim sa ze si napisala. A taktiez sa moc tesim s Tebou, ze merania dopadli dobre - ani len nemysli na transfuzny syndrom a tes sa ze je vsetko v poriadku. Na stastie dnes to vedia lekari pekne sledovat a vcas zakrocit keby nieco.
Aj ja uz citim dost pohyby. Na pravo mam chlapceka hlavickou hore a vlavo dievcatko hlavickou dole. Na pravo citim casto pohyby a vlavo iba sem tam a zlahunka. Niekedy sa aj uz obavam ci je vsetko v poriadku. Ale to som bola prekvapena ze sa Ti jeden drobcek cely otocil. Som myslela, ze na to nemaju uz miesto. To musela byt parada citit to. Ja iba stuchancrky citim zatial.
Po dcerke mam nejaku vybavicku, ale mam ju odlozenu na chate na strednom Slovensku a neviem co presne tam mam - to zistim az vo February (teda ak sa mi este podari jedna cesta na Slovensko). Pre chlapca sme tu na modrom konikovi kupili baliky pouzitych veciciek do roka. Krasne su ako nove. Po february by som chcela uz zacat vsetko poriadne pripravovat. Predsalen kedze cakame dve tak treba mat dopredu vsetko v pripade, ze pojdeme do nemocnice skor - dufam ze sa tak nestane.
Aj ja mam moc chut na kolu a celkovo na vsetko sladke - najma kremove zakusky. Zatial mam 4 kg hore no uvidime ako to pojde dalej.
Twn duowalker je tiez velmi pekny ma fajn velke kolesa to je super.
Aj ja mam btucho uz dost velke doktor povedal ze zodpoveda velkostou na 24 tt s jednym babom ale ze to je normalka.
Rozmyslala som ze zo zaciatku by som kupila jednu postielku tiez z bazaru s odnimatelnou stranou a mala ju prisunutu pri postely a na sirku by tam spali alebo na dlzku kazde z opacnej strany. Ty si co myslis? Ja si tie noci neviem moc dobre predstavit s dvomi bez toho aby mi muz pomohol s nimi no uvidime. Budem si musiet spravit nejaky rezim. Planujes kojit? Hovoril Ti uz dr nieco o porode. Tu pri dvojickach robia sekciu pre istotu. Som z toho mierne vydesena ale hadam ten strach pominie s pribudajucimi tyzdnami.
Zatial sa maj krasne a drz sa. Pa...
@annakru ahoj moja,no ani ja som neverila ze by sa mohlo takto prekrutit ked su tam dve,bol to zvlastny pocit ako keby mi slo brucho prasknut.a dovtedy boli obaja ritkami dole a u grochalu uz ten jeden hlavickou doleten sa prekrutil.tak ich mam tak ako ty.este sme sa nebavili moc detailne o porode jedine co mi povedal ze ak by boli obaja hlavkami dole lekar moze volit aj prirodzeny porod.ale ja by som sa prirodzene asi bala kedze pri dvojickach je tam vela komplikacii.ale toho zotavovania po cisaraku sa tiez bojim.hlavne dufam ze vydrzime co najdlhsie,tebe uz povedali v ktorom tt by si mala rodit?viem ze jednovajka sa rodia skor tusim 36tt ale neviem ako dvojvajka.inac mna trapi uz asi 2 tyzdne tehotenska nadcha nos mam stale opuchnuty vnutri a upchaty,hroza.s tym spanim ani ja neviem ako to spravim.mam jednu zdedenu postielku ktoru by som dala do spalne k posteli ale tiez neviem ci na sirku by spali alebo kazde na opacnej strane,alebo vedla seba,neviem si to nejak predstavit,bude to zaujimave kym najdeme rezim :Da ked budu vacsie a nezmestia sa uz budeme mat2 postielky ale to uz v detskej izbicke. ale ja sa aj tak strasne tesim a hrozne ma vytacaju debilne reci okolia ze nemam vobec predstavubco ma caka,ze to bude strasne s dvojkami,ma rychlo prejde to nadsenie atd....lezu mi na nervy takyto ludia.tiez som rozmyslala kupit balik oblecenia ale bojim sa aby tam neboli take veci co