icon

Prehnané nákupy. Som len 13tt a už mám všetko kúpené..

lenuskaaaaaaaaa
5. nov 2019

Ženy, prosím, poraďte mi, ako sa mám krotiť s nákupmi... Som iba v 13tt a už polka izby je zariadená... Ako ste vy potláčali radosť s bábätka ? Mali ste to tiež tak ako ja ?

Kedy je vlastne nejaký "správny" čas nakupovať ?

ivkazba
5. nov 2019

Správny čas je taký, ktorý vyhovuje tebe. Nenechaj sa ovplyvniť názormi inými, rieš veci podľa seba. Ak ti to financie dovoľujú, neriešila by som názory iných. Ja som napríklad tiež kupovala veľa vecí, hoci ľudia vraveli že načo toľko oblečenia (no a čo, tak som malého často prezliekala, tešila som sa z toho), že kamošky mi dajú po svojich deťoch (nie, malý nemal ani jedinú vec po niekom, proste som chcela aby mal všetko nové). Nerieš iných.

denden77
5. nov 2019

@lenuskaaaaaaaaa my sme boli rovnaki, cize to uplne chapem 😊 zial to nedopadlo dobre a teraz mame sice zariadenu detsku izbu ale nema obyvatela.. dokonca aj kocik mame.. druhy krat sa uz budem krotit 😊

balaskovae
5. nov 2019

to podla mna nepotlacis. ako to musi podla mna len prejst a neboj sa ako bude brusko rast, tak uz nebudes mat tolko sil a ani chut na velke nakupy 🙂

simca06022011
5. nov 2019

No vies, su na to dva pohlady preco ano a preco nie... a nie je tam len otazka toho, ze je to zbytocne, ale aj to ci este nie je skoro. Ale kazdy si musime uriobit ako to citime, ak ta to takto bavi, tak super, ale treba uvazovat aj dopredu a ak nemas skusenost tak bude kopa veci zbytocna (hlavne oblecenia). Ja som napr. mala jedine stastie ze som v cca 30tt kupila postel/komodu a zakladne veci, kocik som mala objednany.. nakolko som skoncila v nemocnici a neviem ako by som to dala :D s oblecenim ma aj tak zachranilo iba to, ze priamo v porodnici bol obchod so vsetkym :D Oblecenie vopred kupene som komplet posunula, nakolko mi od 13tt vraveli ze to bude chlapec, a nahodou som bola na kontrole inde, uz v cca 26tt a tam sa povedalo, ze teda na 90% to ziadny chalan nebude 🙂 A ja vsetky veci modre :DD

titla
5. nov 2019

Ja som prvu vec kupila myslim v 25tt. Avsak nakupili sme s muzom minimum veci, len tak pre nasu vlastnu radost, skoro vsetko sme podostavali.
Ale veci chystat, triedit, prat a podobne som zacala v 34tt, ked som nastupila na MD.

ivkazba
5. nov 2019

@lenuskaaaaaaaaa vidím, že si založila aj inú diskusiu 🙂 evidentne sa z toho vytešuješ (myslím to pozitívne). Zadaj si v profile termín pôrodu a hodí ťa to automaticky do termínovej skupiny, kde už je isto aspoň 100 tehuliek s rovnakým termínom pôrodu ako ty. Tam si vieš s nimi zdielať skúsenosti a rady, keďže máte rovnako staré tehotenstvá. 😉

lenuskaaaaaaaaa
autor
5. nov 2019

@ivkazba Ivi, jasne, ja už by som bola za, aby už fazuľka bola s nami... 🙂 To iste aj moj drahy :D A čo sa týka konika, zatial sa s nim iba zoznamujem, takže ďakujem za radu, idem to tu pokukať 🙂 :D

lenuskaaaaaaaaa
autor
5. nov 2019

@denden77 bože, to nemyslíš važne... :( a čo sa stalo ak smiem vedieť a kedy (v akom tt)... ja iba dufam, že už po 13tt hovoria, že to nie je take rizikové, tak aj to tak je.. A zatiaľ, musim si zaklopať, som nemala žiadny problem.. iba dufam, že to tak ostane... 🙂

xeonela
5. nov 2019

Ja sa normalne hanbim ked to citam :D Ja som vsetko zacala riesit az ked som bola asi v 7 mes. ako dovtedy som dostala nejake vecicky od kamosiek, rodicov atd, ale sama som si nic nekupovala, no a v 7 mes. to zacalo, ze teda nejaky nakup do porodnice, nejake veci pre babo, dudliky, plienky, v 8mes sme zacali riesit kocik, vajicko do auta, postielku a tieto veci :D

