Priberanie počas tehotenstva: Ovplyvňuje to Duphaston?
Ahojte maminy.. trápi ma extrémne priberanie. Som v 20 tyzdni a uz som pribrala 9kil. Beriem duphaston tak neviem ci to môže byť aj tým, lebo nemám pocit žeby som viac jedla alebo menej sa hybala ako pred tým jedine, ze som začala ranajkovať. Pri prvom som pribrala 27 ale to musím povedať, že som dokopy nič nerobila, teraz aj do roboty chodím a som ako sud už, vážim 77kil a nechcem aby to dopadlo zase ako pri prvom 😐
Pokiaľ sa stravujes normálne, žiadne "jem za dvoch"tak je to záležitosť hormónov s s tým nič neurobíš. Je možné,že aj zadržiavas vodu,nemáš opuchnuté prsty,ruky, členky? Ja napríklad som cca v tom 20 tt musela si dať dolu prstene,lebo som vyslovene cítila,že mi opuchli prsty,aj topánky má tlačili.
Jednoducho sú ženy, ktoré priberú viac a sú také, ktoré priberú málo.
@procrastique aká inteligentná odpoveď 🙂
Tie raňajky sú dobrý nápad a správne rozhodnutie. Pokiaľ neraňajkuješ čokoládu posypanú cukrom, tak to určite neškodí. 😉
Si už v polovici, máš viac krvi plus v tebe rastie nový materiál. A v druhom tehotenstve to najväčšie priberanie príde často podstatne skôr. V každom prípade je dôležité, že nechudneš a obaja ste zdraví.
@jaskolka trocha mam pocit, že mi opuchaju nohy, hlavne večer keď si dám dole ponožky.. pri prvom som nosila len mužove šľapky ešteže bolo leto 😃
@tanyan máš pravdu to zdravie je dôležité úplne najviac, len sa cítim taka obezna 😀
Niekedy sa s tým nedá jednoducho nič robiť 🤷 Moja sestra tak pribrala pri každom 25-27 kg. A to si pri druhom fakt dávala pozor. Snaž sa jesť vyvážene a kilá nechaj na potom.
Ak ti opuchaji nohy, moze byt, ze telo uklada aj vodu a nebude to tuk. Cize to pojde rychlo dole. Sestra to tak,mala. Pribrala vyse 20 kil a ked prisla domov, ostalo jej 8. Do par mesiacov mala vahu ako predtym.
Ale ano, moze byt aj z duphastonu.
Ja napríklad som zase zo začiatku takmer nič nepriberala, možno pár deka,ale potom v treťom trimestri som pribrala z mesiaca na mesiac naraz 4kg aj celkovo ku koncu tehotenstva som pribrala najviac.Každá žena priberá inak,potom ostali v pôrodnici takmer všetky nabrate kilogramy
Ja som jedla tak, ako mi chutilo. A chutilo mi ako drevorubacovi. Ziadne jogurtiky na ranajky. Ked nebol poriadny krajec chleba, napinalo ma. Pribrala som 20 kil… do polroka boli dole ani neviem ako… akoze ak nie si na fastfoodoch nonstop, neobmedzuj sa a nestresuj z vahy. To je podla mna horsie ako pribrat viac ako je priemer.
to, koľko priberieš neovplyvňuje zdravie dieťaťa. Niektoré ženy nepriberú nič a majú zdravé deti, niektoré priberú 20 kíl a nemajú zdravé deti a tiež naopak. Chodíš k lekárovi, dieťa je v poriadku, jedz, koľko potrebuješ.
Podobne u mna, beriem Progesteron a to ide hore, keby som dlabala veci nepoviem. Proste ide hore a pojde dole. Mne je navyse zle a stale grcam aj v 17tt
Určite to progesteronom nebude. Brala som ho od 6tt do 36tt každý deň a horko ťažko som pribrala 6kg cele tehotenstvo a aj to mi ostalo v pôrodnici hneď.. a to mam nadváhu mimo toho. Pohyb som nemala skoro žiadny keďže som musela ležať počas celého tehu a jedla som normálne všetko
Niekedy nevies s tým nič urobiť. Zalezi aku si mala váhu a teda pokiaľ si vysoka 77 nie je zle. Ja som pri oboch tehu pribrala cez 25 . Ale nebola som jak slon. Jedz normalne nie za dvoch menšie porcie častejšie a koľko priberies toľko priberies netreba sa stresovat.
Nerieš váhu,hlavne aby bolo bábätko zdravé. Ja som tiež veľmi pribrala pri oboch tehotenstvách a predtým som bola chudá. Potom to zhodíš neboj.

A čo chceš pre to urobiť? napríklad zjesť tie raňajky a následne ich chytrúčko vygrcnúť ? :D