icon

Placenta vpredu aj vzadu - skúsenosti

mezona
27. feb 2018

Ahojte baby, bolo mi povedané od dvoch lekarov, ze placentu mam aj vpredu aj vzadu a ze je to neobvykle, ale ani jeden z nich sa netvaril, ze to treba nejako "riesit".
Konkretne v sprave pisu nieco takéto: placenta na prednej aj zadnej strane uteru, siaha dozadu do DS.

Co to znamená, neviete niekto? Dik! 🙂

terezia32
27. feb 2018

@mezona pravdepodobne to bude placenta biloba. To znamenena ze je placenta zlozena z dvoh lalokov a jeden je v predu a jeden vzadu.

mezona
autor
27. feb 2018

@terezia32 dakujem za odpoved. Fakt. Takto mi to teda nevysvetlili. A to sa asi potom caka, ze ako sa to vyvinie? Vyzera to, ze to nemusi byt problem...

bubinovci
27. feb 2018

Ja som mala teraz v tretom tehotenstve takto placentu. Doktor mi to len ukazoval na ultrazvuku ale nikdy nespomenul ze by to bol problem

mezona
autor
28. feb 2018

@bubinovci Dakujem 🙂. A bolo to tam, ze bol j. LA co to znamená, ze siaha dozdu do DS? To len keby ste nahodou vedeli...

terezia32
28. feb 2018

@mezona nie nebyva s tym problem, len sa pri porode placanty kontroluje ci vysla cela 😊

bubinovci
28. feb 2018

Neviem co to znamena. Neriesila som to kedze doktor nespominal ze by to bol problem. Hladala som teraz na fore kde sa na to pytali porodnika a ten tiez odpisal ze to je tvar placenty a nepredstavuje problem