Mali ste niektorá problém so skracovaním krčka v tehotenstve?
Ahojte babule chcem sa Vás opýtať či máte niekto alebo mal niekto problém čo sa týka skracovanie krčka ☹️ som v 25 tt a mám skrátený krčok 3,3mm a bojím sa ako to ďalej bude. Za každú odpoveď poprípade radu Ďakujem ♥️
@angel993 😮 tak to si aj tak bola dobrá že si vydržala topko. A to si bola v kuse v nemocnici a musela si mať vyložene nohy. Či si aj doma bola a wc,sprcha jedlo mohla si ísť či ozaj len ležať. Ako je možné že sa to tak skoro skracuje ja som stoho už priam chorá 😣 strašne sa bojím každej porady☹️
@shee11 ahoj áno bola som Tento týždeň u mojej doktorky bo sa mi niečo nezdalo som sa bála tak som radšej išla a tak mi skontrolovala aj krčok a od porady síce to bol len týždeň čo som mala ale sa mi neskratil tak som bola rada a ako prevenciu mi nasadila tie čipky utrogestan tak ich beriem už 3 deň 9.10 mi dala kontrolu asi ako prevenciu že aky to má účinok alebo čo tak som aj rada že mi to predpísala ešte kým som v norme. Myslíš že to pomôže že je to účinné ? Aj keď mi to predpísala v druhom trimestri 🙂
@janulla77 mne sa to stalo v 26tt skratil sa behom 24 hodin z 3 cm na uplne spotrebovany, co bolo extremne rychlo a porodila som dietatko o 2 dni na to. Urcite poziadaj o hospitalizovanie a pripadne zasitie krcku, ja po tragedii co sa mi stala by som to takto uz riesila...
@janulla77 no ja ani prechádzky....to mi povedala, že len nevyhnutné veci...tak ale varím,upracem byť ale to tak na viackrát...no a keď všetko bude ok tak aspoň od novembra začnem niečo robiť,lebo ja to takto nezvladam ,mojou bežnou prechádzkou bola túra po horách tak 15-20 km, no a teraz nič🙈...daj potom vedieť ako si dopala 😉....ináč ja tieto čipky beriem od 30.8
@daniella30 no neviem samizdat že to zasitie krčku len do určitého týždňa je. A čipky ti nedali či už bolo neskoro 😔 tak to ma mrzí čo sa stalo. Ja som minulý rok prišla o bábo v 3 mesiaci ale to som mala ten samovolny 😢. Musela som aj apsolvovat kyretaz...Pevné verím a prajem až ďalšie tehotenstvo vám vijde a bude všetko najlepšie ♥️
@janulla77najskor na Slovensku mi dali duphaston ale ako tabletky a keď som prišla do italie tak mi to doktorka zmenila a dala mi čipky a pokiaľ som brala duphaston tak som mala krcok na 32 mm a po dvoch týždňoch ako som brala progesterón sa mi skrátil na 23-27 mám ale pred tým som len oddychovala a ležala a od toho 30.8 do 12.9 čo sa mi skrátil som chodila do roboty a tam som sedela celý deň tak to mi asi uškodilo 🙈
@miska461 ja keď som mala 35mm čo mi to prví krát zistila tak som tiež robila 3 týždne a to sa mi skrátilo na 33mm mala som prácu ako predavačka tak som bola stále na nohách a som sa musela skrcat a doklady naťahovať tak tiež si myslím že to preto sa mi skrátil. No každopádne dám ti vedieť toho 9.10. ale ako hovoríš musíme to zvládnuť a zvládneme to 🤞🤞🤞🤞🤞😉
@janulla77 v kuse som bola v nemocnici, presne 90 dní, ale predtým som doma tiež ležala od začiatku tehu, lebo stále som mala nejaké komplikácie, iba na wc a do sprchy som išla, ešte som aj jedla po ležiačky. V nemocnici som sedela pri jedení.
Po pôrode som sa dozvedela, že to, že som celé tehotenstvo ležala je indikácia na sekciu, práve kvôli tomu, že som slabá.
Sama neverím že som toľko vydržala ležať, ale čo by sme my ženy pre naše poklady nevydržali 😀
@telly4 ahoj mne sa skracoval krcok od 20tt -22tt. Vďaka utrogestanu aspoň si myslím sa mi krčok zastavil. Odvtedy som ho mala pokazde tak isto. Utrogestan už to bude druhý týždeň mám vysadený už pôjdem za pár dní 37tt 🙏 tak môžem povedat že niečo isto majú tie čipky do seba a pomôžu... Na to že som chodila aj po schodoch keď bývam v byte na 3 poschodí kde nieje vytach... Teraz neviem ako som na Tom bo od vysadenia utrogestanu som nebola na kontrole idem teraz vo štvrtok tak uvidíme. Ale hlavné je že som vydrzela tak dlho 🙏 takze cítim sa kludnejšia už keď viem že idem posledný mesiac. Ak ty užívaš utrogestan držím palce a môžem povedať že môžeš byť kľudná .. môžeš sa prechádzať dačo upratať.tak ako ja.. len žiadne ťažké zdvíhanie a dokonca som sa vyhýbala umyvaniu dlaziek, vysavaniu, a umyvaniu okien a čo najmenej sa skrcat..... Ináč som robila všetko a čipky mi ten krcok udržali 🙏😊
@telly4 úplne v poriadku ja som sa tiež každú chvíľku pýtala kde koho 🙂 ... Poviem ti pravdu že ja doteraz neviem rozoznať či mi tvrdne bruško 😔 ale občas keď som sa zobudila som mala také tvrdé bruško taký hrbolcek ako keby ale som si vždy myslela že je to Mimi vystrcene neako a robilo sa mi to aj keď som to brala ten utrogestan alebo som ho mala také napnuté no vždy som si myslela že to je asi bábo.. ale nemala som žiadne bolesti nič . Brala som ho tuším mi to predpísala od 24tt- Od 20tt sa mi skracoval a v 24tt mi to predpísali .. mala som 4krabicky dve krabičky sú tuším na mesiac tak dva mesiace ak dobre rátam ono že sa to 35tt má vysadiť už .. bo chcela som ešte jednu krabičku a nedala mi už vôbec uvidíme ako som na Tom vo štvrtok.. tebe sa skracuje krčok?
@telly4 ahaa no teraz ak ich máš tak určite môžeš byť kludnejšia viem podľa seba ja som stále stresovala aj keď čipky som mala som sa bála a vždy to dobre dopadlo 😊 sem tam som si ako opatrenie ešte robila to že vankúš pod zadok som si dala a polezala som si .... A keď si rachla v 35tt tak všetko v poriadku? Aj ja tebe držím palce 🤞 až všetko dobre dopadne ♥️
Ahojte ja som včera skončila na pohotovosti lebo som začala krvácať po styku a čo ma prekvapilo je dĺžka krcka v lekárskej správe 2.5 cm. Som v 21tt a doktorka na pohotovosti mi ani nepovedala, že to je hraničné. Ani môj doktor ma neupozornil doteraz. Mám obavy že to neberú zodpovedne, dnes len ležím, v nemocnici ma nenechali kvôli situácii okolo vírusu. Krčok vraj tuhý a zatvorený, placenta v poriadku, malé nám zamávalo. Ale hrozne sa bojím len čítam celý deň a plačem od strachu :( vôbec neviem čo mám robiť. Krvacanie prestalo ale ja si krčok ani neviem nahmatať. Cítim sa v tom hrozne sama lebo ja o tom veľa neviem a lekári sa nejak nestarajú...
@rommie ahoj myslím, že ak by to bolo vážne, tak ta dr. necha v nemocnici...
ja som v 17tt absolvovala serklaz ( mám za sebou 2 potrat v 21tt a 24tt) a aj napriek tomu sa otváram....krcok už úplne spotrebovany, včera som mala poradňu som 23+5tt a už ho nevedel dr ani sonom namerat, krcok drží len na zasitom stenu...užívam magnezko a utrogeste. Do nemocnice som nechcela ísť, ak to vydrží ešte 10 dní nastupujem už do nemocnice....to lezania je o palicu, ale vydržím všetko, len nech drobec zostane v bruchu čo najdlhšie...
Držím palce😉

@angel993 😮 no tak to si aj tak dobrá že si vydržala toľko a to si bola v kuse 3 mesiace v nemocnici... No tak to muselo byť teda keď si aj odpadla 😔 a mala si vyložene nohy či si len tak lezela a na wc si mohla chodiť a spŕchnuť sa či ozaj len lezela si v kuse