icon

Mám v 5. mesiaci normálne veľké bruško?

28. mar 2024

Ahojte, som v 5.mesiaci (19tt) a stale mi niekto povie ze ake mam velke brucho..no nebola som ze tintítko pred tehotenstvom, ale normalne zacinam mat z toho mindraky, ked mi niekto okomentuje brucho. Čakáme chlapčiatko.Mamičky, podľa vás je to normálne brucho alebo je fakt extrémne velké? 😪

Mám v 5. mesiaci normálne veľké bruško?Mám v 5. mesiaci normálne veľké bruško?Mám v 5. mesiaci normálne veľké bruško?
Strana
z2
autor
28. mar 2024

ďakujem dievčatá za podporu, ste velmi zlaté.

zojanka
28. mar 2024

Pozri, ak tvoj jediný "problém" v tehotenstve je, že ti vravia že máš väčšie brucho, tak buď šťastná a užívaj si zdravé bábatko. Komentáre známych sú naozaj posledná vec na ktorej záleží. Keď ti to nabudúce povedia tak sa usmej, povedz že áno, mám veľké bruško a hotovo. Aj keď popravde mne sa také veľké nezdá. Mne raz známa na ulici gratulovala k bábätku a tehotná som nebola, dobre sme sa zasmiali a vybavené no...

kulumulu123
28. mar 2024

Ja som si v 6 mes bola obzriet pirodnicu kedze som sa rozhodovala ci rodit na sk alebo inde. Ked mi sestricka prisla otvorit dvere myslelal si ze som prisla rodit 🤷‍♀️

januska12323
28. mar 2024

Musíš sa naučiť ako ich odpinkať. Na fotke kde máš brucho zakryté by som povedala len že sa ľúbiš najesť. Logicky nemôžeš mať také malé brucho ako baba, ktorá predtým žiadne nemala.

maryetta
28. mar 2024

A co ze hovoria? Ako to mas zmenit resp to nejako ovplyvnit? Niekomu vykukne skor. Potom sa nemeni a podrastie az ku koncu. U kazdeho je to inac. Zalezi aj ako je babo ulozene. Kolko plodovej vody a podobne. Tiez od tvojej postavy-kostry a postavenia. Ja som mala vzdy brusko dopredu.

simca06022011
28. mar 2024

Podľa mňa komentáre brucha patria k tým " zaužívaným" netaktnym. Ako kedy sa už rozpadne atď... proste musia niečo povedať, cokolveknco majú na jazyku a este si myslia aki su cool. Nič si z toho nerob. Ja som mala tiež veľké brucho už v 5m... v pôrodnici bola so mnou kocka s dvojiciach a ani ta nemala také. Je to naozaj úplne individuálne. Mne potom to brucho sj chodilo dopredu dozadu:D ako sa slečna asi nasťahovala a bud sa tlačila dopredu slebo dozadu:D
Užívaj si a nerieš.

54tinka54
28. mar 2024

Vôbec netreba riešiť čo vravia ľudia. Ak lekár hovorí že je všetko ok tak také reči púšťať jedným uchom dnu, druhým von 🙂 toto je veľmi individuálne, niektorá má bábo uložené viac v krížoch, tak bruško potom nie je až tak vypuklé a niektorá zase má vpredu. Videla som baby tesne pred pôrodom a mali bruško ako keby boli v začiatkoch tehotenstva 😃 a ja som zas mala pri oboch tehotenstvách brucho vypuklé strašne dopredu, a to som ešte aj štíhla a vyzerala som jak pavúk 😅 chalani mali obaja vyše 4kg pri pôrode a hoci posledný mesiac-dva to bolo náročné, dalo sa to zvládnuť 🙂
Hlavne nech je bábo zdravé, kašlať na to čo hovoria ľudia a ako vyzerá brucho.

majamat
28. mar 2024

v 7m som mala vacsie ako ine zeny pred porodom. ked som sla na vyvolavacku, sestricka sa ma pytala, ci cakam dvojicky 😀
a dcera mala len 3,15kg v 41tt. cize bola uplne priemerne velka. teraz mi napadlo,a j moja sestra mala dost velke brucho.

