icon

Masáž počas rizikového tehu

nikol889988
4. aug 2020

Ahojky chcem sa spytat mate niekto skusenosti s masazou v rizikovom tehu? ja uz som dva tyzdne nespala bolia ma boky zadku, kostrc ma tak picha ze az vyletim niekam na mars ked sa prehodim😂 V noci mavam najviac bolesti cez den to pohode zvladam. Na boku spat nemozem ani na jednom lebo po chvilke mi zacne trpnut cela noha. Mate niekto skusenost z Lindou Tothovou z Vigeo v PD? robi tehotenske masaze a chcela by som vediet ci je to bezpecne mam predtym celkom respekt. Som 17tt

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
kacena4
4. aug 2020

otazka je kvoli comu mas RT 🙂 ja som mala ako tazka astmaticka a na masage som chodievala kedze mam problemy s chrbticou ale len k rehabilitacnemu maserovi nie k niekomu kto si spravi zopar certifikatov, ale kto ma na to skolu

viestta
Odpoveď bola odstránená
nikol889988
autor
4. aug 2020

@kacena4 mala som do 15tt hnede spinenie .. doteraz nezistili preco brala som duphaston do 16tt a sem tam aj teraz este zaspinim ked som dlhsie na nohach . Vsetko je ok placenta v zadu ani lekar nevie z coho to moze byt

nikol889988
autor
4. aug 2020

@bambulienka25 tiez som sa tomu dlho vyhybala ale potrebujem sa vyspat... nechcem to riskovat ale tato bolest je uz taka ze si to nieco s tym spravit vyzaduje

nikol889988
autor
4. aug 2020

@viestta ja som mala dva roky dozadu zisteny chronicky zapal panvovej kosti.. Lekari mi povedali ze je to taky problem ktory sa nelieci a bud ustupi sam alebo ma bude trapit cely zivot... odvtedy som to neriesila a az terazz ked som otehotnela je to zabijak

viestta
Odpoveď bola odstránená
nikol889988
autor
4. aug 2020

@viestta nieco musim vyskusat .. takto sa fungovat neda

viestta
Odpoveď bola odstránená
bibg
4. aug 2020

@nikol889988 ahoj, mala som toto iste.. dr mi tiež neodporučil masáž ale mne predčasne odtekala plodová voda. Povedal že jedine čo môžem je trosku sa ponaťahovať a oddychovať. Vraj to prejde samé. Mala som take bolesti že som v sprche až plakala. Nakoniec to zrazu zo dňa na deň skončilo. Druhý dr mi povedal že babo mi tam tlači na nejaký nerv 🤷🏽‍♀️ Povedal mi len že mám vydržať. Keď je to neznesiteľne dať si paralen a lezat. Najlepšie mi bolo na boku s vankúšom medzi nohami. Držím palce..

luccija
4. aug 2020

@nikol889988 choď k neurologovi, ortopédovi masáž nemusí pomôcť, keď máš niečo blokované či zapal

nikol889988
autor
5. aug 2020

@bibg ja som dnes bola na fyzio a cvicila somnou nejaku rebozo techniku s takou satkou. Neviem co to spravi ale zatial neciitm nejaku zmenu. Vraj mam velmi skratene svalstvo a nerovnomernu panvu a kedze sa snazi teraz dorovnat ked je uvolnena moze to boliets ked mi to stlacila az som zanadavala... povedala ze to mam riadne citlive tak mi to tak zvlasne chytala a ked to znova stlacila uz to neboleo teda nie tak moc.. veaj ked je panvove dno oslabene odporuca sa cvicit jogu atd... posilnovat panvu lebo budem mat porblem aj babo vytlacit. Po cviceni mi prislo zle kedze som po 3 mesiacoch lezania nieco robila ale zatial sa citim ok a budem sa snazit chodit takto cvicit aspon raz mesacne

ivik111
5. aug 2020

@nikol889988 tak na toto naozaj velky pozor,ja som krvacala a spinila celych 20tt ,neexistovalo ziadne cvicenia ani masaze....

nikol889988
autor
5. aug 2020

@ivik111 ja som spinila dva krat a raz krvacala posledny krat v 12tt a snad uz nebudem (klop klop)