denden77
5. nov 2019

@lenuskaaaaaaaaa DS a pridruzene veci, 21tt.. no jo, aj taky je zivot.. neboj, vsetko dobre dopadne 😉🍀

nikpa
5. nov 2019

@lenuskaaaaaaaaa 😁😁 podľa mňa to nerieš, ak máš pocit a potrebu a si pri tom šťastná, je jedno, v ktorom si týždni. Ja keď som zacala kupovať koncom 4.mesiaca babky hromzili, že je to skoro a neviem čo sa stane a všelijaké povery, až ma tak vystrašili, že som prestala. No a nakoniec som chodila s brušiskom po obchodoch a aj tak som nestihla všetko nakúpiť lebo som porodila predčasne a ešte som mesiac predtým ležala v nemocnici. Nehovorím, že robiť paniku ale postupne kupovať a keby aj niečo, tak tato dokúpi 😄

pelian
5. nov 2019

@lenuskaaaaaaaaa ja som robila toto isté :D Ako ak budem mať ešte bábo už to nebudem robiť, ale proste vtedy mi to prehnané neprišlo, chcela som byt pripravená... :DTakže podľa mňa v pohode, je asi jedno či si to nachystáš hneď na začiatku kým sa vládzeš hýbať alebo nakonci keď sa gúlaš :D

lobic
5. nov 2019

podla mna je to uplne normalne a nemas sa za co ani hanbit alebo take nieco. je to tvoje prve dietatko, takze sa to da cakat a najskor sa to premietne a nakupovani

kikaaa444
5. nov 2019

Ja mam pred týmto dosť veľký rešpekt . Som v 12 tt ale nemám ešte nič . Ak nerátam jedny ponožky a dvoje dupacky čo som si spravila len radost . Dokonca to ešte vsetcia ani neviedia oznamujem to tak pomaly a postupne . Neberiem to na ľahkú váhu že konci sa prvý trimester tak mám vyhraté to vôbec . Tiež poznám jednu čo premotivovana nakupovala už všetko a nakoniec jej to ostalo a bez bábätka 😢 ja sa týchto veci bojím .. samozrejme že pozerám si na nete kociky , postieľky atd ale nakupovať začnem určite až od nejakého 7 mesiaca .

ericka_123
5. nov 2019

Ja som v 20tt a ešte nemám nič okrem jednej košieľky čo kúpil manžel v Taliansku. Kočík sme boli pozrieť v obchode, na 95% sme rozhodnutý ho kúpiť, ale to budeme riešiť až niekedy v 8. mesiaci. Ja sa toho trošku bojím a som asi aj trochu poverčivá 🙈, ale o prvé bábo sme prišli, preto som teraz opatrná a čakám na morfologický ultrazvuk, aj tak ešte nevieme pohlavie. 😊

natalala
5. nov 2019

@lenuskaaaaaaaaa ja som zacala nakupovat az po 20tt ked sme mali za sebou morfologicky ultrazvuk, vsetky geneticke testy a vedeli sme ze je malicka v poriadku....kedze kym dostavaju nas novy byt tak byvame v 2 izbaku co nam posledne 4 roky pre dvoch stacilo ale teraz ani keby som chcela to nemozem s nakupmi prehanat lebo to nemam kam dat :D ale tiez sa velmi tesim z nakupov pre malu nevidim na tom nic zle nech si kazdy kupi co chce. Pre niekoho je jedna vec zbytocnost pre ineho nutnost 🤷🏼‍♀️ Pomaly uz zaplname malej skrinu 😍

ericka_123
5. nov 2019

@natalala pekné 😉 Prosím ťa akú najmenšiu veľkosť si kupovala, lebo ja stále váham keď pozerám vecičky.

natalala
5. nov 2019

@ericka_123 no kedze cakame prve tiez velmi tie velkosti neviem odhadnut 🙈 ale kupila som par kusov aj 50 pre istotu ale inak od 56 vyssie, takze nieco uz aj dopredu. Uvidime ako bude mala rast 🙂 Niektore znacky maju zas cislovanie ze 0-1mesiac, 1-3 atd takze v tom sa mi lahsie orientovalo

ericka_123
5. nov 2019

@natalala ďakujem za pomoc 😊

scales
Odpoveď bola odstránená