amelie2017
28. mar 2024

Tyzdne si uz nepamatam, ale ta v marci som niekedy v polovici tehotenstva. Ako ja som uz teraz hrdinka a vravim ti, aby si sa netrapila, ale tiez mi bolo niekedy az do placu, ako by zena mohla ovplyvnit velkost brucha. A to boli deti normalne. Obaja 49,5 cm a 3 kila par gramov. Ono keby si mala male brusko, vsetci by ti hovorili, ze nemas ziadne, kde to dieta mas, ze nebude v poriadku a podobne. Ludia proste maju potrebu komentovat druheho vzdy. A tych debilnych otazok este bude velmi vela..

majamat
28. mar 2024

V bledom tričku zboku skoro 3m pred pôrodom a v kabáte a s partnerom skoro mesiac pred porodom

cookie29
28. mar 2024

ja som v prvom tehu mala tesne pred porodom mensie brusko ako v druhom tehu v 5m... v oboch pripadoch som mala vela plodovej vody... a na taketo otazky by som odpovedala, dakujem sme obaja zdravi 🙂

cimage
28. mar 2024

Ked je vsetko v poriadku, tak by som nebrala do uvahy co kto hovori. Raz ma niekto velke brucho, raz ma male. Nikdy clovek nevyhovie. Kazde tehotenstvo je ine, na niekom ani nevidiet a na niekom hned. Pri prvom som este v 20tt mala mini brusko, ze si to ani nevsimli. Pri druhej som uz v 12tt mala take brusko.

nikaeli
28. mar 2024

tak im povedz, že
Máš veľké bruško, lebo v ňom máš veľkú lásku 🩵
Či sa budeš trápiť záleží od tvojho nastavenia a od toho, ako si tie reči pripustíš.

Ja som bola naopak chudá a také bruško som mala pred pôrodom. Tiež som počúvala blbé reči typu 'začni konečne jesť, nech dieťa nehladuje' či 'kde ho vôbec máš', ale nie od rodiny, skôr od vtipných kolegýň a tak. Mám dve deti, obe mali 3kg, takže určite nehladovali 😀 netráp sa pre také blbiny. Pohladkaj si bruško a teš sa na bábätko 🩵

lucia13022023
28. mar 2024

Neznášam tieto reči. Mne každý hovoril ze mam male brucho. Toto je moje brucho v 20tt. Pýtali sa ma ci som potratila, a kedy mi už narastie bruško, a prečo mám také malé bruško, a ci je malý ok keď je také malé, a kde mam to dieťa , že v bruchu určite nie... Malý bol 100% ok, aj ja, pekne priberal, ale tieto reči ma dostávali. Veľmi zle som sa cítila, a ti ľudia si ani neuvedomovali co spôsobujú svojimi rečami.

nairia
28. mar 2024

boze, normalne som sa nasrala za teba 😡 neznasam take komenty. kazda zena to ma inak. taketo brusko mozes kludne mat este mesiac-dva. mne sa zdalo, ze vzdy tak nejak skokovo podrastlo, potom istu dobu bolo rovnake a zase za nejaky cas zrazu narastlo.
verim ti, ze je to otravne, ale neporadim. ja aj ked by som sa tvarila, ze som nad vecou, vnutorne by ma to sralo, ze su to retardi. btw- podla mna mas velkostne uplne ok.

1mata
28. mar 2024

Ja som mala take brucha, ze dovi. A aj ked sa to na nom podpisalo pri troch tehotenstvach. Ja som to mega brucho milovala. Mne sa zase nepacia take, co ani nevies do porodu, ze je zena tehotna 😉

mamculka
28. mar 2024

Ziadne starosti si nerob, toto je moje druhe tehotenstvo. mam v 5.mesiaci tiez obrovske brucho a mala som aj pri prvom. Kazdy to riesi, ale to su ludia 🙂 vzdy budu. Aj keby je male, aj velke, krive, dolava, doprava. Je to nase telo a vážme si co vsetko pre nas robi ❤️ nech je obrovske, je zdrave babo aj telo!