sa mi nebudu pacit.ja som nasla taky detsky sekacik www.laclik.cz a tam maju detske znackove vecicky tak odtial chcem nieco pobjednavat a vela veci aj podedim a uz aj kupujem pomaly.kamoska mi ide kupit taku tu hojdacku pre dvojicky ecobaby to si zeny s dvojickami velmi chvalia hlavne na uspavanie.tiez uz chcem pomaly kupovat vsetko lebobpresne ako vravis hocico sa s dvojkami moze stat a bojim s aaby som neskoncila v nemocne nedajboze a veci nepochystane.a tvoja dcerka sa tesi na deticky?abtyveste pracujes alebo si doma?jabsom pn a uprimbe ani si neviem predstavit chodit do prace ja fucim pri vsetkom nevladzem nic citim sa ako balon :D
@zumasi ahoj dakukem ti velmi pekne za odpoved,o baloniku epino som vela chvaly pocula len viem ze on sa az od nejakeho36tt tusim moze pouzivat.ty si v ktorom tt rodila?lebo mne doktor hovoril ze jednovajecne dvojicky musia ist skorbze po 36tt uz nevyzivuje placenta.obdivujem ta ze si dala prirodzeny porod,ja by som vlastne hcela tiez radsej prirodzene alebprave kolibtym rizikam co si posala aj ty by som sa velmi bala,ze jedno by sa vzpriecilo a musel by byt aj cisarak.hroza.alebo nedajboze odlucenie placenty a druhe babo by riskovalo zivot.toho by som sa moc bala.ale verim tomu ze zotavovanie sa neda porovnat po normalnom a po cisaraku.a tvoje deticky boli odkedy hlavickami otocene?moje boli donedavna ritkami ale jeden sa pretocil a je hlavkou dole.teraz uz mame aj my rozdiel ale iba 50 gramov,doktor povedla ze to je v norme.kocikbuz mame zajednany vedla seba naloniec easywalker duo twin,kvalitny drahsi kocik a volila som z druhej ruky presne ako poses podla mna radwej kvalitny pouzivany ale lacny shit a novy.dufam ze budem spokojna.mozem sa ta este spytat ako tvoji chlapci spavali?ja rozmyslam kym budu maly dat ich do jednej postielky a az neskor rozdelit do dvoch.a nosievala si ich v satke alebo v nosicoch ci cisto len v kociku?dakukem moc za odpoved 🙂
@eliskarupp Ahoj 🙂 no, mala som vyvolavacku v 37 tt. Jeden dvojiciak bol cely cas hlavickou dole, ten ktory bol nizsie. Druhy bol vzdy na sone otoceny inak srandista- kazde dva tyzdne raz hlavou hore raz dole. Asi do 30. tyzdna. Nechapala som kde ma na to miesto kedze ja som sa uz nevedela hybat. Kocik easywalker poznam, pacil sa mi, snad budes spokojna 🙂 Myslim ze dobra volba. No a chlapci spavali v jednej postielke asi do 3 mesiacov, potom uz zacali vselijako dvihat nohy a rusit sa tak sme ich oddelili. V satke som ich velmi nenosila, iba obcas podla potreby. Spavat sa velmi dobre naucili v kociku naraz a tak sa im aj zjednotil rezim ze som ich naraz krmila, potom naraz spali v kociku vo dvore a tak 🙂 Myslim ze to nas zachranilo. ALe kazdemu sa osvedci nieco ine 🙂 A kedy mas vlastne termin? Zabudla som. Drzte sa 🙂
Ahojte neviem ci to sem mozem napisat ak vadi tak kludne vymazte.mam 2a pol rocne dojicky dievcata a vela veci po nich niektore ako nove ak by ste mali zaujem tak mi napiste😊 vacsinou su to rovnake veci.nizke ceny 😊
A gratulujem vam je to vela radosti s dvojickami😂🙂
@erika1811 ja cakam parik. Ale dakujem aj tak. Ale ak sa smiem spytat, ako si zvladla porod, potom pobyt v nemocnici, kojenie a celkovo prvy mesiac? Bola si prvorodicka? Ja uz mam dceru ale ta ma skoro 10 rokov a tak sa citim ako prvomamicka a moc sa obavam toho ako tie prve dni po cisaraku zvladnem. Vlastne sa strasne bojim aj cisaraku....
