icon

Poraďte s jedálničkom počas tehotenstva

anulik88
27. mar 2014

Ahojte buduce mamičky.... Dnes som bola na poradni a som trosku zmetena. Od zaciatku tehu som schudla 4 kg vzhladom nato ze niesom zrovna modelka to nieje az take hrazne... Co ma vsak znepokojilo viac je to ze podla prvich usg vysetreni b som mala byt v 14 tt a podla PM v 17tt co koli neprevidelnej ms neprichadza do uvahy... Ale na dnesnom usg mi doktor poveal ze to vyzera skor len na 13tt a tvaril sa nejak tak ze by babatko uz malo byt večsie a ani mi nepovedal kolo cm ma... Porate prosim co by som mala jest aby babatko rastlo skoro vsetko vyvraiam... Maso je velký problem pred tehu som milovala tuniaka a ine ryby a viem ze je to prospesne no neudrzim ich v sebe a aj zelenina robi problem viac menej skoro vsetko je problem... Uz som zufala s toho co mam jest... Viete o nejakých jedlách co su výživné no nie tažke? Dakujem.

marcelatje
27. mar 2014

@anulik88 jedz úplne normálne vôbec sa nestresuj. Ak sa dá uprednostni zdravšie jedlá, ale ak máš raz za čas chuť na niečo nezdravé tak si daj. Podľa mňa viac dieťatku škodia zbytočné stresy 😉 poprípade si pre pokoj v duši kúp nejaké vitamíny pre tehotné, ale pri vyváženej strave nemajú veľký význam.
Nie každé dieťa sa rodí 4 kilové. Mne vraveli že moje má o 4 týždne väčšiu hlavičku ako telo a narodila sa zdravá 😉
Ešte jedna rada na záver: ak sa ti zdá že sa lekárovi niečo nezdá rovno sa ho spýtaj a zbytočne sa neboj 🙂

anulik88
autor
27. mar 2014

@marcelatje Juj no ved ja nestresujem len ma mrzi ze nech zjem cokolvek ( milujem zeleninove salaty) vzdy to vyvraciam a myslim ze preto je babo mensie ci to nesuvisi? ma ono dost zivin aj ked ja zatial len vraciam a chudnem?

marcelatje
27. mar 2014

@anulik88 je veľa žien čo na začiatku schudnú, neboj nič 🙂 nevoľnosti väčšinou časom prejdú a môžeš na strave popracovať 😉 jedine že by si bola jedna z tých čo im je zle celé tehotenstvo, ale aj takým mamičkám sa rodia zdravé detičky, neboj, príroda je mocná a má to zariadené 😉
Nech ti nevoľnosti skoro prejdú 🙂

anulik88
autor
27. mar 2014

@marcelatje Dakujem velmi pekne... Uz mi je lepsie uvidime ako dopadne dnesný obed 🙂

jul11
27. mar 2014

@anulik88 ja som mala opacny problem,vracala som a priberala som 3kg na mesiac a babo bolo stale vacsie ako malo byt. je to individualne. presne,nie kazde babo je rovnake,aj ked sa vravi,ze v tych prvych tyzdnoch nie je rozdiel podla genetiky rodicov. ale ked su rodicia nizsi,je predpoklad ze aj babo bude mensie a opacne,ale nie je to pravidlo 🙂 takze hlavne pokoj a klud.ja som brala vitaminy,lebos om vracala,ked som prestala vracat som ich vysadila a jedla normalne.jedz to,co sa ti da,babo si zoberie z tvojich rezerv. moja mamina pri mne pribrala 3kg, ja som mala 2700. a som sa narodila normalne zdrava v termine, len ona pochudla

monhla
27. mar 2014

Hlavne sa ukľudni. Jedz normálne. Preferuj zdravú stravu. Ja som tiež pri prvej dosť schudla a dokonca mi hrozil pobyt v nemocnici. Celé tehu som počúvala ako je bábenko maličé. Dokonca mi posunuli termín o 2 týždne. Malá sa narodila ešte pred pôvodným termínom a mala 50 cm a 3200g 🙂 A to mi ešte 5 hodím pred pôrodom povedali po sone, že sa nemám báť lebo v TT majú dosť inkubátorov. Malá bola a je zdravá ako repa - našťastie.

P.S. To isté mi hovorili o malom bábenku aj pri 2. tehu - to som už z toho mala sradnu.Aj druhá je o.k. a zdravá a tiež mala po pôrode /zase pred termínom/ cez 3 kg. A tosom prvý trimester v sebe udržala len coca-colu. Teda nič výživné.

Moje baby sa asi na sone snažili vyzerať chudšie, modelky nezbedné 😀 😀 😀

darina1952
27. mar 2014

@anulik88 Ahoj, tehotenstvo prebieha u každej ženy úplne individuálne 😉
Prvý trimester býva ženám najčastejšie zle, takže teraz hlavne počkaj a nejak to vydrž kým sa dostaneš do druhého trimestra. Vtedy by sa ti mala vyrovnať hladina hormónov v tele a zvyčajne nastane obdobie "kľudu" čo sa týka nevoľností; prichádza chuť na jedlo a s tým spojené priberanie. Zatiaľ buď kľudná - neboj začneš aj ty priberať a zaokrúhľovať sa 😉
Počas tehu by si nemala jesť plesňové syry. Inak sa odporúča pestrá strava ...no a v prvom trimestri hlavne to, čo sa v tebe udrží a neuvidíš to počas 30min 2x 😀 ...radšej menšie dávky a častejšie počas dňa. 😉

ivet1371
27. mar 2014

@anulik88 ja som cele tehu zvracala jest som skoro nič nejedla 2 mesiace som pila len nealko pivo potom zase obdobie mlieko dalšie len ovocie ako ringloty a jahody a maly rastol uplne normalne.pribrala som za cele tehu 6kg.tiež som chudla na začiatku.a maly mal 3700g a 50 cm

veriaca
28. mar 2014

hlavne zeleninu a ovocie....ale aj obilniny,zdravé pečivo....aj ked vyvraciaš,bábo si berie čo potrebuje....veľa žien veľa vracia a aj tak sú deti dosť veľké....
ja mám dia diétu,schudla som nejaké 3 kilá/23 t.t. ale na ultrazvuku je bábo ok...nevraciam,jem samé zdravé,kvalitné potraviny a chudnem...ale iba moje tukové zásoby, ktorých je dosť...
myslím, že časom prejde nevoľnosť aj u teba a rýchlo to dobehneš

simonkazga
28. mar 2014

nič si z toho nerob. Fazuľke najviac škodí, ak je maminka nervózna. Mne na začiatku povedali, že maličké je o 2týždne menšie. O pár mesiacov už len o týždeň. V 20tt bolo akurát. Od 30tt o týždeň väčšie. A nakoniec sa narodilo 10dní pred termínom s váhou 3620g a to som od 20tt každý jeden deň vracala aj 3x až do samého konca.