icon

Morfologické vyšetrenie v 20. týždni: čo robiť pri obavách?

4. feb 2024

Dobrý deň, bola som na morfologickom vyšetrení v 20 tt. Všetko je ako tak v tých stanovených hraniciach. Len HC ( head circumference) ma hraničnú hodnotu. Mala by som byť 21+1 TT ... A to HC je na hodnote 19+6 TT. Čo je akurát na spodnej hranici. Som z toho vystrašená. Ideme ešte na ďalšie sono. 😔 Ja lenže či tu je niekto, kto to mal podobne a na ďalšom sone to nepotvrdili a bolo všetko v poriadku? Proste ak som to pochopila správne, tak mozoček je menší podľa tých meraní.

tinka_1807
5. feb 2024

Pokoj ... Môže to byť buď zle zamerané, alebo môže mať aj geneticky menšiu hlavičku. Zatiaľ sa snaž neznepokojovat. Mojej mamke vždy hovorili (pri každom z 3 deti) že máme malé hlavy, na základe toho vrvaeli, že dieťa bude malé (bližšie sa to pred 30 rokmi v tehu neriesilo).... No ale narodili sme sa všetci takmer 4 kiloví.... Ale je pravda, že dodnes máme menšie hlavy ... Proste genetika. A sme všetci traja pomerne šikovní mladí ľudia so vzdelaním a úplne normálni. 🙂
Nemáte v rodine menšie hlavy, že by to mohla byť aj genetika?

kiki68
5. feb 2024

Klidek, neviem kto to meral a ci to je vobec usg na morfo sono ( vies ze to maju mozno 4 lekari na SK), cize to moze byt zle namerane. Predtym nemerali HC? Mne kazde dva tyzdne pri kazdom sono merali tieto veci. Ja by som hned nestresovala. Pojdes na dalsie sono. Asi by som zvolila lepsie pracovisko. Lebo tam staci drobna chyba v merani

autor
6. feb 2024

No ja sa ukludnujem, že teda to možno bude zle namerané.. a povedia nám, že to je všetko okej... Ale tak kým si neprejdem tým ďalšim sonom tak je to ťažké.. predtým mi nič také nespomínal.. toto morfologicke sono robil iný gynekológ ako ten môj.