Môže sa masáž celého chrbta v tehotenstve?
Ahojte som 12+6 týždeň tehotenstva a priateľ mi masíroval chrbát, kríže. Nevadí to, môže sa to ?
Kríže by sa určite nemali v tehotenstve, prvý trimester a posledný mesiac sú rizikovejšie kedy by sa masírovať nemalo, zvyšok tehotenstva je to ok ale treba vedieť ako na to 😉
Kríže sa nesmú masírovať, chrbát by sa tiež nemal v prípade neprofesionálneho manipulovania. Nechaj sa masírovať profi masérom a nie mužom v tehu. Gynekológ mi vždy od začiatku tehu prízvukuje- nenechajte si nikdy nikým, ani masérom chytiť a masírovať kríže.
@rurutiax @kris_tin257 @ivkav530 prečo sa nemôže masírovať chrbát ani kríže ? Mohlo to nejako uškodiť bábätku ?
Kríže a oblasť pri kostrči a taktiež rôzne body na tele rovnako ako chodidlá a päty sa v tehotenstve nemajú masírovať z dôvodu, že ti môže stimulácia istých bodov vyvolať pôrod.
@ivkav530 nemohlo to niečo zle spôsobiť keď to bolo len prvý krát ?
Nemyslím, neboj už to nevrátiš, ale snažte sa vyhnúť takej masáži domácej. Radšej zbehni ku profi masérovi, kt. Sa venuje tehotným alebo fyzio 🙂
ja som chodila na masaz cele tehotenstvo kedze mam probelmy s chrbticou a nic sa nestalo. neboj ak ta len "hladka" a nerobi ti hlbkovu masaz nic sa neudeje

S masážou najlepšie počkať, až od 2. trimestra sa môže. Sú na to rôzne názory. Hlavne nemasírovať bruško. Ale tak malo by to byť ok. Ja som sa týmto masážam vyhýbala a ak tak, tak len k masérovi.