Magnézium počas tehotenstva

andolina2
30. dec 2014

Ahojte.
Od začiatku tehu užívam vitamíny calibrum,som v 5.mesiaci a niekedy cítim ako keby som mala stvrdnuté bruško. Mala by som užívať aj magnézium k tomu?napr.magnerot? Čo poviete?Aké máte skúsenosti?

monkabr
30. dec 2014

Ahoj, ano mat dostatok magnezia je v tehotenstve dolezite, ale pozor ked ho budes uzivat spolu s tymto vyzivovym doplnkom, tak magne si davaj aspon 3 hodiny pred alebo po, pretoze obsahuje dost zeleza a magne sa nemoze uzivat spolu so zelezom, pretoze si navzajom brania vo vstrebavani, tu robi mnoho ludi chybu

andolina2
autor
30. dec 2014

@monkabr Ďakujem za radu,raz jednu tabletu si dám po obede ,calibrum som zvykla brať ráno keď sa zobudím.

patricia128
30. dec 2014

@andolina2 AJ ja ho užívam,..

blskas
16. jan 2015

Mne to pri prvom tehotenstve predpisali aj ked mi nic nebolo, potom som zacala mat v noci krce v nohach a doktor mi povedal, ze mam brat to magnezium, ze to na to pomaha, tak som to brala a potom ked mi odisla voda som cakala dva dni este aby prisli kontrakcie az mi museli dat vyvolavacku. Maternica ma pocas tehotenstva trenovat kontrakcie, nebolestivo, a magnezium tomu zabranuje. Teraz som tehotna 21tt a tiez mi kazali brat magnerot, aj ked mam vsetkych vitaminov v krvi dost, a ked som si to zacala davat mi nic nebolo a zase som zacala mat tie nocne krce, tak som brat prestala a krce prestali, po case som to este raz vyskusala a zase zacali krce, takze ja ho nechcem ani vidiet. A nechapem preco to vsetkym stale kazu davat si.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre