Placenta v 17. týždni
Ahojte baby niekto skúsenosti...som v 17tt...akurat idem od doktora, mam strasne dole placentu...to mi je jasne, ze nemozem nic tazke dvychat, ale nic nepovedal ci mozem robit alebo nie...viem mala som sa na to spytat, len bola som vystrasena...ak ma niekto skusenosti prosim povzbudte ma
@bambulienka25 lekara nezastihnem...max. asistentku
@zsuzsinka16 šetri sa, dávaj si pozor. Ja som mala v 12tt dole placentu a v 20tt bola už úplne hore. V 90% sa počas tehotenstva sama vytiahne hore. Ak začneš spinit, Ascorutin a smer nemocnica. Ja som nespinila nikdy a ani som nemala žiadne ťažkosti a za pár týždňov sa to upravilo.
@konikkon ďakujem urcite budem viac oddychovat🙂
nic nedvihaj , nepremahaj sa a pekne si vylihuj pri kazdej prilezitosti 🙂 skus pogooglit ja som nemala problem s nou, ale na nete ked som zbezne pozerala ked som mala hematom, vela clankov aj k placente a aj rady od gynekologov priamo poradne
@zsuzsinka16 Ako pisete,tazke nedvihat,vela lezat ako sa len da, ziaden pohlavny styk. Su 4 stupne dolepolozenej placenty. Ak mas placenta praevia centalis, ta sa vacsinou uz nepovytiahne a porod sa konci planovanou sekciou.
Ahoj, odporucam kludovy rezim. Samozrejme kludne aj prechadzky, ale nedvihat tazke, ziaden sex a napriklad ani rychla chodza. Ja som mala placentu zasahujucu do branky a raz som sa ponahlala a zacala krvacat. Potom som si polezala mesiac v nemocnici az do porodu, nechceli ma pustit domov. Takze po nejakej namahe si lahnut a vylozit nohy. Radsej kludovy rezim ako lezat v nemocnici. Keby doslo k nejakemu krvacaniu, tak hned ist na urgent. Ale netreba robit paniku, dobre ze o tom vies, ked sa nebudes namahat a dodrziavat kludovy rezim, tak bude vsetko v poriadku.

@zsuzsinka16 isto si treba davat pozor a viac oddychovat