No ja som sa strasne bala tej umrtvujucej ihli ale to bolo najlahsie...ja som bola pri vedomi len umrtvena od pasu nadol a nic som necitila len mi dali asi viacej niecoho tak som zaspavala a musela som na prebudzacku ale co prislo potom.....ja osobne som mala strasne bolesti neviem asi mam nizky prah bolesti alebo co..dievcata sa pekne prisali na prvy krat to bolo v pohode..potom postavenie...pre mna straasne volaco...osprsit ledva som tam prisla sadnut na wc dalsi boj...a o spani na boku u mna ani nehrozilo..asi 3 ttzdne som spala len na chrbate co ma to bolelo tahalo.ja som mala jedno stastie ze mamu som mala stale pri sebe.inak neviem ako by som prezila.dufam ze som ta nevystrasila ale u mna to bolo takto...ale uz som citala aj o takych ktore boli za par dni fit a behali jedna radost okolo deti.tak dufam ze to bude tvoj pripad🙂
A dievcata boli moje prve a asi aj posledne 😂 neviem ci by som sa dala na to este raz😂
@erika1811 ahoj ja cakam chlapcov takze pre mna vecicky asi nebudu 🙂 boze normalne si aj mna postrasila tym ze ta to tak bolelo.akoze ja cakam ze to nebude bez bolesti ale stale pevne dufam ze budem patrit k tym co to rozchodili rychlo :D a mozem sa ta spytat ked si mala spinal,necitila si ze vobec nic?lebo uz som pocula take pripady ze baby bolest citili aj ked to mali umrtvene alebo ze citili strasny tlak na brucho atd...a v ktorom tt si rodila?prisla sibdo nemocky len na cisarsky odrodit alebo si lezala pred porodom dlhsie? Dakujem 🙂
@zumasi ahoj,no sranda ze maly sa ti furt tak pretacal tiez si neviem predstavit kde tam na to maju miesto :D a aky subteraz tvoji chalani?su na seba moc naviazani? A rovnaki vo vsetkom?alebo uplne ine povahy.vela bab hovori co maju dvojky ze ked su vacsie prehraju sa spolu a ze o nich ani nevedia ze nevyzaduju taku pozornost ako iba jedno babo.ja mam termin az v maji17 tusim. ale zrejme to bude skor,len som to zatial moc s doktorom este neriesila.jabsom najprv velmi ccela satku na nosenie ale teraz si neviem moc predstavit ako by som ich tam dvoch poviazala a nosila.
Takze spinal uuuplne pohode ja som absolutne vooobec nic necitila len som vedela ze hybu so mnou😀
Sestricka sa rozpravala so mnou a zrazu ze aa uz je jedna hlavicka vonku a ja ze uuuz??a zachvilku druha a potom si uz moc nepamatam lebo som zaspala😂 a rodila som v 39tt
A asi 4 dni som bola dopredu v nemocnici uz ani neviem preco.tusim som sa citila zle aj brucho mi tvrdlo tak som bola na pasoch ale bolo vsetko ok nakoniec tak som vydrzala tak ako bolo naplanovane🙂
@eliskarupp nebude to také ťažké ako ti hovorí okolie ak budes mat pravidelnu pomoc, mamu, svokru a pod..aby si mala chvilku na seba, toto je velmi dôležité a nesnazit sa všetko zvladnut sama..ak pomoc je tak určite využiť..viem i com hovorim, mam dvojčatá
Dlho som sa neozvala, konecne nas pustili z nemocky. Bezi nam 32tt a chytla si nas preeklampsia. Verim, xe vydrzim este aspon tyzden doma na tabletkach, tlak sa drzi stale tak okolo 130-150/80-90, cize este v norme. Jeden drobec ma horsie prietoky a mame uz aj menej vody, ale vsetko este chvalabohu v ramci normy, sice na spodnej hranici, ale predsa. Verim, ze dotiahneme este aspon 4tt 🙂
@erika1811
@dasenka26 ach trosku som teraz vylakana. Mozem sa Vas spytat, my sme v zahranici a nie sme tu dlho takze znamych tu nemame, a budem na vsetko vlastne sama. Da sa to podla Vas zvladnut? Muz si chce zobrat dva tyzdne dovolenku. Ale okrem neho nebudem mat nikoho. Dcerka ma devat tak ona mi trosku mozno este pomoze...
@petuskaa12 A ako sa citis? Je to asi uz tazke. Moc Ti drziiim palce. Ta preeklampsia je hroza.
@annakru citim sa fajn chvalabohu, mozem len lezat. Opuchy nemam, iba odpad bielkovin aj to zatial len minimum ale ten tlak, uz je to stres vobec ho merat, ale tak verim ze to dame. Najhorsi je ten strach o chalanov
@eliskarupp ahoj moja. Mne minuly tyzden dosiel dopis z nemocnice ze sa mam dostavit 23 maja na cisarsky rez. To mas fajn ze Ti lekar dava sancu aj na prirodzeny porod. Mne povedal ze to bude cisarak hned ako zistil ze su to dvojicky.