drakvak
28. mar 2024

Asi budeš nižšia, ja som tiež mala rýchlo viditeľné bruško v oboch tehotenstvách, na nižšej žene to hneď vidno, ja som nebola ani pred tehotenstvom žiadne tintítko postavou a mám 158 cm. Kolegyne ignoruj alebo im niečo šplechni naspäť, ak si ten typ (ja som, rada zakontrujem 😉). Chlapi sa k tomu nevyjadrujú, len ženy namiesto toho aby držali spolu, tak si musia rypnúť… a dieťa vôbec nemusí byť veľké ak je brucho veľké, moja mala 2500g a 47 cm. To je taký slovenský folklór riešiť, či je brucho veľké/malé, vysoko/nízko, podľa výzoru ženy odhadovať pohlavie dieťaťa a podobné haluze 🤷🏻‍♀️ Užívaj si tehotenstvo, teš sa na zdravé dieťatko ❤️

gabriela2952
28. mar 2024

Nič si z toho nerob, ja som mala tiež obrovské brucho, niektorí mi dokonca tvrdili, že čakám dvojičky a gynekológ si to len nevšimol :D :D aj keď som ich uistovala, že čakám len jedno dieťa, aj tak si išli svoje :D

karmen118
28. mar 2024

Jedným uchom dnu a druhým von, keď vieš že je všetko oka, tak nerieš. Máš pekné tehu bruško, mne nepríde veľké - také akurát. Záleží to aj od postavy ženy + ako je dieťatko uložené, ja som pri druhom tehu mala placentu vpredu, takže syn bol viac vzadu uložený mala som tým pádom akoby menšie bruško ako pri dcére, tá sa mi vpredu pučila, mala som veľké brucho. Inak toto je dobrá príprava na blbé reči od ľudí, čo do toho nič nie je - teraz bruško, potom sa priprav na komentovanie a otázky ohľadom kojenia, čo už zvláda bábo a pod. 🙈

autor
28. mar 2024

ah dievčatá, veľmi pekne ďakujem ešte raz, cítim sa trocha lepsie. Tak teda dufam ze nie som nejaka mimoriadne obrovska a je to normalne.. dufam. mne je hlavné to, nech je malý v poriadku, ja mam placentu vzadu a bruško mi ale začalo rast pomaly od 13 tt, a tearz posledné 2 týždne mi zas trocha narastlo a už musia komentovať. Vrchol bol to, ked mi stryko povedal ze dobre som naliata a ukazoval pri tom akoze na prsia. To kde sme uz ja fakt neviem. a áno, som nižšia aj ja 160cm 🙂 Máte pravdu, budem ich odpinkávať. Len som zneistela , že som nejaka vynimocne velka alebo ze to nie je v poriadku ale zrejme len ludia okolo mna nie sú v poriadku. Hlavne staršie ročníky.

sinusoida
28. mar 2024

Je to normálne bruško, nemaj obavy. 🙂 Gratulujem.

bubik6x
28. mar 2024

Máš krásne bruško ♥️ tie reči nerieš, vôbec si to neber k srdcu, ja som počúvala reči typu " si si istá že čakáš len jedno? Ja som si myslela že čakáš dvojičky, haha" tiež som mala sto chutí niekoho nakopat ale sú to reči hlúpych ľudí, ktorí o tvojom tele nevedia nič, hlavné je že ste obidvaja v poriadku 😉

tatisna
28. mar 2024

Ja si myslím ze normálka. Ja som pri prvom mala menšie brucho ako pri druhom lebo som aj pribrala okolo brucha takže viac a skôr trčalo do priestoru. No a pred pôrodom ako basketbalová lopta...

tatisna
28. mar 2024

A ozaj,po pôrode to bude ešte horšie, len čo vytlačíš dieťa von, niekto sa spýta že "a kedy bude druhé?"

anna_anicka83
28. mar 2024

Prehoď to na srandu alebo si to vôbec nevšímaj. Povedz si, že sú to len blbé reči. Ja som bola 3x tehotná a 3x veľké brucho, 3x nad 20 kg som pribrala a 3x som mala bezproblémové tehotenstvo, super pôrody a detí s normálnou váhou. Teda posledný mal 4 kg a ten vyšiel, ani nástrih som nepotrebovala😉Nepripúšťaj si také veci, lebo keď sa ti narodí bábo, tak zas budú reči (tučný, chudý, kojený, nosený,...). Ja som sa ma tom vždy len zasmiala. Keď mi v júni povedala kolegyňa, tak si to stihla do prázdnin neporodiť a ja som mala termín na konci septembra. Iba som jej povedala, že áno stihla som😀

cakanka22
28. mar 2024

Nie si výnimočné veľká, to ľudia su sprostí a nevedia kde maju hranice. Ach, normalne som vytocena, ked si spomeniem co mne vsetko kto povedal, napriklad babka, že mala by si chodit na prechadzky viac, ako chces vyzerat v 9 mesiaci?
Som jej odpovedala nech sa pozrie na seba 🤭
Vela šťastia 🌸

Strana
z2