icon

Môže silné tlačenie pri vykonávaní potreby ublížiť bábu?

jarkasl
16. feb 2013

Dievčatá prosím Vás o radu,chcem sa spýtať či sa mi môže niečo stať keď idem na veľkú potrebu a solnejšie zatlačím?som prvorodička a nerada by som prišla o naše vytúžené a dlho očakávane dieťaťko.Ak máte skúsenosť že musíte viacej tlačiť pri velľkej potrebe napíšte mi prosím Vás či je to nrmálne a nič nehrozí.Ďakujem všetkým

sissy27
16. feb 2013

@jarkasl nie, nestane sa nič... uprav si stravu, aby si nemala tvrdú stolicu...

jarkasl
autor
16. feb 2013

@sissy27 no len ja mám takú stále celý život....Ale Ďakujem ti si ma utešila 🙂

nikolet_89
16. feb 2013

@jarkasl ahoj nemalo by sa nic stat, ale aj tak skus vlocky zaradit do jedalnicka a vela vody ked nezaberie tak sem tam si daj gutalax myslim, ze ho mozu aj tehotne pojde to prakticky samo nebudes sa namahat 🙂

sashabb
16. feb 2013

@jarkasl kup si v lekárni probiotiká - určite pomôžu

katkasofi
16. feb 2013

@jarkasl ja viem o jednom prípade kedy si baba tlačenim privolala potrat...ale bola v 14tt... Kúp si šumienky BYSTRINKA alebo MINERÁL. Pi aspoň 2x denne mne pomáhajú aj na kyselinu - záhu aj na to druhé 😉 alebo pi minerálku magnesiu, určite ti po pár dňoch pomôže. Alebo ak náhodou musíš užívať magnezko, tak skús šumivé, namiesto tabliet...

sissy27
16. feb 2013

@jarkasl no ale treba s tým niečo robiť predsa, hlavne ak je to stále takto,to nie je len tak že "mám, stalo sa", to je tým, ako sa stravuješ... treba viac vlákniny, ovocia a vyradiť z jedálnička veci, ktoré tieto problémy spôsobujú, lebo teda minimálne si koleduješ o hemoroidy...

lulu090
16. feb 2013

odporucam susene slivky( umyt!!!), slivkovy kompot, vela vlakniny a hlavne vela vody, ak je uz velky, velky problem glicerinovy cipok

wewe22
16. feb 2013

no nie je to najlepsie ale potratit by si koli tomu nemala ale ak nechces prist k zlatej zile tak sa snaz nieco s tym robit viem ze nie vzdy sa to da ja som toho zivy dokaz

lucinka58883
16. feb 2013

Mne pomáha aj keď sa ráno napijem takej vlažnej vody 🙂 je to 100% prírodné a pomáha to 🙂

miub
16. feb 2013

@jarkasl
Mne od 7 mesiaca uz nepomahalo nic.... Ani slivky, ani vlaknina-nic....a zacala mi zapcha, takze niekedy som aj 3 dni nebola na velkej. Vtedy zabrali uz len cipky....
Ale ty si este relativne skoro na zapchu....takze vela pit a jest ovocie a zeleninku.

katia7
16. feb 2013

@jarkasl no babu podla mna nie ale zlatu zilu si uzenes 😒 ja mam tiez s tym problem pri kazdom tehotenstve ale snazim sa radsej pockat kym to ide same lebo pri dcerke som si k tej zlatej zile takto pomohla 😀 😖

dodkap
16. feb 2013

@jarkasl nie je to dobre, ovsene vlocky, probiotika, vlakninu, ale s vela vody, vela vody vseobecne, skut to co najviac eliminovat...slivky, hrozno alebo stavy, ovocne a take veci, co maju zmakcujuci ucinok na stolicu.

willy_wonka
16. feb 2013

@jarkasl noo neviem...mne to lekar zakazal, ale ja som na rizikovom, ale logicky mi to vyvhadza tak, ze ak silno tlacis, sposobujes si tlak na krcok, co by mohlo mat za nasledok skorsie opotrebovanie krcka t.j skracovanie,otvaranie t.z riziko predcasneho porodu...ale to by si musela silno tlacit🙂) kazdopadne,prevencne dopln do stravy par veci co ti baby pisali pre tvoje pohodlie🙂)

lucka1987
16. feb 2013

@willy_wonka
@jarkasl ono takato otazka u niektorych sposobi vybuch smiechu a nechapacku.. ale fakt aj mne to lekar zakazal ( to silne tlacenie ) mala som rizikove od 7 tt po predoslom MA , ktory bol mesiac pred druhym otehotnenim. a aj v nemocnici nam jasne sestricky zakazovali vytvarat tlaky, a davali nam cipky, ake sa davaju po porode napriklad na zmakcenie stolice .
samozrejme pomahaju aj lanove semiacka, jest viac vlakniny, rano som malarada ovsene vlocky s medom a mliekom, pohyb bol trosku obedzeny, kedze som polovicu tehotenstva prelezala, tak to treba najma stravou riesit

shehzade_91
16. feb 2013

@jarkasl ahoj 🙂 tak ja som mala taky isty problem ist na wc.. Mne velmi pomahal hruskovy dzus100% a trochu som sa prechadzala v izbe ☹ lebo som mala rizikove no mne dr povedala ze tlacit urcite nemam ze nech skusim jest vsetko na podporu stolice lebo tim tlacenim tam predsa nejaky tlak je ale vravim ja som mala rizikove meky krcok a otvarala som sa tak preto mi to zakazala.. Teraz urcite paniku nerob neboj sa skus si dat ten dzus alebo co ti baby radia mojej tete este pomohlo 2PL oleja a do 10 min uTekala 😀 .. Papa

zuzulica
16. feb 2013

@jarkasl Tiež s tým mám problémy, keď si nedám pozor na stravu.Treba veľa piť a viacej vlákniny, t.j. ovocie,zelenina,sušené ovocie, celozrnné pečivo a celozrnné cestoviny, alebo prípadne kúpiš vlákninu aj v lekárni, ale nezabudni dodržiavať pitný režim.

megynka20
7. jún 2018

Ja sa sa stravujem zdravo,jem vela ovocia a hlavne aj zeleniny,pijem dostatok tekutin a dokonca aj sportujem,zapchu mam stale...nepimahaju probiotika,ani slivky ani nic podobne ...

janamexico
8. jún 2018

Neviem ci nieco sa moze stat ja som bola v 2 mesiaci cca presne nepametam a neviem co som chytila ale strasne ma prehanalo ale ani nie vodnate skor tvrde a nemohla som na wc strasne ma boleko brucho krce som msla az take ze som myslela ze je po tehu ale potom som di spomenula ze som brala magnezko 3x dene 2 tabletky plus som vipila magnezko vodu ci aj z toho nie

littleslovak
8. jún 2018

Prilisne tlacenie najma v pokrocilich stadiach tehotenstva sa neodporuca. V tehotenstve su ale celkovo creva vyrazne pomalsie. Cize ak si mala dotreaz tazsie chodenie tak sa bude len zhorsovat.
Uz to tu bolo ale jednoznacne si kup probiotika pre tehotne. Ja ich uzivam skoro od zaciatku tehu a super, ziadne problemy ani jedneho ani druheho typu nemam (klop,klop, klop).

megynka20
8. jún 2018

@littleslovak ako sa volaju tie probiotika?

littleslovak
11. jún 2018

@megynka20 volaju sa PROBIO-FIX INUM TRIM 3

megynka20
12. jún 2018

@littleslovak dakujem 🙂