Ja som chcela dat deticky na prve dva mesiace do jednej postielky ale teraz mam dilemu. Ak chcem mat monitor dychu tak by mali mat postielku kazde zvlast. Ten monitor na plienocku ma moc neoslovil neviem... ty planujes mat monitor dychu?
Teraz niekedy zacinam 22tt a strasne mi tvrdne brucho. Bez bolesti ale staci ked sa postavim a uz ho mam tvrde. Ani polhodinovu prechadzku nezvladam. To ale az teraz posledne dva az tri dni zacalo. Mam v stredu poradnu tak to poviem doktorovi som zvedava. Tebe sa to s tym tvrdnutim bruska zlepsilo?
@eliskarupp No oni maju este o necele dva roky starsieho brata, takze nie su len na seba naviazani ale su cela partia dokopy 🙂 co je fajn co sa tyka samostatnosti ze nie su spolu len oni dvaja ako dvojicky, ale zase je viac rivality a skriepok. Ale vyhraju sa spolu vela, ja som jednoznacne rada ze som nemala dlho jedinacika, aj ked taky bol povodny plan :D satku by si mozno vuzila na jedno babo ak bude nekludnejsie alebo momentalne nebude chciet spat a budes chciet nieco porobit.. da sa dat aj jedno babo do satky dopredu a druhe do nosica dozadu, ale je to velka zataz na chrbat, plecia, aj ked je to vramci ergo nosenia. Ale aspon tu jednu satku mat by som asi odporucala 🙂
@annakru ahoj moja.tak to ti zavidim ze uz to mas takto naplanovane,a ty uz si bola aj v nemocnici na vysetreni u nejakeho porodnika ked uz aj termin urcili?ja som teraz26tt ale este ma doktor do nemocnice neposiela ale bola by som kludnejsia kebybuz naisto viem ako a kedy budem rodit.mna moj doktor objednal zas az po5 tyzdnoch na kontrolu tak ma normalne nasral.dufam ze po tom30tt budem castejsie kontrolovana lebob takto mam doma len nervy.v 29tt idem aj na 3D a 4D sono aj gukozovy test tak som zvedava.tebe to kedy naplanovali?vies co ja stale neviem ci budem alebo nebudem kupovat nejaky monitor dychu,nerozmyslala som zatial nad tym,mozno ani nie kedze ich chcem mat dve v jednej postielke.to s tym tvrsnutim mavam uplne rovnake,lezim sedim vsetko ok a akonahle sa postavim brucho alo kamen ani vystriet sa nemozem.a strasne mi narastlo za posledne tyzdne.ale nieje to kazdy den to tvrdnutie,niekedy fungujem paradne a nevydrzim stat ani 10 minut a prechadzky rovnako niekedy dam aj pol hodinu a inokedy nehrozi ziadna.a ty uz si sa rozhodla ci chves rodit spinalom alebo v uplnej anesteze?poradna ti ako dopadla?u mna vsetko fajn.na zaciatku 24 tt mali obaja 600g.len ja stale nepriberam zatial mam iba 3 kg hore co ma trosku nervuje a pritom jem normalne
@petuskaa12 ahoj moja,ako ste na tom?dufam ze vsetko v poriadku a este doma oddychujete.tebe uz lekari urcili ci bude porod sekciou alebo prirodzeny?a mozem sa spytat ci uz chodis do nemocnice alebo zatial len k svojmu doktorovi?mna by zaujimalo od ktoreho tyzdna posielaju zeny s dvojkami uz k porodnikom na konzultacie do nemocnice.viem ze normalnw je to od35 alebo 36tt ale to my uz predsa mozme aj rodit.mne zatial doktor nic nespominal ze kedy ma posle.a mozem sa ta spytat ako casto si chodila v tehu na vysettenia?mna moj dava stale raz za mesiac ale ja by som bola kkudnesjia keby dava castejsie viem ze jednovajecne by sa mali kazde 2tt kontrolovat ale on tvrdi ze ak je vsetko ok ze neni treba.a po 30tt si kontrolovana castejsie alebo nie?
