Mám za sebou potrat. Budem mať kratší a rýchlejší pôrod?
ak niektore zeny tym uz presli rada by som vedela ako to je
ahoj, neviem ci to vobec nejako suvisi.Aj ja som mala jeden samovolny potrat, ale to uz bolo po mojom prvom porode. Potom som este raz rodila a porod bol rychly, ale skor si myslim, ze to bolo preto, ze to bol uz druhy skutocny porod.Ved ty si fakticky nerodila, a to ze si potratila asi nema na priebeh porodu v dalsom tehotenstve az taky vplyv.Iba ak by si potratila v neskrsom stadiu tehotenstva.
Co myslis potratom? Ak je to potrat do 12.tt s tym, co by znamenalo rodit to nema nic spolocneho. Ak by to bol neskory potrat/predcasny porod po 20.tt, tak je to velmi individualne, niektore zeny rodia druhe dietatko rychlejsie, ine si prave ten porod odtrpia niekolko hodin. Moj druhy porod bol kratsi ako prvy, ale oba boli kratke 4 hodiny dcerka a 2,5 hodiny syncek od prvej kontrakcie po poslednu.
Ale ak chces odpoved na otazku - nie nemyslim si, ze zena, co potratila ma automaticky kratsi ci rychlejsi porod. Vobec to spolu nesuvisi.
to nikto nepovie...nikdy sa dobredu nevie, koľko ten pôrod bude trvať...bez ohľadu, koľko pôrodov si absolvovala... aj u mňa to bolo tak... môže sa len predpokladať... želám ti, aby bol hlavne krajší a tešila si sa z krásneho a zdravého bábätka 😉
neprešla som tým, ale ak si ešte nerodila, tak nevieš či bude kratší alebo dlhší (keby si namiesto potratu rodila napr 36 hodin a teraz 30 tak potom by bol kratší) Ale podla mna je to o prístupe. stotožni sa s tým že jedného dna porodíš rýchlo a lahko. ale teraz na to nemysli, teeraz to ber tak že maš v brušku bábatko, priprav sa na to čo bude potrebovat ked tu bude, ale porod zatial vypusti z hlavy, začni na to mysliet až ked pridu kontrakcie. Je pravda že to bolí ale bolest potom skončí a je dobre.
zvláštna otázka...teš sa na bábätko,pôrod prežili miliony žien,prežiješ aj ty 🙂
nie je nič krajšie ako ked sa ti narodí bábo,v bolestiach ale stojí to za to
vobec to s tym nesuvisi. Aj ked rodis 3 krat porod moze byt ovela horsi ako ten prvy. Ja som prve babo potratila a potom ked som otehotnela druhy krat porod trval 48 hodin (podotykam ukrutnych bolesti). Takze nie nemusi byt porod lahsi a kratsi.
Ja som pred Patkom mala dva potraty :( . Na prvy som musela ísť lebo sa babetko zle vyvijalo a druhého som potratila v 5tt.. A potom som po troch mesiacoch otehotnela a môj prvy pôrod trval 18hodin :(
Druhy 1,5hodky a treti mi museli vyvolať lebo sme mali po termíne 🙂 a tabletku som dostala o 7:00rano a maly sa narodil v 10:30 🙂
Záleží aj či sa rýchlo budes otvárať 🙂
Me pomohla horúca sprcha 🙂
Nie som dr. ale podla mna potrat a porod su dve odlisne situacie a navzajom sa neovplyvnuju.
Nesuvisi. Jedine ze kyretaz je svojim sposobom agresivny zakrok na krcku maternice teda ako sa dilatuje aby lekar mal pristup dovnutra... a to teoreticky moze troska oslabit krcok ze sa zacne skorej otvarat ale aj keby si bola otvorena od 20tt este porod nemusi byt kratsi.
Skejla, ty si čistá krava... keď ste dalšie dieťa plánovali o 4 roky, tak si si mala dať predpísať antikoncepciu..

Moja odpoved, že je to individuálne... a dodatok, vzhľadom na stratu, ktoru si musela prežiť 😔 by to mohlo byť znesitelnejšie, než pre "bezproblémovu" prvorodičku, veľa šťastia!