icon

Silná bolesť v strede chrbta nadránom v 21tt

jaynee23
9. jan 2021

Ahojte, má niekto skúsenosti, alebo prípadne vie poradiť čo robiť v prípade prenikavej bolesti chrbátu cca v strede chrbta? Uz asi tyzden sa pravidelne budim po asi 4hod vacsinou niekedy nadranom, na to ze ma boli chrbat aj ked sa snazim spavat na boku, potom sa mi uz neda naspat spat, nakolko ma to boli pri vsetkych polohach a vystreluje aj pri nadychu a niekedy aj dopredu dobruska a je to proste neznesitelne 🙄 pocas dna to rozchodim, rozcvicim ale som nevyspata a nakolko chodim este do prace chcela by som sa tomu radaej vyhnut ako sa s tym naucit zit :D budem vdacna za akekolvek rady 🙂

andreatytler
10. jan 2021

@jaynee23 Boze... mala som presne to iste este aj presne v tom istom tyzdni to zacalo... ja mam skoliozu v hrudnej chrbtici... nic vazne... zila som s tym cele roky. Ak chrbat trochu viac bolel, pocvicila som a bolo lepsie.
Potom prisiel 20ty tyzden tehotenstva a ja som sa zobudila o 4:00 rano na hroznu bolest... ani dychat sa mi nedalo. Zacala som spavat v polosede... zrolovana deka a 2 vankuse. Bolo to horsie a horsie. Bolo mi jasne ze tehotenstvo uvolnuje tkaniva co drzia kosti pokope a chrbtica to nezvlada... srasne som sa bala ze mi to tak ostane a uz v zivote nebudem mat spanok bez bolesti. Do konca tehotenstva som nespala viac ako 4-5 hodin denne. Naskor 1 hodina v posteli, potom 2 hodiny na gauci a potom som sa vratila spat do postele. Vsetko len v polosede. Proste zmena polohy a postele bol jedinny sposob ako s tou bolestou spat. Po porode to preslo... uz sa nepamatam asi po 1 mesiaci... prvy mesiac bol taky chaoticky a bolo malo spanku koli kojeniu, tak nebolo casu mysliet na chrbat.
Netrap sa koli nevyspatiu, to ta priroda pripravuje na noci co prebdies ked sa narodi babatko. Kludne si zdriemni alebo len tak zavri oci cez den ak sa da... hlavne vydrz. Je velka pravdepodobnost ze to je len tehotensky problem a po porode sa ti polepsi.

jaynee23
autor
10. jan 2021

@andreatytler vdaka za odpoved. Dufala som ze to pojde aj inak, zatial to skusam presne ako pises, zdriemnut vecer alebo ked je vikend ako teraz tak potom este lahnut si doobeda aspon na hodinku ale teda zvyknut si na tento rezim ked ma clovek fungovat este niekolko mesiacov v praci bude zaujimave :/ prosim ta, a lekar ti na to neodporucil nic? Lebo moj ked som mu povedala sa len tvaril akoby to bolo nieco uplne prirodzene. :/

andreatytler
10. jan 2021

@jaynee23 Ja som to lekarovi ani nevravela. Moj gynekolog mal na vsetko len jednu odpoved... ze to je v tehotenstve normalne... a teraz viem ze mal pravdu. Ale ty urcite skus. Mozno je na to dobre riesenie, len o tom nevieme.
Ten moj by ma akurat poslal na fyzioterapiu ale co tam... ponapravali by ma, pomasirovali a bolo by dobre... na 2 dni... a potom by to bolo spat.
Viem ze je to tazko takto fungovat, ale teraz si na to uz ani nespomeniem, keby nebolo tvojho prispevku a to som v tretom trimestri mala z bolesti, bezmocnosti, unavy a strachu zachvat placu taky hrozny ze som to nemohla zastavit aj ked som chcela. Len ked mi muz asi po polhodine chlacholenia povedal s vaznou tvarou ze ci mi ma zavolat zachranku, tak som to nejak ovladla.
Sustred sa na babo. Tvoj stres je pre neho horsi ako nedostatok spanku. Taketo spanie po 1-2 hodinkach bude presne to co budes robit po porode.
Ja som si normalne aj v praci chodila zdriemnut tak na 30 min. ked to na mna prislo...niekedy som aj zaspala takym lahkym spankom a niekedy som len oci zatvorila lebo aj tie ma stipali z nevyspatia.
Skus este ine polohy. U mna bolo najorsie lezat na rovnom na chrbte.