@zumasi wow tak ty mas doma 3 chalanov to je radosti 🙂 super ze su vsetci traja partaci a ze sa tak krasne prehraju.mas pravdu aj ja rozmyslam ze satku aspon pre jedno babo.chcem aj hojdacku ecobaby ci ako sa to vola alebo hacku pre dvojky vela mamiciek mi odporuca ze v tom deticky krasne spia tak som zvedava.uz sa strasne tesim na chalanov najradsej by som bola keby uz ich mam tu 🙂
@eliskarupp ahoooj. 🙂 no my sme kvazi od 16.1. V nemocnici, na tyzden ma pustili domov a som tu zas. V piatok zacinam 34tt, zacinam mat dost silnu preeklampsiu, tak cakame ako zaberie liecba a ci sa zmierni odpad bielkovin. Ale chlapci sa drzia, vazia cca 1800g v pondelok ich vazili. Sledovana som viac kvoli tlaku a tym ze som.v nemocnici. Inak som mala chodit na poradne do nemocky od 32tt mam pocit.
@petuskaa12 tak este stale ste? Boze to musi byt na nervy.ale tak aspon ta sleduju a si pod dohladom a vies ze je to ok.chlapci maju uz aj peknu vahu.budem vam drzat palce aby ste to vydrxali este par tyzdnov.
@eliskarupp ahoj 🙂 aj ja cakam jednovajecne 2jky ;) teraz sme v 15tt a brusko zrazu narastlo pred par dnami...

@eliskarupp Ahoj, ano uz sme na Slovensku. Som bola prekvapena, ze cestu som zvladla super - a tak som sa bala. Iba trikrat sme mali cik pauzu 😊 z toho raz dcerka zavelila takze paradne som to vydrzala. Ale mali sme super cestu malo aut. Devat hodin trvala.
Bola som na tom ultrazvuku ale neviem akom. Prepinal na 3D tvaricku na chvilu ale podla mna robil ten rozsireny morfologicky neviem. Asi budu urcite dvojvajecne pretoze mame parik - chlapceka a dievcatko 😊 a na stastie zatial vyzera vsetko byt v poriadku - dufam ze stale bude. Poratal im prsteky pozrel ucelenie chrbtice a hornej pery, zmeral kosticky, hlavicky a zkontroloval srdiecka a organy. Tak sa mi trosku ulavilo aj ked este mame vela pred sebou.
O tom espumisame som pocula a asi si pre istotu jedno balenie kupim. A hlavne teraz cez sviatky som jak pretlakovany kotlik.
My uz kukame kocik. Ten ABC zoom design trojkombinaciu. Snazime sa zohnat pouzivany. Novy je moc drahy. Ty si uz rozmyslala nad kocikom? Ci vedla seba alebo za sebou? Ja mam favority bugaboo donkey twin a potom tento ABC zoom design. Ale vzhladom na cenu sme ostali pri ABC - cku. Uvidime ci sa nam podari nieco zohnat. Tam su este drahsie tie kociky. Tak ak sa nam podari este vo februari prist tak este bude sanca.
Tebe sa uz blizi kontrola 2. Januara. Moc drzim palceky a napis mi potom (ale kludne aj skor) 😊. Mozno sa aj ty uz dozvies ci cakas dievcatka alebo chlapcekov. Mne uz pred tyzdnom moj doktor povedal ze jedno je dievcatko. Ale druhe nevidel. To sme sa dozvedeli az na tomto ultrazvuku. Mena este nevyberame. Mam take oblubene pre chlapca Lukaš, Marek, Jurko a Riško. A pre dievcatko by sa mi pacila Eva ale tie meniny na Vianoce - nic moc. Okrem toho este mozno Martinka. Ale s muzom som sa este nedohodla. Takze uvidime ci nieco prejde. Ale su to take menej podstatne veci. Ty si uz rozmyslala nad menami? Mas aj nejake tusenie ci su to dievcatka ale chlapcekovia? Sa vravi ze buduce mamicky to citia. Pri prvej som sa nemylila. Teraz som tak tusila cely cas ze minimalne jedno je dievcatko. A ako sa blizilo sono som mala tusaka na to druhe ze bude chlapec. Hovori sa ze dievcatka si pytaju sladke a chlapci maso. Ktovie. Ale je pravda ze vcera som zjedla dva platky tlacenky, kusok zakuska kremoveho a na to zase platok tlacenky. Na vahu sa radsej nestaviam. Ale tu na Slovensku mam velmi vela pohybu.
Inak, pod stromcek som dostala od neterky knizku od Kristiny Farkasovej - Som mama. Je to dost vtipne napisane. Take na pobavenie. A este som si kupila DVOJCATA 2. rozsirene vydani. Celkom dobre knizky.
Tak este raz drzim palceky na kontrole. Prajem krasne sviatky a veseleho Silvestra a stastny Novy Rok - rok v ktorom sa nam narodia deticky 😊.