icon

Oznámenie tehu v práci, ak som pn a neplánujem nástup - malo by znieť inak?

danielkadandy
12. máj 2020

Ak som od zaciatku tehotenstva na pnke a neplanujem do materskej nastupit do prace, malo by oznamenie zniet inak ako su povodne vzory o planovanovanom termine porodu a termine nastupu na matersku a ze aby umoznil vsetky potrebne vysetrenia?

Vdaka

bobo2433
12. máj 2020

@danielkadandy keď si PN ,tak chodis na vyšetrenia normálne ,zamestnávateľ s nimi nemá nič spoločné.a či plánuješ alebo neplanujes nastúpiť ešte do práce ,oznámenie zamestnávateľovi o tehotenstve je stále rovnaké.ja som napr iba dávala prefotenu prvú stranu tehotneskej knižky.tiez som bola PN od začiatku tehu ,aj stále som .a o mesiac nastupujem na MD

tehulka2011
12. máj 2020

ach ten nas bananistan, o tom ci do materskej nastupis do prace ak si na PN snad rozhoduje tvoj lekar

danielkadandy
autor
12. máj 2020

@tehulka2011 urcite nie....kedze mam pracu ktora je stresova narocna, som po Ma a mam po 30tke tak trochu si do toho kecat mozem draha

danielkadandy
autor
12. máj 2020

@bobo2433 uhm dakujem 🙂

fokuska
12. máj 2020

@danielkadandy Vo vseobecnosti - ty si kecat mozes, rizika a aktualny zdravotny stav zvazi lekar a on je ten, ktory ma konecne slovo pri urcovani PN.

Ale samozrejme realita je taka, ze lekari su chapavi a beru ohlad na to ako sa citis a vela z nich aj na to ci jendoducho chces ostat na PN ci nie. Pripadne ked lekar odmiet vystavit PN lebo nevidi dovod, tak si ludia najdu ineho, ktor s tym "nema problem".

danielkadandy
autor
12. máj 2020

@fokuska ano presne tak lebo ja viem ze sa necitim ani na to aby som zvladala pracu vo vyrobe...a iba ja viem ake tam mame podmienky

fokuska
12. máj 2020

@danielkadandy To ale vobec nepotrebujes PN - nizsi prijem ako plat a liecebny rezim, obmedzenie vychadzkami.
Ak nemozes vykonavat svoju pracu, tak zamestnavatel je povinny preradit ta na inu pracu, ktoru ako tehotna vykonavat mozes. Ak taku pracu nema, tak ostavas doma na prekazke a plat ti bezi.

Ine je, ze spominas MA, tak to uz samozrejme moze byt indikacia aj na rizikove tehotenstvo, cize aj realnu PNku.

danielkadandy
autor
12. máj 2020

@fokuska ano preto uz nechcem riskovat...minuly rok som si zazila svoje...vtedy som chodila do prace