icon

Nespavosť, bolesti a priberanie

mezona
5. apr 2018

Baby, je tu niekto, kto pribral naozaj dost počas tehotenstva? Mala som dost zdravotných problémov aj pred tehu, takze je to ťažšie. Chronická unava, ale zaroven nespavosť, bolesti chrbta, panvy a lonovej kosti take, ze tazko idem do schodov, lezim, sedim. Hlava jak vygumovana, neviem sa sústrediť (ale dost z toho bolo pred tehu). A vela iného. Mal to niekto až naozaj extremne? Cela som taká velka a neobratná, som 26 tt a uz mam hore 13 kg. Pribral niekto aj toľko? Trosku sa bojim, ako to pôjde ďalej. Co vam pomáhalo? Ako ste prežili tretí trimester?

lindusss2016
5. apr 2018

Niektore zeny priberu aj vyse 30kg pocas tehu, nie je to ideal, ale da sa to zvladnut. Zalezi, kolko si vazila pred. Ak obezna zena pribere dalsich 30, tak je to problem. A k tym problemom, co si mala ored tehu... nuz, to bolo lepsie riesit vtedy, teraz uz tazko, uz to musis len prezit. Panva bolela priserne aj mna, to je u kazdej individualne, niekoho neboli vobec, niekoho strasne, ale na to liek neexistuje, takze len vydrzat

evaskolnik
Autor odpoveď zmazal
pininka
5. apr 2018

To je vela? To vobec nieje vela. To je uplne v pohode. Moja sesterka ma normalne 50kg a v kazdom tehu pribrala 35kg. Ja v prvom 20, v druhom 12 a v tretom 8kg.

monika_akinom
5. apr 2018

Ahoj, ja som pribrala pri prvom 30kg. Sla som z 65kg na 95 kg, a citila som sa ako slon, nezvladala som chodzu po schodoch, fucala som, mala som problemy s trpnutim ruk a prstov, vysokym krvnym tlakom, opuchom koncatin, neskor aj tvare, myslim, ze vela kg bola len voda, co som bola naliata, pretoze uz 2 mes po porode mi ostalo navyse len 10kg. Dufam, ze pri druhom na tom budem lepsie. Tak hlavne sa treba vyhybat sladkemu a vyprazanemu a mat pravidelne prechadzky a pohyb. Drzim palce

dagmara17
5. apr 2018

13 kg je podľa mňa zatiaľ ešte v pohode, aj keď áno, sú aj ženy, ktoré priberú oveľa menej ale sú aj také, čo priberú viac. Tvoj doktor ti na tie bolesti čo hovorí?